Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Sanatate

Sanatate

Comisia Europeana va premia cu un milion de euro un test rapid legat de folosirea antibioticelor

Comisia Europeana a anunat joi ca va acorda un premiu de un milion de dolari persoanei sau colectivului de cercetatori care va elabora un test rapid prin care sa se stabileasca daca un pacient are sau nu nevoie de tratament cu antibiotice, transmite EFE, potrivit Agerpres.

 
 

 
 

Eurobarometru: Cetatenii UE, in mare majoritate multumiti de serviciile de sanatate; Romania la coada clasamentului

Numai 25% dintre romani considera ca serviciile de sanatate sunt de calitate buna in intregime, pe cand 73% considera calitatea acestora "complet proasta", concluzii care ne plaseaza la coada clasamentului european privind perceptia acestui sector, potrivit celui mai recent Eurobarometru in domeniu. La polul opus, cetatenii din Austria, Belgia, Olanda si Malta considera calitatea serviciilor de sanatate "in intregime buna", in proportie de peste 90%, media europeana fiind de 71%.

 

Premiantii la concursul jurnalist european in domeniul sanatatii. Jurnalistul Vlad Mixich - nominalizat la nivel national

Henk Blanken (Olanda), Christiane Hawranek si Marco Maurer (Germania) si Mette Dahlgaard (Danemarca) s-au clasat pe locurile I, II si, respectiv, III in cadrul concursului pentru titlul de jurnalist european in domeniul sanatatii.

 

In premiera,video-interventie din Bruxelles de la Comisia Europeana, DG Competition, la seminarul pe tema Concurentei in practica: riscuri, studii de caz, solutii. Ultimele locuri disponibile. Cele mai interesante informatii vor fi difuzate de EurActiv.ro

In premiera,video-interventie din Bruxelles de la Comisia Europeana, DG Competition, la seminarul pe tema Concurentei in practica: riscuri, studii de caz, solutii. Ultimele locuri disponibile. Cele mai interesante informatii vor fi difuzate de EurActiv.ro Profesionistii Concurentei la Bucuresti: Dl. Ewoud Sakkers, de la Comisia Europeana, DG Competition, se alatura d-lui Valentin Mircea, fost vicepresedinte al Consiliului Concurentei in sustinerea lucrarilor seminarului profesional pe tema Concurentei, de joi, 28 noiembrie. Dl. Sakkers este o persoana cu experienta vasta in materie de concurenta si unul dintre autorii publicatiei "Compliance Matters" editata de catre Comisia Europeana, co-autor al lucrarii "European Cartel Digest".

 

Prezentare detaliata seminar

 

Un ministru olandez propune un cod de alerta privind circulatia fortei de munca in spatiul UE

Ministrul olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher, cere Uniunii Europene sa instituie un "cod portocaliu" privind circulatia fortei de munca in spatiul comunitar, avertizand in legatura cu "efectele negative" ale migratiei romanilor si bulgarilor, transmite Mediafax.

 

De ce sufera germanii din cauza crizei euro in ciuda avantajelor pe care le au

Singura tara care pare ca profita de pe urma crizei euro este Germania. Trei argumente pot sa vina in sprijinul acestei afirmatii si se refera la politica ratelor mici ale dobanzilor practicata de Banca Centrala Europeana, la nivelul exporturilor si la configuratia pietei muncii, scrie Euro Politics. Aceasta stare de fapt se poate schimba radical pentru Germania daca zona euro ar fi din nou lovita de vreun cutremur financiar.

 

Presedintele Traian Basescu: Nu cred ca se va face o reorganizare administrativ-teritoriala

Presedintele Traian Basescu: Nu cred ca se va face o reorganizare administrativ-teritoriala Presedintele Traian Basescu a sustinut luni, intr-o emisiune difuzata de Digi 24, ca nu crede ca regionalizarea se va realiza, punctand ca USL este incapabila sa genereze progrese pentru Romania, citeaza Agerpres. El a sustinut ca cel mai bun lucru pe care l-ar avea de facut vicepremierul Liviu Dragnea ar fi sa inteleaga ca procesul de regionalizare este unul care incepe de jos in sus si ca are ca obiectiv principal eficientizarea administratiei.

 

Mizele alegerilor europarlamentare din 2014: O Europa mai unita sau o Europa destramata

Pentru prima data de cand liderii europeni au inceput sa impuna masuri de austeritate pentru a combate criza, cetatenii Uniunii sunt chemati la urnele de vot pentru a-si exprima parerea fata de modul in care acestia au reusit sa redreseze barca europeana, scrie europolitcs.ro Votul pe care il va acorda populatia va insemna un moment de rascruce de drumuri: europenii vor trebui sa aleaga intre o integrare economica si politica si mai puternica sau ruperea Uniunii.

 

Atributiile Procurorului Public European: intre necesitate si sursa de scandal

Comisia Europeana a dezvaluit, miercuri, planurile sale privind existenta unui Procuror Public European (EPPO). Intentia este aceea de a combate fraudele comise asupra bugetului Uniunii Europene. Pe scurt: Comisia Europeana vrea infiintarea unei noi autoritati, aceea de Procuror Public European, pentru a combate frauda cu bani europeni; 500 de milioane de euro sunt sustrasi in mod fraudulor in fiecare an de la bugetul Uniunii; Franta si Germania nu vor sa-i acorde procurorului public o mai mare autoritate decat i-ar conferi-o legislatia existenta in aceste tari; Marea Britanie se opune cu inversunare acestei idei, iar proiectul ar trebui sa inceapa din anul 2015.

 

LIVE TEXT Dezbatere: prioritatile de finantare 2014-2020/ Mihaela Toader, MFE: Prima varianta a Programelor Operationale, in iulie-august

Dezbatere organizata de Coalitia "ONG-uri pentru fonduri structurale" pe tema prioritatilor de finantare dupa anul 2014 - feedback-ul beneficiarilor, in urma intalnirilor organizate in tara/ Coalitia elaborat un document care centralizeaza propunerile, acest document in varianta finala vor fi transmise MFE. Mihaela Toader, Directorul Directiei Programare din Ministerul Fondurilor Europene: "Primul draft al Programelor Operationale speram sa-l supunem dezbaterii publice in iulie-august si sa trimitem documentele la Comisia Europeana in septembrie.

 

Dezbatere: Jurisprudenta CEDO: modalitati de diseminare si informare

Institutul European din Romania organizeaza in data de 8 februarie a.c. dezbaterea cu tema Jurisprudenta CEDO: modalitati de diseminare si informare, ocazionata de lansarea volumului III al Culegerii de jurisprudenta CEDO - cauze recente impotriva Romaniei.

 

Surse: Discutii tensionate la Bruxelles intre Mona Pivniceru si Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene

Ministrul justitiei, Mona Pivniceru, a discutat, joi, la Bruxelles, cu Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate Comisiei. Potrivit acestora, discutia a durat mai putin de o ora, in conditiile in care s-a desfasurat cu translator, Catherine Day manifestandu-si preocuparea fata de posibilele modificari la statutul procurorilor, de numirea viitorilor sefi din Parchete si de intrarea in vigoare a noilor Coduri. In timpul discutiilor au existat momente tensionate pe anumite subiecte, sustin sursele Hotnews.ro, care au explicat ca actualul ministru al justitiei nu se bucura de credibilitate la Bruxelles.

 

Presedintele BCE: Sustin interventia UE in bugetele nationale/ Multe tari nu au realizat inca faptul ca si-au pierdut de mult suveranitatea nationala

Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, se declara in favoarea ideii promovate de Germania care propune acceptarea interventiei Uniunii Europene in proiectele de buget national ale statelor membre, informeaza AFP. "Multe guverne nu au realizat inca faptul ca si-au pierdut suveranitatea nationala cu mult timp in urma. Pentru ca sunt extrem de indatorate, sunt acum dependente de vointa pietelor financiare", a mai spus Draghi.

 

Reuniune exceptionala a ministrilor de finante din Uniunea Europeana pe 2 mai. Pe agenda, Basel III

Ministrii de finante europeni se vor intalni pe 2 mai la Bruxelles intr-o reuniune extraordinara, in speranta de a finaliza discutiile cu privire la noul cadru de reglementare a sectorului bancar, numit si Basel III, a afirmat joi un purtator de cuvant al presedintiei daneze a UE, citat de AFP.

 

Uniune monetara intre euro si dolar?

Oare asistam la un Pasti occidental, la un proces de repliere, retrezire chiar inviere a indiscutabilitatii leadership-ului mondial al Occidentului de dupa criza economica? de Dr. Stefan Sorin Muresan

 

Urmatoarele 15 articole din "Sanatate" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut