Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Inovatii, oportunitati financiare
Investitii
Galeria de Proiecte
Semnal Poluare
Politici energetice
Politici de mediu
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mediu & Energie

Mediu & Energie

VIDEO Maros Sefcovic, vicepresedinte al Comisiei Europene: Am adoptat strategia privind Uniunea energetica

 
 

 
 

UE avanseaza cu planurile Uniunii Energetice. Scopul: mai multa putere de negociere cu Rusia

UE avanseaza cu planurile Uniunii Energetice. Scopul: mai multa putere de negociere cu Rusia Un document al Comisiei Europene, obtinut de presa germana, confirma planurile avansate de creare a unei Uniuni Energetice Europene. Laurentiu Colintineanu, EurActiv.ro

 

Slovacia va incheia un memorandum cu Romania si Bulgaria pentru un gazoduct catre Balcani

Transportatorul national de gaze din Slovacia, Eustream, se asteapta ca in urmatoarele doua saptamani sa incheie un memorandum de intelegere cu companiile similare din Romania si Bulgaria, pentru constructia unui gazoduct care sa reduca dependenta regiunii balcanice de Rusia, potrivit Mediafax.

 

Klaus Iohannis despre Rosia Montana: Proiectul trebuie rediscutat. Nu mi se pare potrivit/ Exploatarea gazelor de sist nu este rentabila

"Am spus-o si sunt de aceeasi parere: proiectul trebuie rediscutat. Asa cum a fost conceput, nu mi se pare potrivit. Fara o negociere buna, lucrurile nu vor putea fi rezolvate. Aceasta negociere trebuie facuta intre firma care trebuie sa investeasca si reprezentantii Guvernului, nu este treaba presedintelui", a declarat Klaus Iohannis la Realitatea TV.

 

VIDEO INTERVIU Adina Valean (II):Investitii private, cu garantii din fonduri publice, noul mecanism cheie pentru proiecte strategice in energie

VIDEO INTERVIU Adina Valean (II):Investitii private, cu garantii din fonduri publice, noul mecanism cheie pentru proiecte strategice in energie "Daca vrem securitatea aprovizionarii cu energie, in special gaze, trebuie sa avem infrastructura si multiple puncte de intrare. Astfel, ne putem aduce gazul de oriunde din lume", a explicat Adina Valean, vicepresedinte al Parlamentului European, intr-un interviu pentru EurActiv.ro. Aceasta a mai vorbit despre instrumentele financiare care reprezinta solutia pe care tarile UE trebuie s-o aplice pentru marile proiecte de infrastructura, in energie si transporturi.

 
Reciclare

Dosar: Romania trebuie sa recicleze 55% din deseuri pana in 2013

Colectarea, reciclarea si tratarea deseurilor reprezinta o prioritate si se regaseste si in angajamentele asumate de Romania fata de Uniunea Europeana. Legea 27 din 2007 este actul normativ care obliga romanii sa sorteze deseurile. Problema este ca, deocamdata, nu a fost pus la punct sistemul de colectare selectiva pe intreg teritoriul tarii. Toate autoritatile publice locale au obligatia sa infiinteze, cat mai rapid, un sistem de colectare a deseurilor sortate unde populatia sa poata depozita deseurile menajere.

Politici de mediu

Dosar: Siguranta maritima in UE

Dupa ce nenumarate pete de petrol au devastat coastele Europei in ultima decada, Comisia incearca sa imbunatateasca siguranta maritima prevenind accidentele si poluarea, dar si prin mai bunul control al efectelor acestora. Propunerile legislative ale Comisiei incearca, de asemenea, sa imbunatateasca siguranta pasagerilor si a echipajelor in fata riscurilor de accidente si atacuri teroriste.


Posibile scurgeri radioactive la o centrala nucleara din Ucraina, situata in apropierea frontierei cu Romania

Scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleara ucraineana Zaporijia, situata in sud-estul tarii, in apropiere de frontiera cu Romania, anunta lideri separatisti prorusi, citati de agentia Sputnik.

 

AFP: Petrolul inchide la minimul ultimilor cinci ani si jumatate pe Nymex

Pretul petrolului a inchis luni la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani si jumatate la New York, pe fondul temerilor legate de o supra-abundenta de oferta mondiala si perspectivele slabe ale cererii, scrie AFP.

 

Rusia renunta la South Stream din cauza Bulgariei si vrea o conducata de gaz spre Turcia pe sub Marea Neagra

Rusia renunta la South Stream din cauza Bulgariei si vrea o conducata de gaz spre Turcia pe sub Marea Neagra Rusia a oprit proiectul "South Stream" fiindca Bulgaria nu si-a dat acordul pentru realizarea infrastructurii in/pe mare, anunta agentia rusa Interfax. In locul South Stream Rusia va construi o conducta de gaz care va ajunge in Turcia pe sub Marea Neagra, informeaza Novinite. Fluxul de gaze urmeaza sa fie redirectionat catre alti clienti, a anuntat Putin dupa discutii purtate cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan.

 

Tanarul Jurnalist al Anului (4 categorii): Victor Cozmei, HotNews.ro, Andreea Pavel - Info Sud-Est, Roxan Pricop - ZF, Anca Simina - Gandul

Victor Cozmei - Hotnews.ro, Andreea Pavel - Info Sud-Est (Constanta), Roxana Pricop - Ziarul Financiar si Anca Simina - Gandul.info sunt cei patru castigatori ai marilor premii de cate 1.000 euro ai editiei din 2014 (a-XVa) a Tanarului Jurnalist al Anului.

 

Ungaria vrea sa ocoleasca UE in problema South Stream, printr-un amendament legislativ

Parlamentul din Ungaria a pregatit un amendament legislativ care ar permite constructia gazoductului South Stream pe teritorul tarii fara sa fie nevoie de consultarea Uniunii Europene sau a altor institutii internationale, relateaza Portfolio.hu.

 

ExxonMobil incepe sa foreze pentru petrol in regiunea Arctica a Rusiei in cadrul unui proiect comun cu Rosneft, companie vizata de sanctiunile occidentale

Gigantul energetic american ExxonMobil a inceput sambata forajul in regiunea Arctica a Rusiei, in pofida sanctiunile impuse de occident asupra partenerului sa rus Rosneft, informeaza Reuters. Lansarea oficiala a proiectului ruso-american de explorare petroliera a fost salutata de Vladimir Putin care a prezentat-o drept un model de cooperare.

 

Comisia Europeana ameninta Romania cu sanctiuni pentru barierele la exportul gazelor

Comisia Europeana deruleaza proceduri de infringement impotriva Romaniei, cerand tarii sa elimine barierele la exportul gazelor naturale, a informat joi Executivul comunitar.

 

Pusculita de 38 de miliarde de euro poate debloca investitiile in domeniul energiei curate pentru 2030

Pusculita de 38 de miliarde de euro poate debloca investitiile in domeniul energiei curate pentru 2030 Fondurile structurale europene privind eficienta energetica si regenerabila au inregistrat o crestere de 40%, fiind estimate la o valoare cuprinsa intre 38-39 miliarde de euro.

 

Gazprom ameninta statele europene cu restrictii daca vor livra gaz rusesc Ucrainei

Compania rusa Gazprom ar putea impune "restrictii" tarilor europene in cazul in care acestea ar livra Ucrainei gaz importat din Rusia, avertizeaza presedintele companiei, Aleksei Miller, citat de presa rusa, transmite Mediafax.

 

Ministrul pentru Energie, Razvan Nicolescu: Romania ar putea produce in 2019 mai multa energie si gaze decat consuma

Romania are posibilitatea ca in a doua jumatate a anului 2019 sa produca mai multa energie si gaze decat consuma, intrand astfel in randul primelor trei tari europene din acest punct de vedere, a declarat, vineri, pentru Mediafax ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

 

Urmatoarele 15 articole din "Mediu & Energie" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut