Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Dosar de candidat
Vecinii europeni
Balcani
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Extindere UE > Balcani

Balcani

Trimisul Moscovei la NATO: Stabilirea unor baze de aparare antiracheta in Polonia si Romania poate afecta serios securitatea

Stabilirea unor baze de aparare antiracheta in Polonia si Romania poate afecta serios securitatea militara si Moscova va evalua independent cum dezvoltarea capacitatii militare a NATO in Est afecteaza preocuparile de securitate ale Rusiei, a declarat trimisul Moscovei la Alianta Nord-Atlantica, Aleksandr Grusko, anunta Agerpres, citand agentia rusa Sputnik.

 
 

 
 

EDITIE SPECIALA - LIVE Summitul UE pe tema Ucraina/ Evitarea unui nou Razboi Rece?/ UPDATE - VIDEO Declaratii ale liderilor UE/ Declaratii Premier Ucraina/ Final de summit: Barroso si Herman Van Rompuy

EDITIE SPECIALA - LIVE Summitul UE pe tema Ucraina/ Evitarea unui nou Razboi Rece?/ UPDATE - VIDEO Declaratii ale liderilor UE/ Declaratii Premier Ucraina/ Final de summit: Barroso si Herman Van Rompuy UPDATE 21:00 Uniunea Europeana a adoptat o serie de sanctiuni politice impotriva Rusiei, suspendand negocierile pe tema acordului privind vizele si amenintand cu masuri economice daca situatia din Ucraina nu se va imbunatat
UPDATE 19.00 Herman Van Rompuy: UE reconfirma angajamentul de a semna Acordul de asociere cu Ucraina. De asemenea, cu Moldova si Georgia, nu mai tarziu de finalul lunii august.


 

Croatia - urmatorul stat membru al UE?

Negocierile de aderare la UE ar putea fi finalizate in prima parte a anului 2011 cu conditia ca Zagrebul sa continue reformele deja initiate, se arata in rezolutia adoptata de Parlamentul European miercuri, 16 februarie. Cea mai mare provocare ramane insa comunicarea beneficiilor aderarii la UE unei populatii relativ sceptice.

 

Parlamentul European a aprobat Acordul de Stabilizare si Asociere cu Serbia

Deputatii europeni au aprobat miercuri Acordul de Stabilizare si Asociere (ASA) cu Serbia, aprobare necesara, pe langa ratificarea de catre toate statele membre, pentru ca acest act sa intre in vigoare. Rezolutia PE pune mare accent pe necesitatea cooperarii cu TPII, aceasta fiind o conditie fundamentala pentru inregistrarea a noi progrese de catre Serbia.

 

Baconschi: Romania sustine aderarea Croatiei la UE, speculatiile recente au la baza tentatii senzationaliste

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a afirmat miercuri ca Romania va sprijini Croatia in procesul de aderare la Uniunea Europeana, subliniind ca "speculatiile" recente aparute in mass-media, potrivit carora tara noastra s-ar opune demersului croat, in contextul amanarii intrarii in Schengen, sunt doar niste "tentatii senzationaliste".

 

Consiliul Europei: Multe tari aveau cunostinta de activitatile criminale ale lui Thaci

Raportorul Consiliului Europei (CoE) Dick Marty, autorul unui raport care il acuza pe actualul prim-ministru kosovar Hashim Thaci de implicare in traficul de organe, a declarat vineri (17 decembrie) ca multe tari aveau cunostinta de faptele legate de acest caz.

 

Vizele UE pentru bosniaci si albanezi au fost ridicate

Cetatenii bosniaci si albanezi sunt liberi sa calatoreasca fara vize in tarile din Zona Schengen de miercuri (15 decembrie). Toti detinatorii de pasapoarte biometrice sunt eligibili pentru regimul fara vize, ceea ce nu le da dreptul sa se stabileasca sau sa lucreze in aceste tari.

 

UE confirma viitorul european al Balcanilor de Vest

Consiliul UE pentru Afaceri Generale a confirmat la intalnirea sa de marti (14 decembrie) ca tarile din Balcanii de Vest au perspective de aderare. Ministrii de externe ai UE au conchis ca aceste tari ar trebui sa continue implementarea reformelor politice si economice, desi fiecare tara trebuie evaluata pe baza propriilor sale realizari.

 

Fostul premier croat Sanader - in arest in Austria

Un judecator din Salzburg a stabilit o perioada de 14 zile de retinere in arest pentru fostul prim-ministru croat Ivo Sanader sambata (11 decembrie), in asteptarea extradarii. Sanader a fost arestat in Austria cu o zi inainte, dupa ce Croatia a emis un mandat international de arestare.

 

Eurodeputatul Tanja Fajon: UE are nevoie de Balcanii de Vest

Albania si Bosnia si Hertegovina mai au cateva saptamani pana cand cetatenii lor vor putea calatori fara vize. Cu toate acestea, Kosovo mai are drum lung de parcurs pana le va putea ajunge din urma. "Cred ca UE are nevoie de Balcanii de Vest, iar acestia au o perspectiva europeana clara", a declarat europarlamentarul Tanja Fajon, raportor pentru procesul de liberalizare a vizelor, intr-un interviu acordat Southeast European Times.

 

Un pas urias pentru o tara mica

Muntenegrenii sarbatoresc recomandarea Comisiei Europene de a acorda tarii lor statutul de candidat. Partea cea grea urmeaza acum. Tara va trebui sa dovedeasca faptul ca poate intruni toate conditiile pentru a obtine statutul de candidat la UE.

 

Comisia va trimite Serbiei un chestionar in noiembrie

Comisia Europeana va trimite Serbiei un chestionar luna urmatoare pentru a evalua compatibilitatea legislatiei tarii cu acquis-ul comunitar, a declarat comisarul UE pentru extindere, Stefan Fuele, cotidianului Politika marti (26 octombrie).

 

UE cere Macedoniei sa rezolve conflictul numelui cu Grecia

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a solicitat marti Macedoniei sa isi rezolve vechea disputa cu Grecia legata de numele tarii. Respectiva disputa este principalul obstacol in calea integrarii Macedoniei in structurile UE si NATO. Van Rompuy a declarat ca Macedonia se afla la portile UE avand posibilitatea de a fi acceptata, anunta AFP.

 

PE sustine eliminarea vizelor pentru Albania si Bosnia-Hertegovina

Parlamentul European a votat, miercuri, in favoarea eliminarii obligativitatii vizelor pentru cetatenii Albaniei si Bosniei-Hertegovina inainte de sfartitul anului 2010, considerand ca cele doua state indeplinesc conditiile necesare din punct de vedere al securitatii documentelor, al luptei impotriva imigratiei clandestine si impotriva criminalitatii.

 

"Nu ratati aceasta sansa", spune comisarul Fuele Belgradului

In timpul unei vizite la Belgrad la sfarsitul saptamanii trecute, comisarul european pentru extindere, Stefan Fuele, a transmis mesajul ca Serbia are o ocazie istorica de a lansa negocierile de aderare cu UE in curand, daca pastreaza impulsul constructiv din relatiile cu Pristina. Informeaza EurActiv Serbia, lansat pe 19 septembrie.

 

Urmatoarele 15 articole din "Balcani" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut