Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Seminarii ISEC
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Achizitii publice

Achizitii publice

DOCUMENT Comisia Europeana pregateste o procedura de infringement pe achizitii publice

Guvernul Romaniei trebuie sa furnizeze explicatii Comisiei Europene legate de garantia de buna conduita ("garantia de 100.000 de euro") impusa celor care depun contestatii pe licitatiile publice. Scrisoarea oficiala, obtinuta de EurActiv.ro a fost transmisa miercuri, 10 decembrie iar autoritatile din domeniu (Ministerul Fondurilor Europene in principal) trebuie sa furnizeze informatiile solicitate pana la inceputul lunii februarie, pentru a evita "declansarea unei operatiuni in neindeplinirea obligatiilor de stat membru".

 

Scrisoarea oficiala a Comisiei Europene

 
 

 
 

Dosare achizitii publice: INFOGRAFIC Achizitiile de peste 51 de milioane de euro facute de primaria sector 6

Un caz celebru publicat in luna decembrie pe sectiunea http://dosareachizitii.hotnews.ro/. Rares Manescu (PNL) a facut achizitii publice de peste 51 de milioane euro (fara TVA) in cei doi ani la conducerea Primariei sectorului 6 din Bucuresti. HotNews - Freedom House au monitorizat toate contractele acordate si publicate in SEAP (Sistemul electronic de achizitii publice - www.e-licitatie.ro ) de catre Primaria si Administratia domeniului public (ADP) sector 6 incepand cu luna iunie 2012 de cand Manescu a devenit primar.

 

Castigatorul licitatiei de 440 milioane euro pentru trenuri la metrou, anuntat in martie

Metrorex a amanat pana cel tarziu in luna martie desemnarea castigatorului contractului de achizitie a maxim 51 de trenuri de metrou la magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, contract estimat la 440 milioane euro cu TVA pentru care concureaza cinci companii, din cauza "complexitatii ofertelor", transmite Mediafax.

 

Newsletter achizitii publice (noiembrie 2014): SPECIAL REPORT Proiect jurnalistic expune public frauda din achizitiile publice/ Cele mai relevante licitatii lansate/ Propuneri de reforma a sistemului

SPECIAL REPORT EurActiv: Un proiect european al Freedom House Romania, in parteneriat cu EurActiv si HotNews, evidentiaza frauda si neregulile din sistem si sugereaza cum poate fi imbunatatita situatia actuala; Cele mai relevante licitatii al lunii, in SEAP: 17 milioane euro pentru promovarea brandului national in 9 tari/ ASF - licitatie de 2,8 milioane de euro/ Ministerul de Finante - 1,2 milioane euro pentru consultanta; IPP: Propuneri de reforma a sistemului de achizitii din Romania plecand de la modelul norvegian. Citeste subiectele detaliat.

 

Cele mai relevante achizitii: 17 milioane euro pentru promovarea brandului national in 9 tari/ ASF - licitatie de 2,8 milioane de euro/ Ministerul de Finante: 1,2 milioane euro pentru consultanta

In luna noiembrie institutiile de stat au lansat mai multe licitatii cu valori de milioane de euro. Autoritatea Nationala pentru Turism a lansat noua proceduri de achizitii pentru spatii de publicitate in media din strainatate in vederea promovarii brandului turistic national. Valoarea totala: circa 17 milioane euro/ Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a demarat licitatia pentru evaluarea independenta a activelor si pasivelor si un test de stres al sectorului de asigurari din Romania/ Ministerul de Finante achizitioneaza consultanta acordata personalului Autoritatii de Certificare si Plata (ACP), in vederea inchiderii perioadei de programare 2007 - 2013 si pregatirii noii perioade de programare 2014 - 2020 (SEAP).

 

IPP: Propuneri de reforma a sistemului de achizitii din Romania plecand de la modelul norvegian al achizitiilor durabile si responsabile

Cu o piata a achizitiilor publice de peste 14,4 miliarde de euro pe an, sistemul romanesc de achizitii este in prezent suprareglementat si orientat mai degraba inspre respectarea procedurilor, in timp ce sistemul norvegian (pentru o piata de 4 ori mai mare - aprox. 41 de miliarde euro/ an) pune accentul pe responsabilitatea tuturor partilor implicate in procedura de achizitii si rezultatele finale ale procesului, arata Institutul pentru Politici Publice intr-un comunicat de presa.

 

Special report EurActiv.com: Proiect jurnalistic expune public frauda din achizitiile publice din Romania: dosareachizitii.hotnews.ro

Special report EurActiv.com: Proiect jurnalistic expune public frauda din achizitiile publice din Romania: dosareachizitii.hotnews.ro Piata achizitiilor publice din Romania are un volum de 17 miliarde de euro, dar mai mult de 60% din proceduri sunt atacate prin contestatii. Un proiect european al Freedom House Romania, in parteneriat cu EurActiv si HotNews, a evidentiat frauda si neregulile din sistem, si a sugerat cum poate fi imbunatatita situatia actuala. 19.000 de proceduri de achizitii publice au fost demarate anul trecut, conform datelor oficiale, pe platforma dedicata SEAP, e-licitatie.ro. Valoarea totala a acestor contracte a fost de 76,6 miliarde de lei (16,9 miliarde de euro), din datele publicate de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), in ultimul lor raport anual.

 

Newsletter achizitii publice (octombrie 2014)

Dosarul Microsoft, scandalul contractelor de la Loteria Romana, achizitiile primariei Craiova au fost informatiile-vedeta in domeniu, in luna octombrie. In aceasta luna s-au desfasurat si ultimele doua seminarii din proiectul "Combaterea fraudei in achizitii publice". Vezi detalii.

 

Teodorovici ataca avocatii si specialistii pe tema "garantiei de 100.000 de euro" pentru a contesta licitatii. Comisia Europeana o analizeaza

Teodorovici ataca avocatii si specialistii pe tema "garantiei de 100.000 de euro" pentru a contesta licitatii. Comisia Europeana o analizeaza "Casele de avocatura care sutineau companiile si fundamentau contestatii la procedurile de licitatii ca sport national poate ca sunt aceleasi care contesta la Comisia Europeana aceasta garantie", a declarat vineri, 7 noiembrie, Eugen Teodorovici, la solicitarea EurActiv.ro. Garantia financiara impusa recent celor care doresc sa conteste o licitatie este considerata prea restrictiva si posibil neconstitutionala din punct de vedere al avocatilor si specialistilor in achizitii. Surse apropiate Comisiei Europene au declarat ca exista o problema cu aceasta garantie si ca ea este analizata la Bruxelles.

 

Ambasada Olandei a sprijinit ultimele doua seminare de combatere a fraudei in achiziii

Sase judecatori din Republica Moldova au participat la ultimele doua seminare din cele 14 ale proiectului european "Combaterea fraudei in achizitiile publice". Intre magistratii participanti din Republica Moldova au fost si domnii Toma Nadejda si Petru Moraru, judecatori la Curtea Suprema de Justitie.

 

Referatul procurorilor in dosarul licentelor Microsoft

Referatul procurorilor pentru propunerea de arestare in cazul Dorin Cocos-Gabriel Sandu-Gheorghe Stefan 'Pinalti'-Dumitru Nicolae 'Niro' descrie un circuit complex de societati off-shore prin care erau rulate comisioanele pentru atribuirea licentelor Microsoft. Din declaratiile martorilor rezulta ca Dorin Cocos a cerut 9 mil euro, Gabriel Sandu 2,7 mil euro, Gheorghe Stefan 3,99 mil euro pentru a acorda unei firme detinute de un denuntator contractul de licentiere Microsoft in anul 2009. (HotNews.ro)

 

Licitatie de peste 100 milioane de euro pentru televiziunea digitala terestra

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) va licita realizarea la cheie a retelei de antene necesare trecerii la televiziunea digitala terestra la nivel national, contract cu o valoare estimata intre 96,3 milioane de euro si 101 miloane de euro (fara TVA), potrivit unui anunt de intentie publicat in aceasta luna in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Finantarea contractului se va face din surse atrase si valoarea estimata include si costurile de finantare.

 

Achizitiile unui lup tanar din PSD. Cui si pentru ce a dat bani publici primarita Craiovei, Lia Olguta Vasilescu

Achizitiile unui lup tanar din PSD. Cui si pentru ce a dat bani publici primarita Craiovei, Lia Olguta Vasilescu In cei doi ani de mandat la Primaria Craiova, Lia Olguta Vasilescu a cheltuit peste 80 de milioane de euro (fara TVA). In mare parte, banii au provenit din surse europene si au fost directionati catre santierele publice din oras. Craiovenii vor avea un Aqua park, o sala multifunctionala si o parcare subterana. Centrul istoric va fi reabilitat, la fel si cladirile Colegiului Carol si Teatrului liric, unele strazi si scoli. Linia de tramvai va fi, de asemenea, refacuta. Olguta Vasilescu se pregateste si sa reabiliteze termic blocurile din oras si a cumparat deja 50 de autobuze noi. Cine face lucrarile si ia banii?

 

Comisia Europeana aproba cumpararea Indesit de catre Whirlpool

Comisia Europeana a aprobat, luni, achizitionarea producatorului italian de electrocasnice Indesit Company s.p.a. de catre rivalul american Whirlpool Corporation, sub aspectul reglementarilor comunitare privind fuziunile pe piata si concurenta.

 

Cazuri penale achizitii UPDATE Dosarul Mircea Cosma: Jurista CJ Prahova afirma ca institutia nu recunoaste prejudiciul

Jurista Consiliului Judetean Prahova nu a recunoscut existenta prejudiciului de 6.077.273 lei provocat, in opinia DNA, bugetului local si a precizat ca institutia nu se constituie parte civila in dosarul Mircea Cosma, in cadrul unui nou termen al procesului care a fost judecat joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

« Precedentele 15 articole  |  mai multe articole in Arhiva

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Freedom House Logo Logo ISEC steag ue text ue freedom
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut