Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Coeziune teritoriala
Fondul European de Dezvoltare Regionala
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Politici regionale > Coeziune teritoriala

Coeziune teritoriala

Eveniment: Forumul Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii - 28-29 octombrie, Bucuresti

Comisia Europeana si Guvernul Romaniei organizeaza in perioada 28-29 octombrie, la Palatul Parlamentului, Forumul Anual pentru Strategia UE pentru regiunea Dunarii - unde se vor reuni reprezentanti guvernamentali din cele 14 state dunarene, alaturi de oficiali europeni (Comisie, PE, Comitetul regiunilor), reprezentanti ai regiunilor si oraselor dunarene, mediului academic si de afaceri, ai societatii civile precum si alti promotori de proiecte - potrivit prezentarii publicate de Ministerul Afacerilor Externe.

 
 

 
 

Leonard Orban: Strategia Dunarii - noua dimensiune teritoriala a politicii de coeziune a UE

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD) reflecta noua dimensiune teritoriala a politicii de coeziune a Uniunii Europene, a declarat, marti, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, la primul forum anual privind SUERD, organizat la Regensburg, Germania, potrivit Agerpres.

 

Noi oportunitati de finantare ESPON

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate Nationala pentru programul ESPON, anunta lansarea unor noi oportunitati de finantare a cercetarii teriroriului european in cadrul Programului ESPON 2013 - Reteaua europeana de observare a dezvoltarii si coeziunii teritoriale.

 

Factorii decisivi pentru fondurile UE asteptate din 2014: strategii de dezvoltare regionala si argumente solide ca fondurile pot fi cheltuite

Factorii decisivi pentru fondurile UE asteptate din 2014: strategii de dezvoltare regionala si argumente solide ca fondurile pot fi cheltuite Romania sustine mentinerea actualei "chei" de alocare a fondurilor in cadrul Politicii de Coeziune, nivelul de dezvoltare exprimat prin PIB / locuitor trebuind sa reprezinte criteriul fundamental in alocarea resurselor, a declarat marti, 8 decembrie Gabriel Friptu, directorul Programului Operational Regional. In acelasi timp, elementele esentiale pentru alocarea financiara a UE pe care Romania o va primi dupa 2014 vor fi elaborarea unor strategii riguroase de dezvoltare regionala si argumentele furnizate autoritatilor de la Bruxelles ca fondurile pot fi utilizate in intregime, a mai explicat acesta.

 

Financial Times: Fondurile europene - intre frauda, birocratie si incoerenta

Doar 10% din cele 347 miliarde de euro ale fondului de crestere economica pentru regiunile cu probleme ale Europei sunt alocate. Miliardele stau degeaba deoarece guvernele nationale, stramtorate, nu pot strange fondurile necesare pentru a completa acest ajutor. Financial Times a lansat un raport major de investigatie.

 

VIDEO Comisarul Johannes Hahn: "Vreau ca politicile regionale sa-si pastreze bugetul actual"

VIDEO Comisarul Johannes Hahn: "Vreau ca politicile regionale sa-si pastreze bugetul actual" Politicile regionale sunt cea mai buna metoda de a transforma tintele economice ale strategiei 'Europa 2020' in realizari concrete, si acestea vor trebui sa-si pastreze bucata pe care o au acum din bugetul UE pentru a se intampla acest lucru, a spus comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, intr-un interviu acordat EurActiv.

 

Saptamana europeana a regiunilor si oraselor (4-7 octombrie): 263 de evenimente locale in UE, trei in Romania

Evenimentul OPEN DAYS - Saptamana europeana a regiunilor si oraselor - se deschide oficial luni, 4 octombrie la Bruxelles. La Bruxelles vor avea loc peste 130 de seminarii la care vor participa peste 6.000 reprezentanti locali si regionali. Pe langa acestea, vo avea loc peste 263 de evenimente locale in 35 de tari europene. In Romania, se vor desfasura trei conferinte pe teme legate de gastronomie (la Bucuresti) si doua pe tema fondurilor structurale (Ploiesti si Bacau).

 

Catre UE 2020: Saptamana europeana a regiunilor si oraselor (4-7 octombrie)

Cea de-a opta editie a OPEN DAYS - Saptamana europeana a regiunilor si oraselor, se deschide la 4 octombrie la Bruxelles. Organizat in fiecare an de catre Comisia Europeana si Comitetul Regiunilor UE, evenimentul, care va dura patru zile, se va bucura de participarea a peste 6 000 de reprezentanti locali si regionali.

 

In Franta, platile blocate de trei ani pun piedici unei scheme de ajutor pentru fermieri

O organizatie regionala din nordul Frantei a dezvoltat o schema de ajutor pentru cei interesati sa-si creeze o afacere ca fermieri. Dar, in ciuda popularitatii, organizatia are probleme mari in a primi fondurile europene care i se cuvin, scrie EurActiv Franta.

 

Autoritatile si Fondul European de Investitii incearca din nou sa atraga bancile in programul de garantii la credite pentru IMM-uri, in valoare de 63 milioane euro - fonduri europene

Fondul European de Investitii si Ministerul Economiei relanseaza instrumentul de garantare finantat din fonduri europene, in valoare de 63 milioane de euro, dupa ce la prima licitatie bancile nu s-au aratat deloc interesate sa participe la acest program. Fondurile sunt destinate acordarii de credite firmelor mici si mijlocii, cu garantie de 80% din valoarea creditului iar "comisionul de garantare platibil de catre bancile cu care se va incheia un contract operational (de garantare) va fi egal cu zero".

 

Detalii instrument de capital de garantare - Jeremie

Detalii instrument de capital de risc - Jeremie

 

Circa 2.000 de proiecte ale microintreprinderilor, depuse pentru fonduri UE de pana la 200.000 de euro / Regiunile au inceput sa inchida linia de finantare

Incepand din noiembrie anul trecut si pana la data de 31 iulie, circa 2.000 de proiecte au fost depuse de catre microintreprinderi pentru a obtine finantare europeana prin Programul Operational Regional. Bugetul alocat acestei linii de finante, pe fiecare regiune, se apropie de plafonul maxim alocat, asadar Agentiile de Dezvoltare Regionala au inceput sa inchida linia de finantare. Primele anunturi in acest sens au venit de la regiunile Vest si Centru. Oficialii din Ministerul Dezvoltarii au declarat pentru EurActiv.ro/HotNews.ro ca se asteapta anunturi similare de la regiunile Nord-Vest si Bucuresti-Ilfov.

 

Proiect de 142 de milioane de euro pentru investitii in domeniul apei, semnat la Iasi/ Absorbtia fondurilor UE pentru Mediu - 10,57% la 31 iulie

Proiect de 142 de milioane de euro pentru investitii in domeniul apei, semnat la Iasi/ Absorbtia fondurilor UE pentru Mediu - 10,57% la 31 iulie Un contract de 142 milioane de euro pentru "investitii in surse de apa, statii de tratare a apei, retele de apa si sisteme de colectare si epurare a apei uzate" a fost semnat sambata, 7 august la Iasi. Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, 814.000 locuitori din judet vor beneficia de aceste investitii. Potrivit Ministerului Finantelor Publice, 110 proiecte au fost contractate pana la data de 31 iulie 2010 prin Programul Operational Sectorial Mediu, iar platile pe aceste proiecte, raportat la alocarea financiara a UE 2007-2010 sunt in procent de 10,57%.

 

Prefectii trebuie sa prezinte, pana pe 15 august, prima evaluare a stadiului de absorbtie a fondurilor europene

Toti prefectii trebuie sa prezinte, pana pe 15 august, o evaluare a stadiului de absorbtie a fondurilor comunitare in judetele de competenta, a anuntat premierul Emil Boc, la videoconferinta cu prefectii de duminica. El a adaugat ca, de acum incolo, prefectii vor trebui sa prezinte lunar stadiul proiectelor europene derulate in judetele respective, potrivit Agerpres.

 

Fundatia Soros: Primariile din regiunea nord-vest, cele mai eficiente in atragerea fondurilor europene - peste o treime au proiecte aprobate

Raportat la numarul de proiecte, mai putin de un sfert din dosarele intocmite de primarii sunt aprobate la finantare, mai exact 19,5% in nord-vest - aceasta fiind media regionala maxima. arata o analiza inclusa in studiul recent <> realizat de Fundatia Soros Romania.

 

Absorbtia fondurilor la nivel regional

 

Un proiect european reinvie interesul copiilor cehi pentru tehnologie

Un proiect european reinvie interesul copiilor cehi pentru tehnologie Proiectul 'Starttech', desfasurat in orasul universitar Liberec din Cehia, incearca sa creasca interesul pentru stiinta si tehnica in randurile elevilor de scoala primara si gimnaziu. Managerii proiectului cred ca isi vor atinge scopurile, dar critica povara administrativa pe care trebuie sa o poarte atunci cand au de-a face cu fondurile regionale ale UE. Un articol EurActiv.cz.

 

Urmatoarele 15 articole din "Coeziune teritoriala" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut