Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Alegeri europarlamentare 2014

Alegeri europarlamentare 2014

VIDEO Schimbarea situatiei strategice militare din Marea Neagra, in analiza Parlamentului European

VIDEO Schimbarea situatiei strategice militare din Marea Neagra, in analiza Parlamentului European Peisajul geostrategic din Marea Neagra s-a schimbat complet ca urmare a anexarii ilegale a Crimeei de catre Rusia, consecintele schimbarii si raspunsul tarilor occidentale fiind analizate intr-un raport pe care il va prezenta in primavara eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European. Acesta a declarat la Strasbourg pentru EurActiv.ro ca unul din aspectele esentiale incluse in analiza, relevant pe termen lung, este acela ca "accesul la beneficiile rezervelor de petrol si gaze din Marea Neagra va fi mediat de echilibrul fortelor navale din zona". Urmareste declaratiile VIDEO si TEXT.

 
 

 
 

Vot in Parlamentul European: Statele membre pot opta sa interzica organismele modificate genetic

Eurodeputatii au votat in plen, la Strasbourg, noua Directiva europeana care permite statelor membre sa decida la nivel national daca doresc sa restrictioneze cultivarea organismelor modificate genetic (OMG), chiar daca acest lucru este permis la nivelul Uniunii Europene.

 

VIDEO Parlamentul European comemoreaza eliberarea lagarului Auschwitz

Deputatii europeni comemoreaza in cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg 70 de ani de la eliberarea lagarului de concentrare nazist Auschwitz. Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a sustinut o declaratie la deschiderea sedintei de marti, 13 ianuarie. Vezi clipul VIDEO realizat cu ocazia acestui eveniment.

 

LIVE VIDEO Ceremonia de depunere a juramantului de catre Comisia Juncker

Jean-Claude Juncker si membrii colegiului comisarilor europeni depun juramantul solemn de preluare a mandatului in faa Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Ceremonia va fi transmisa in direct incepand cu ora 16.30 - ora Romaniei.

 

Jean-Claude Juncker i-a anuntat pe Schulz si Renzi care sunt cele 10 prioritati pentru Europa

Jean-Claude Juncker i-a anuntat pe Schulz si Renzi care sunt cele 10 prioritati pentru Europa EurActiv.com a obtinut o scrisoare a Presedintelui Comisiei Europene transmisa Presedintiei Consiliului European, detinuta in prezent de Italia si Presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, care continte principalele 10 prioritati care, in opinia sa, ar trebui sa faca obiectul unui program coordonat intre principalele institutii europene.

 

 

Cabinetul Corinei Cretu: Dragos Bucurenci, Ioana Rus si Gabriel Onaca, plus specialisti straini

Comisarul european Corina Cretu si-a prezentat pe blog vineri, 31 octombrie, echipa de la cabinetul sau din Bruxelles. "Seful de cabinet, Dr. Mikel Landabaso, este un specialist spaniol cu aproape 30 de ani de experienta in domeniul dezvoltarii regionale", se arata pe blogul mentionat. Intre echipa se gasesc si Dragos Bucurenci, cunoscut ca activist in zona ONG-urilor de mediu, Ioana Rus - nepoata ministrului transporturilor, Ioan Rus si Gabriel Onaca - fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

 

VIDEO Jose Manuel Barroso, final de mandat, dupa 10 ani la conducerea Executivului european

VIDEO Jose Manuel Barroso, final de mandat, dupa 10 ani la conducerea Executivului european Cel mai longeviv lider european, Jose Manuel Barroso, si-a luat "adio" in ultima conferinta de presa pe care a sustinut-o miercuri, 29 octombrie, la finalul celor 10 ani de mandat. Acesta a spus ca, daca nu ar fi existat valurile de extindere, acum in situatia Ucrainei s-ar fi aflat si Bulgaria si alte state baltice.

 

INTERVIU Corina Cretu: "Consider o obligatie morala sa ma axez pe tarile care au cea mai mare nevoie de fonduri europene"

INTERVIU Corina Cretu: "Consider o obligatie morala sa ma axez pe tarile care au cea mai mare nevoie de fonduri europene" Noul Comisar european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a declarat in cadrul unui interviu acordat EurActiv.ro ca principalul criteriu dupa care vor fi evaluate Programele Operationale propuse de statele membre pentru fondurile 2014-2020 va fi crerea de locuri de munca. O alta prioritate subliniata: consultarile cu mediul privat si autoritatile locale, necesare in toate etapele gestionarii fondurilor. In plus, Cretu a spus ca va fi initiata asistenta tehnica pentru a salva in 2015 finantarile neabsorbite inca pe actualul exercitiu financiar (2007-2013).

 

DUPLEX LIVE VIDEO Bucuresti- Strasbourg: Zi decisiva pentru noua Comisie Europeana - dezbatere cu europarlamentari si experti

DUPLEX LIVE VIDEO Bucuresti- Strasbourg: Zi decisiva pentru noua Comisie Europeana - dezbatere cu europarlamentari si experti Soarta viitoarei Comisii Europene s-a decis miercuri, 22 octombrie, in plenul Parlamentului European, dupa o sesiune dura de audieri si rocada intre portofolii.

 

Cretu, despre prioritatile sale in Comisia Europeana: Simplificarea birocratiei si cresterea absorbtiei pentru tari ca Romania

Comisarul pentru Politica Regionala, Corina Cretu, precizeaza ca are trei prioritati in mandatul sau: negocierea programelor operationale, cresterea absorbtiei fondurilor europene, prin transferul de bune practici din state precum Polonia catre tari ca Romania si o simplificare a birocratiei.

 

VIDEO Finalul audierilor in Parlamentul European/ Comisia Juncker, aproape de votul in plen

Ultimele audieri ale candidatilor pentru viitoarea Comisiei Europeana - Violeta Bulc (Slovenia), pentru portofoliul de transport si Maros Sefcovic (Slovacia) pentru postul de vicepresedinte pentru uniune energetica s-au incheiat la Strasbourg, luni, in jurul orei locale 22.30. Acestia au raspuns si intrebariloR jurnalistilor, la finalul audierii.

 

Noi audieri in Parlamentul European/ Slovenia - inca o incercare. Comisarul slovac, promovat

Noua nominalizare a Sloveniei, Violeta Bulc, desemnata Comisar pentru Transport si Maros Sefcovic, candidatul Slovaciei, initial acceptat la Transport dar promovat pe pozitia de Vicepresedinte pentru Uniune Energetica vor fi audiati luni, 20 octombrie, la Strasbourg. Daca totul merge bine, este posibil un vot final miercuri, 22 octombrie, conform calendarului initial.

 

Planul lui Jean-Claude Juncker: o mica reorganizare a echipei de Comisari

Planul lui Jean-Claude Juncker: o mica reorganizare a echipei de Comisari Presedintele desemnat al Comisiei Europene propune o mica schimbare in echipa, ca urmare a respingerii candidatei din Slovenia, Alenka Bratusek, de catre europarlamentari, la audierile din comisiile de specialitate. Juncker s-a intalnir cu noua candidata, Violeta Bulc si a retransmis lista actualizata Consiliului European. Juncker intentioneaza sa faca o rocada de portofolii, alocandu-i acesteia portofoliul de Transport initial alocat slovacului Maros Sefcovic care ar urma sa preia postul de Vicepresedinte pentru Uniune Energetica de la Slovenia.

 

Daniel Buda (PDL) pe locul 2 intre cei 751 de europarlamentari dupa venituri si activitati externe: peste 20.000 de euro brut lunar

Transparency International a publicat "EU Integrity Watch" - clasamentul europarlamentarilor dupa un indice care ia in calcul veniturile obtinute din activitati externe si numarul activitatilor desfasurate in afara Parlamentului European. Daniel Buda este clasat pe locul 2, cu 62 de puncte, declarand venituri de peste 20.000 de euro brut lunar din activitatea de notar, fiind surclasat numai de Nathalie Griesback din Franta care a declarat peste 30.000 de euro brut lunar diun activitati externe. Articol in curs de actualizare

 

Slovenia revine cu o noua propunere pentru postul de Comisar European

Slovenia revine cu o noua propunere pentru postul de Comisar European Principalele doua partide politice din cadrul PE (S&D si PPE) si-au aratat astazi, 10 octombrie, sustinerea fata de noua candidatura a eurodeputatei socialiste slovene Tanja Fajon. Aceasta o va inlocui pe Alenka Bratusek, candidata apreciata si sustinuta de Jean-Claude Juncker care a fost respinsa la inceputul acestei saptamani (pe 8 octombrie) de comisia de specialitate intrunita in cadrul PE din Bruxellles.

 

Urmatoarele 15 articole din "Alegeri europarlamentare 2014" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut