Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Coeziune teritoriala
Fondul European de Dezvoltare Regionala
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Politici regionale

Politici regionale

Expert GMF: Ucraina, Rusia si optiunea Chinei

Beijingul a incercat sa adopte o pozitie de neutralitate fata de distantarea Rusiei de Occident. Cu toate acestea, recenta oferta de 400 miliarde de dolari a schimbului de energie sino-rusa va avea implicatii majore in ceea ce priveste economia chineza.

 
 

 
 

Eveniment: Forumul Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii - 28-29 octombrie, Bucuresti

Comisia Europeana si Guvernul Romaniei organizeaza in perioada 28-29 octombrie, la Palatul Parlamentului, Forumul Anual pentru Strategia UE pentru regiunea Dunarii - unde se vor reuni reprezentanti guvernamentali din cele 14 state dunarene, alaturi de oficiali europeni (Comisie, PE, Comitetul regiunilor), reprezentanti ai regiunilor si oraselor dunarene, mediului academic si de afaceri, ai societatii civile precum si alti promotori de proiecte - potrivit prezentarii publicate de Ministerul Afacerilor Externe.

 

UE a inghetat fonduri europene de 900 milioane euro alocate Poloniei pentru drumuri

Uniunea Europeana a inghetat circa 900 milioane euro in fonduri europene alocate Poloniei pentru construire de drumuri, din cauza unor suspiciuni de frauda comisa de contractori, a declarat un purtatorul de cuvant al Comisiei, potrivit Reuters.

 

Leonard Orban: Strategia Dunarii - noua dimensiune teritoriala a politicii de coeziune a UE

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD) reflecta noua dimensiune teritoriala a politicii de coeziune a Uniunii Europene, a declarat, marti, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, la primul forum anual privind SUERD, organizat la Regensburg, Germania, potrivit Agerpres.

 

Mars pentru unirea Romaniei cu Basarabia, duminica, in Bucuresti

Mai mult de 1.000 de persoane, purtand veste rosii, galbene si albastre, au pornit duminica, din Piata Victoriei din Capitala, intr-un "Mars pentru Unirea cu Basarabia", eveniment organizat de Platforma Civica "Actiunea 2012", relateaza Agerpres.

 

Mesajul lui Traian Basescu de Zilele Orasului Chisinau: Cetatenii Republicii Moldova merita sa se bucure cat mai curand de toate avantajele pe care le ofera UE

Presedintele Traian Basescu a transmis, duminica, un mesaj cu prilejul Zilelor Orasului Chisinau. Mesajul sefului statului a fost prezentat, duminica, la Chisinau, de catre consilierul prezidential Eugen Tomac. "In acest an, Chisinaul aniverseaza 576 de ani de la prima atestare documentara. Ca de fiecare data, rememorarea trecutului istoric este o conditie esentiala pentru a putea reflecta matur asupra prezentului si asupra alegerilor pe care trebuie sa ni le asumam in viitor, pentru binele comun. Consider ca este obligatia noastra de a construi un viitor comun, intrucat cetatenii Republicii Moldova merita sa se bucure, cat mai curand, de toate avantajele pe care le ofera Uniunea Europeana membrilor sai", arata Traian Basescu, in mesajul sau.

 

Noi oportunitati de finantare ESPON

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate Nationala pentru programul ESPON, anunta lansarea unor noi oportunitati de finantare a cercetarii teriroriului european in cadrul Programului ESPON 2013 - Reteaua europeana de observare a dezvoltarii si coeziunii teritoriale.

 

Lista finala a companiilor mari selectate pentru finantare UE: 9 firme admise dupa contestatii/ Bugetul a fost suplimentat

45 de companii mari vor primi fonduri europene de circa 515 milioane lei, in urma selectiei de proiecte desfasurate in acest an. Lista finala include 9 companii in plus fata de cele 36 prezentate drept castigatoare in luna octombrie. Explicatiile reprezentantilor Programului de finantare tin de urcarea in clasament a mai multor firme ca urmare a contestatiilor depuse dar si suplimentarea bugetului total in urma "unor economii ramase de la apelul anterior de proiecte". Pana in prezent, a fost semnat un singur contract de finantare dintre acestea, cu Automobile Dacia S.A.

 

DOSAR Trei ani de fonduri structurale: 4.700 de proiecte contractate, 1 miliard de euro plati/ Schimbari la orizont

DOSAR  Trei ani de fonduri structurale: 4.700 de proiecte contractate, 1 miliard de euro plati/ Schimbari la orizont 24.000 de proiecte au fost depuse, pana la data de 30 noiembrie 2010 in Romania, pentru a primi fonduri structurale europene. Din acestea, aproape 4700 de proiecte au semnat contractile de finantare. In acest timp, la Bruxelles se pregatesc noi documente financiare iar la Bucuresti se discuta despre posibila modificare a Regiunilor de dezvoltare.

 

Factorii decisivi pentru fondurile UE asteptate din 2014: strategii de dezvoltare regionala si argumente solide ca fondurile pot fi cheltuite

Factorii decisivi pentru fondurile UE asteptate din 2014: strategii de dezvoltare regionala si argumente solide ca fondurile pot fi cheltuite Romania sustine mentinerea actualei "chei" de alocare a fondurilor in cadrul Politicii de Coeziune, nivelul de dezvoltare exprimat prin PIB / locuitor trebuind sa reprezinte criteriul fundamental in alocarea resurselor, a declarat marti, 8 decembrie Gabriel Friptu, directorul Programului Operational Regional. In acelasi timp, elementele esentiale pentru alocarea financiara a UE pe care Romania o va primi dupa 2014 vor fi elaborarea unor strategii riguroase de dezvoltare regionala si argumentele furnizate autoritatilor de la Bruxelles ca fondurile pot fi utilizate in intregime, a mai explicat acesta.

 

Ministerul Dezvoltarii: Primaria capitalei a primit 1,5 miliarde lei in 2008 pentru pregatirea proiectelor pentru finantare UE, dar banii nu au fost utilizati

Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a declarat miercuri, 8 decembrie, in replica la declaratiile facute cu o zi in urma de primarul Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu: "In calitate de viceprimar al Capitalei, am propus Ministerului 6 proiecte. Pentru intocmirea lor, Primaria a primit, la jumatatea anului 2008, 1,5 miliarde RON. Nu s-a intocmit niciun proiect, banii aceia au venit inapoi, ceea ce a dat inapoi proiectele pe Bucuresti cu doi ani". Oprescu s-a plans ca o serie de proceduri si cerinte birocratice au intarziat proiectele pe care primaria le-a realizat pentru a obtine fonduri europene pentru dezvoltare regionala.

 

Supra-solicitare de fonduri UE in Bucuresti-Ilfov pentru centre urbane, infrastructura de educatie si de afaceri, investitii ale microintreprinderilor

Sute de proiecte depuse pentru obtinerea de fonduri europene pentru dezvoltare regionala in Bucuresti-Ilfov si mai putin de 70 contractate, dupa cum arata situatia proiectelor, prezentata de catre reprezentantii Agentiei de resort pentru POR din aceasta regiune, in cadrul conferintei "Regio - de la plan la realizari - Bilant la trei ani in Regiunea Bucuresti-Ilfov". Dan Nicula, directorul Agentiei a explicat ca peste 150 de proiecte vor demara in 2011.

 

Situatia proiectelor Regio ADRBI

 

Financial Times: Fondurile europene - intre frauda, birocratie si incoerenta

Doar 10% din cele 347 miliarde de euro ale fondului de crestere economica pentru regiunile cu probleme ale Europei sunt alocate. Miliardele stau degeaba deoarece guvernele nationale, stramtorate, nu pot strange fondurile necesare pentru a completa acest ajutor. Financial Times a lansat un raport major de investigatie.

 

Aproape 2 milioane euro pentru singurul hotel extins cu fonduri europene in Regiunea Bucuresti-Ifov

Aproape 2 milioane euro pentru singurul hotel extins cu fonduri europene in Regiunea Bucuresti-Ifov Radu Antonie, om de afaceri in domeniul turismului este singurul intreprinzator care a obtinut fonduri europene pentru extinderea si modernizarea unui hotel in aceasta zona. Este vorba de Hotelul Criss din sectorul 6 al Capitalei, situat aproape de iesirea din Bucuresti spre Autostrada A1. Acesta spune ca proiectul decurge bine, se afla in faza de definitivare a structurii si ca in septembrie anul viitor va fi data in folosinta noua constructie.

 

VIDEO Stefan Ciobanu (MFP): "Am propus ca functionarii din sistemul fondurilor europene sa primeasca recompense decontate partial de UE"

VIDEO Stefan Ciobanu (MFP): "Am propus ca functionarii din sistemul fondurilor europene sa primeasca recompense decontate partial de UE" Din pacate, Legea salarizarii unitare, in forma sa actuala, nu permite acest lucru, a mai declarat Stefan Ciobanu, Directorul General al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (MFP), in cadrul unui VIDEO SEMINAR transmis LIVE de HotNews.ro. Acesta a mai sous ca "Personalul pleaca in mod constant din sistemul de gestionare a fondurilor UE ... si vreau sa va asigur ca pleaca cei mai performanti".

 

Urmatoarele 15 articole din "Politici regionale" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut