Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Seminarii ISEC
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Achizitii publice

Achizitii publice

Liberalii cer urgentarea transpunerii prevederilor directivelor europene privind achizitiile publice, in legislatia nationala

Liderul grupului parlamentar al Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a cerut astazi, 26 februarie 2015, in cadrul unei conferinte publice transpunerea in legislatia nationala a prevederilor cuprinse in cele trei directive europene referitoare la achizitiile publice, adoptate deja de Parlamentul European la jumatatea lunii ianuarie a anului trecut.

 

Comunicat PNL_Transpunerea Directivelor UE_privind achizitiile publice

 
 

 
 

Raport de tara Romania 2015: Absorbtia fondurilor UE este afectata inca de frauda in achizitii publice si coruptie

Inclusa in categoria "dezechilibrelor macroeconomice care necesita monitorizare si actiuni la nivel politic", Romania se confrunta inca cu problemele fraudei in achizitiile publice si combaterea coruptiei, deficiente care afecteaza totodata si absorbtia fondurilor UE. "Combaterea coruptiei si a fraudei din achizitiile publice ramane o provocare (...). Aplicarea deficitara a normelor privind achizitiile publice determina corectii financiare substantiale si contribuie la o absorbtie scazuta a fondurilor UE", se precizeaza in raportul de tara al Romaniei, pe 2015, prezentat astazi de comisarul european responsabil pentru afaceri economice si monetare, impozitare si vami, dl. Pierre Moscovici si de vicepresedintele CE, dl. Valdis Dombrovskis.

 

Raport de tara Romania 2015, CE

 

Premierul Victor Ponta: Achizitiile publice, "o catastrofa nationala"

In cadrul sedintei de guvern din data de 4 februarie 2015, primul ministru Victor Ponta a declarant ca in ceea ce priveste problema achizitiilor publice avem de-a face cu "o catastrofa nationala". Cauza acesteia ar fi numarul ridicat al contestatiilor depuse, fapt ce ingreuneaza derularea unor proiecte in valoare de "sute de milioane de euro" care ajung astfel sa se plimbe ani de-a randul intre instantele de judecata, CNSC (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor) si partile contractante.

 

Newsletter achizitii publice (ianuarie 2015): Garantia de buna conduita - neconstitutionala; dosarele monitorizate pe HotNews.ro - in raportul MCV

Platforma "Dosare achizitii publice" realizata de HotNews.ro in cadrul proiectului "Combaterea criminalitatii in achizitiile publice", derulat de Freedom House, cu partener media EurActiv.ro a fost mentionata pozitiv in raportul tehnic al Mecanismului de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene/ Intrerupere de finantari pe POS CCE, din cauza licitatiilor publice/ Curtea Constitutionala a sanctionat garantia de buna conduita, "ochita" si de Bruxelles/ O serie de alte achizitii relevante ale autoritatilor publice.

 

Newsletter achizitii publice (decembrie 2014): Garantia de buna conduita, sanctionata de Comisia Europeana

O serie de stiri importante pentru domeniul achizitiilor publice, pe finalul anului 2014. In top, avertizarea Comisiei Europene pentru statul roman in privinta garantiei de buna conduita, cunoscuta si drept "taxa de 100.000 de euro pentru contestatii". In plus, cateva cazuri celebre de licitatii lansate de autoritatile publice, intre care un dosar celebru monitorizat pe platforma www.hotnews.ro/achizitii - Primaria sector 6.

 

Posibil control privind achizitia de softuri la Romatsa si STS

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice va analiza posibilitatea efectuarii unui control privind achizitia de softuri efectuata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) folosite in cazuri de urgenta, a declarat, marti, presedintele ANRMAP, Bogdan Paul Dobrin, citat de HotNews.ro.

 

Platformele "Dosare achizitii publice" si "Dosare anticoruptie", realizate de HotNews.ro si EurActiv.ro, mentionate pozitiv in raportul tehnic ce insoteste MCV

Platforma "Dosare achizitii publice" realizata de HotNews.ro in cadrul proiectului "Combaterea criminalitatii in achizitiile publice", derulat de Freedom House, cu partener media EurActiv.ro a fost mentionata pozitiv in raportul tehnic ce insoteste raportul pe Mecanismul de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene. "Rezultatele [publicate pe platforma] au fost folosite in investigatii penale", se arata in document. Tot aici a fost mentionata sectiunea "Dosare anticoruptie" realizata in cadrul unui proiect EurActiv finantat de Uniunea Europeana.

 

Ministerul Muncii, contract de 1,2 milioane lei pentru portalul online, solutie infokiosk si echipamente

Dezvoltarea si implementarea portalului MMFPSPV, a website-urilor tematice si a solutiei de infokiosk, achizitionarea si instalarea echipamentelor necesare in cadrul proiectului - contract atribuit in ianuarie firmei Revitalco Managemet & Consulting cu pret la jumatate fata de valoarea estimata initial.

 

Cele mai relevante achizitii: servicii pentru monitorizarea efectelor POR 2007-2013 asupra mediului

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a semnat contractul pentru servicii de monitorizare a efectelor Programului Operational Regional 2007-2013 asupra mediului, in valoare de circa 2 milioane lei, mai putin de jumatate fata de valoarea initiala estimata, care a fost de 5,4 miloioane lei. Contractul a fost atribuit companiei Ramboll South East Europe S.R.L.

 

Dosare achizitii publice: Primaria Ploiesti, achizitii de 90 milioane euro in 2 ani si jumatate

Un nou caz monitorizat de platforma http://dosareachizitii.hotnews.ro/: Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a cheltuit aproape 90 de milioane de euro in cei doi ani si jumatate de mandat. Cei mai multi bani s-au dus pe reabilitarea celor doua linii de tramvai din oras, pe reconstructia hipodromului, constructia unui nou parc in cartierul Vest si pe reabilitarea termica a blocurilor.

 

Garantia de buna conduita pentru contestarea licitatiilor publice, neconstitutionala

Garantia de buna conduita pentru contestarea licitatiilor publice, neconstitutionala Curtea Constitutionala a decis joi ca este neconstitutionala prevederea legislativa prin care autoritatile au obligatia de a retine garantia de buna conduita la contractele de achizitie in cazul in care contestatiile sunt respinse, informeaza Mediafax. Lorand-Lehel Bogdan, presedintele CNSC a declarat pentru EurActiv.ro ca firmele care au platit deja garantia, in ultima jumatate de an, ar putea avea castig de cauza in instanta.

 

Comisia Europeana a intrerupt fondurile UE catre Romania pe Axa IT din POS CCE, pentru nereguli la achizitiile publice

Comisia Europeana a intrerupt, la sfarsitul anului 2014, platile de fonduri europene catre Romania pe Axa 3 - Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor pentru sectorul privat si public din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), pentru nereguli la achizitiile publice efectuate in anumite proiecte europene, a relatat, luni, Romania libera.

 

Cele mai relevante achizitii: MAE va dezvolta un portal cu rol in schimbul de informatii cu alte tari si Europol

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o licitatie cu valoare estimata de 1,6 milioane RON pentru "implementarea unei interfete de tip "portal" care sa se faciliteze accesul la Sistemul de informatii privind vizele (VIS) in vederea consultarii de catre autoritatile desemnate ale statelor membre si de catre Europol in scopul prevenirii, depistarii si cercetarii infractiunilor de terorism si a altor infractiuni grave, contribuind astfel la consolidarea securitatii interne si la lupta impotriva terorismului, in conditii clar definite si monitorizate".

 

ANALIZA EURACTIV.RO Procedura simplificata de achizitii pentru beneficiarii privati: goluri de reglementare = portite pentru abuzuri?

ANALIZA EURACTIV.RO Procedura simplificata de achizitii pentru beneficiarii privati: goluri de reglementare = portite pentru abuzuri? Fara a preciza clar ce trebuie sa faca firmele sau ONG-urile care deruleaza o licitatie, in anumite situatii, procedura simplificata de achizitii pentru beneficiarii privati, introdusa prin Ordin de ministru in anul 2013 lasa loc la interpretari care pot deveni abuzive din perspectiva solicitarilor si tratamentului aplicat ofertantilor. Atribuirea fara prea multe conditii este o idee a ministrului Fondurilor Europene Eugen Teodorovici cu intentia de a eficientiza derularea proiectelor.

 

Sistem integrat de managementul deseurilor, realizat in Harghita. Investitia - 164 milioane de lei

Un sistem modern de management integrat al deseurilor va fi realizat in judetul Harghita pana la sfarsitul anului viitor, printr-un proiect cu finantare europeana, in valoare de peste 164 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Urmatoarele 15 articole din "Achizitii publice" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Freedom House Logo Logo ISEC steag ue text ue freedom
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut