Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Coeziune teritoriala
Fondul European de Dezvoltare Regionala
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Politici regionale > Fondul European de Dezvoltare Regionala

Fondul European de Dezvoltare Regionala

UE a inghetat fonduri europene de 900 milioane euro alocate Poloniei pentru drumuri

Uniunea Europeana a inghetat circa 900 milioane euro in fonduri europene alocate Poloniei pentru construire de drumuri, din cauza unor suspiciuni de frauda comisa de contractori, a declarat un purtatorul de cuvant al Comisiei, potrivit Reuters.

 
 

 
 

Lista finala a companiilor mari selectate pentru finantare UE: 9 firme admise dupa contestatii/ Bugetul a fost suplimentat

45 de companii mari vor primi fonduri europene de circa 515 milioane lei, in urma selectiei de proiecte desfasurate in acest an. Lista finala include 9 companii in plus fata de cele 36 prezentate drept castigatoare in luna octombrie. Explicatiile reprezentantilor Programului de finantare tin de urcarea in clasament a mai multor firme ca urmare a contestatiilor depuse dar si suplimentarea bugetului total in urma "unor economii ramase de la apelul anterior de proiecte". Pana in prezent, a fost semnat un singur contract de finantare dintre acestea, cu Automobile Dacia S.A.

 

DOSAR Trei ani de fonduri structurale: 4.700 de proiecte contractate, 1 miliard de euro plati/ Schimbari la orizont

DOSAR  Trei ani de fonduri structurale: 4.700 de proiecte contractate, 1 miliard de euro plati/ Schimbari la orizont 24.000 de proiecte au fost depuse, pana la data de 30 noiembrie 2010 in Romania, pentru a primi fonduri structurale europene. Din acestea, aproape 4700 de proiecte au semnat contractile de finantare. In acest timp, la Bruxelles se pregatesc noi documente financiare iar la Bucuresti se discuta despre posibila modificare a Regiunilor de dezvoltare.

 

Ministerul Dezvoltarii: Primaria capitalei a primit 1,5 miliarde lei in 2008 pentru pregatirea proiectelor pentru finantare UE, dar banii nu au fost utilizati

Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a declarat miercuri, 8 decembrie, in replica la declaratiile facute cu o zi in urma de primarul Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu: "In calitate de viceprimar al Capitalei, am propus Ministerului 6 proiecte. Pentru intocmirea lor, Primaria a primit, la jumatatea anului 2008, 1,5 miliarde RON. Nu s-a intocmit niciun proiect, banii aceia au venit inapoi, ceea ce a dat inapoi proiectele pe Bucuresti cu doi ani". Oprescu s-a plans ca o serie de proceduri si cerinte birocratice au intarziat proiectele pe care primaria le-a realizat pentru a obtine fonduri europene pentru dezvoltare regionala.

 

Supra-solicitare de fonduri UE in Bucuresti-Ilfov pentru centre urbane, infrastructura de educatie si de afaceri, investitii ale microintreprinderilor

Sute de proiecte depuse pentru obtinerea de fonduri europene pentru dezvoltare regionala in Bucuresti-Ilfov si mai putin de 70 contractate, dupa cum arata situatia proiectelor, prezentata de catre reprezentantii Agentiei de resort pentru POR din aceasta regiune, in cadrul conferintei "Regio - de la plan la realizari - Bilant la trei ani in Regiunea Bucuresti-Ilfov". Dan Nicula, directorul Agentiei a explicat ca peste 150 de proiecte vor demara in 2011.

 

Situatia proiectelor Regio ADRBI

 

Aproape 2 milioane euro pentru singurul hotel extins cu fonduri europene in Regiunea Bucuresti-Ifov

Aproape 2 milioane euro pentru singurul hotel extins cu fonduri europene in Regiunea Bucuresti-Ifov Radu Antonie, om de afaceri in domeniul turismului este singurul intreprinzator care a obtinut fonduri europene pentru extinderea si modernizarea unui hotel in aceasta zona. Este vorba de Hotelul Criss din sectorul 6 al Capitalei, situat aproape de iesirea din Bucuresti spre Autostrada A1. Acesta spune ca proiectul decurge bine, se afla in faza de definitivare a structurii si ca in septembrie anul viitor va fi data in folosinta noua constructie.

 

VIDEO Stefan Ciobanu (MFP): "Am propus ca functionarii din sistemul fondurilor europene sa primeasca recompense decontate partial de UE"

VIDEO Stefan Ciobanu (MFP): "Am propus ca functionarii din sistemul fondurilor europene sa primeasca recompense decontate partial de UE" Din pacate, Legea salarizarii unitare, in forma sa actuala, nu permite acest lucru, a mai declarat Stefan Ciobanu, Directorul General al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (MFP), in cadrul unui VIDEO SEMINAR transmis LIVE de HotNews.ro. Acesta a mai sous ca "Personalul pleaca in mod constant din sistemul de gestionare a fondurilor UE ... si vreau sa va asigur ca pleaca cei mai performanti".

 

VIDEO Ministerul de Finante: Scrisoarea de confort bancar ar putea fi solicitata firmelor care depun proiecte pentru finantare UE

VIDEO Ministerul de Finante: Scrisoarea de confort bancar ar putea fi solicitata firmelor care depun proiecte pentru finantare UE Autoritatile care evalueaza dosare pentru finantare UE au primit foarte multe proiecte pentru care beneficiarii nu dovedesc capacitate de sustinere financiara. Din acest motiv, se discuta "despre introducerea scrisorii de confort bancar inca de la depunerea proiectelor, astfel incat sa existe un prim filtru al solicitantilor", a declarat Stefan Ciobanu, Directorul General al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (MFP), in cadrul unui VIDEO SEMINAR transmis LIVE de HotNews.ro.

 

Numai 19 proiecte ale microintreprinderilor aprobate deocamdata la finantare europeana, din peste 500 depuse

Pana la data de 29 octombrie au fost semnate contracte pentru numai 9 proiecte, alte 10 aflandu-se in curs de contractare, a anuntat Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov marti, 2 noiembrie in cadrul evenimentului BI RegioCafe. In total au intrat in procesul de evaluare 283 proiecte care insumeaza mai mult decat dublul bugetului alocat.

 

36 de companii mari au reusit sa obtina finantare UE, intr-o competitie cu buget limitat de 450 milioane lei

Bugetul alocat celei de-a doua sesiuni de finantare pentru investitii ale intreprinderilor mari a fost "acoperit" in intregime prin proiectele selectate, astfel incat nu va mai fi lansata o noua sesiune, pana in 2013. Cele 194 de proiecte depuse au solicitat fonduri in valoare totala de 1,7 miliarde lei, de aproape patru ori mai mare decat bugetul disponibil. Vezi lista proiectelor castigatoare in documentul atasat.

 

Lista proiecte castigatoare - companii mari

 

"Cumpara romaneste!" - un program lansat de Ministerul Economiei, cu un site de promovare pe care a omis sa-l achizitioneze

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a lansat oficial programul, menit sa "relanseze" productia interna, anuntul fiind insotit de un document de prezentare. In document se mentioneaza la capitolul "actiuni finalizate" rezervarea domeniilor web: www.cumpararomaneste.ro si www.produs-romanesc.ro. Redactorii HotNews.ro au verificat achizitionarea celor doua domenii si au constatat ca al doilea nu era rezervat. HotNews.ro a rezervat domeniul si a anuntat ca il va ceda gratuit Ministerului.

 

Organizatie patronala a IMM: "70-80% din companii renunta la proiectele pentru care au castigat fonduri europene" / Propunere: scutirea de la plata TVA pentru achizitii in cadrul proiectelor

Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori si consultant in domeniul fondurilor europene a declarat vineri 17 septembrie ca din cauza dificultatii in a asiguira contributia proprie la finantarea proiectului, majoritatea companiilor renunta la proiecte. Acesta a avansat un procent de circa 70-80% - dintre companiile care au conexiuni cu Patronatul sau cu care colaboreaza firma sa de consultanta. In primavara, oficialii de la Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Economiei anuntau procente de contracte reziliate de pana la 30%, si isi exprimau ingrijorarea ca numarul rezilierilor va creste.

 

Fondurile europene atrase de Romania, aproape o cincime din banii disponibili in perioada 2007-2009, aproximativ cat suma alocata de UE Romaniei pe anul 2007

Sumele rambursate celor din mediul public si privat, care au fost selectati pe baza de proiecte pentru finantari europene, au ajuns la 4,5 miliarde lei (circa un miliard de euro) - potrivit datelor oficiale valabile la 31 august 2010. Aceasta inseamna aproape 20% din banii alocati in perioada 2007-2009 sau aproximativ 12% din alocarea 2007-2010. Practic, se poate spune ca, in sfarsit, aproape au fost cheltuite fondurile aferente anului 2007.

 

Licitatie de lucrari reluata de 2 ori si anulata de 2 ori, timp de un an, la un proiect european in valoare de circa 20 milioane euro

Licitatie de lucrari reluata de 2 ori si anulata de 2 ori, timp de un an, la un proiect european in valoare de circa 20 milioane euro Proiectul de reabilitare a drumului Ciucea-Crasna-Virsolt, in judetul Salaj, se afla pe "lista neagra" a proiectelor mentionate de premierul Emil Boc ca avand intarzieri importante in derulare. Licitatia pentru lucrari a demarat prima oara in februarie 2009 si dupa o serie de anulari si reluari contractul a fost semnat, in cele din urma, in februarie 2010. Reprezentantii Consiliului Judetean Salaj au transmis pentru EurActiv.ro/HotNews.ro ca "in prezent, lucrarile se deruleaza normal", ca urmatoarea cerere de rambursare (cu numarul 4) va fi depusa in septembrie, ultima cerere de rambursare fiind programata pentru iunie 2011.

 

Fondurile UE sustin companiile creative din Berlin

Fondurile UE sustin companiile creative din Berlin Cu toate ca la Berlin, capitala Germaniei, nu exista multe companii mari, initiativele mici sunt abundente, iar cele din industriile creative infloresc in mod special. Un proiect dezvoltat la Berlin ajuta IMM-urile sa faca fata procedurilor birocratice de obtinere a fondurilor regionale ale UE.

 

Urmatoarele 15 articole din "Fondul European de Dezvoltare Regionala" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut