Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Concurenta/Finantare UE > Raspunsuri Finantari > Pot obtine fonduri pentru o gradinita?

Pot obtine fonduri pentru o gradinita?

Publicat: 17 Aprilie 2007 @ 09:26

euROfonduri inaugureaza astazi o rubrica interactiva: cititorii intreaba, expertii raspund. Rubrica va fi actualizata de cinci ori in fiecare saptamana, iar intrebarile le puteti adresa folosind formularul de comentariu la fiecare articol din sectiune. Pentru inceput, o intrebare legata de finantarea unei gradinite la sat.

Intrebare:
"As dori sa deschid o gradinitita de copii la 7 km de oras. Detin circa 50.000 de de euro, un teren de 2.000 mp, stiu cum sa iau toate aprobarile, am personalul necesar, dar imi mai trebuiesc inca 50.000 euro. Intrebarea mea catre dumneavoastra este daca am vreo sansa sa ii obtin din fonduri europene si ce ar trebui sa fac pentru aceasta".

Raspunsul lui Marian Ghionu, directorul Agentiei PONTIC:

"Inainte de a cauta o sursa de finantare, recomand stabilirea formei juridice pe care se doreste obtinerea finantarii. In acest caz, recomand infiintarea unui ONG (Organizatie Non-Guvernamentala) cu obiect de activitate principal - serviciile sociale/educatie.

Din faptul ca terenul se afla la sapte kilometri de oras se poate concluziona ca in lista de achizitii trebuie sa apara un mijloc de transport - daca gradinita este pentru copiii din oras.


Inteleg ca in acest moment exista, cel putin, un studiu de fezabilitate pentru partea de constructie si un certificat de urbanism, desi ideal ar fi existenta unui SF + PT si autorizatie de constructie. In cazul in care proiectul este la faza de idee, recomand demararea obtinerii certificatului de urbanism si a avizelor aferente inainte de a se demara comandarea SF-ului si a PT-ului.

Alte informatii importante de care depinde finantarea sunt: situarea terenului (zona urbana, rurala, intravilan, extravilan), daca exista utilitati in zona si cui se adreseaza gradinita (copii din oras sau exista o alta localitate mult mai apropiata care va fi deservita?) precum si cine este proprietarul terenului".

Ioana Morovan

EurActiv.ro

Articole legate de acelasi subiect
Comisia Europeana a declansat infringement impotriva Romaniei pentru licitatia de reabilitare a DN Crasna-Iasi | 20 Iunie 2013
Fonduri elvetiene pentru ONG-uri, in Romania: Thomas Stauffer, reprezentant al Ambasadei Elvetiei in Romania si Irina Bejan, Coordonator program de finantare, FDSC, au discutat online | 11 Iunie 2013
VIDEO Fondurile POSDRU raman suspendate | 3 Septembrie 2012


COMENTARII


1. finantare
gradinita de stat (20 Mai 2011 15:40)

Se pot obtine fonduri europene pt. o gradinita de stat?
Raspunde
2. Si totusi?
Eugen (17 Ianuarie 2011 10:41)

De parca cineva e interesat ca noi sa nu putem accesa fondurile europene, daca tot ne plangem ca avem absorbtia de fonduri redusa de ce nu facem o campanie de informare corecta si completa. Un raspuns superficial il poate da oricine.
Raspunde
3. gradinita de stat
monica (04 Octombrie 2010 19:43)

Gradinita frecventata de baietelul meu ar mai avea nevoie de spatiu construit, dar se solicita doar parintilor ajutorul. Nu ne-am putea adresa primariilor pentru ajutor? Cine se ocupa de sectorul acesta?Daca da, cum se procedeaza?
Raspunde
4. Gradinitele de stat
Vera (17 Iunie 2010 00:55)

Sunt directoarea unei gradinite de stat aflaate intr-o zona defavorizata. Avem nevoie de reabilitarea cladirii si amenajarea spatiului de joaca. As vrea sa stiu cine poate finanta aceste proiecte, ca de la ISJ, primarie etc. nicio sansa.
Va multumesc
Raspunde
5. Gradinita program prelungit
Tomelea Edith (22 Mai 2010 00:26)

Doresc obtinerea unor fonduri europene pentru deschiderea unei gradinite intr-un oras limitrof,dar destul de populat,in sensul ca este oras de frontiera,iar numarul de copii este chiar impresionant,95% din populatie munceste,iar copii nu au un loc pentru educatie,joaca amenajat corespunzator.Doresc sa ma indrume cineva ce fel de ''hopuri birocratice'' trbuie sa trec pentru a reusi.Am si eu un baietel care merge anul acesta la grupa mica.Ce am sa ma fac cu el?Daca as putea sa stau acasa,i-as putea oferi mult mai multe decat o forma de invatamant.E normal asa ceva in acest secol?
Raspunde
6. gradinita
Cerna Roxana (11 Februarie 2010 16:01)

Buna ziua am citit comentariul dvs si as fi interesata sa infiintez o gradinita.as dori sa stiu cum ati infiintat-o si de ce aprobari am nevoie.Eu ma gandeam la una cu program prelungit unde copii pot servi o masa si unde sa doarma la pranz,sa-si faca temele si totodata sa aiba si conditii excelente.Pana acum nu exista decat doua astfel de gradinite in orasul unde locuiesc si unde locurile se ocupa cu 1 an inainte.
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde ca sa stiu in ce ma implic.Va multumesc anticipat.
Raspunde
7. RE: extindere gradinita
simona ciocarlan (09 Februarie 2010 17:31)

astazi am fost la inspectoratul din timis si pe mine ma intereseaza acelasi lucru dar din pacate finnantare nu poti optine decit de la primariea judetului alte fonduri nu se adreseaza pentru asa ceva ,eventual fonduri pentru perfectionarea si calificarea angajatilor.
Eu detin o casa 330 m si as vrea sa deschid o asemenea gradinita daca ai putea sa -mi spui care sunt pasii ce dotari si canditii trebuie sa indeplinesti si daca nu cer prea mult cam ce costuri sunt la inceput.
Raspunde
8. RE: de ce ONG?
Claudia (03 Octombrie 2009 21:50)

Pana la urma, se poate obtine finantare pentru o gradinita? Am o casa care se preteaza la asa ceva, teren pentru amenajat loc de joaca, dar nu am deloc fonduri.

Se poate obtine o finantare? Eventual ceva pe fonduri de dezvoltare rurala?
Raspunde
9. gradinita particulara
dana (24 Mai 2009 12:08)

am terminat pedagogicul si as dori sa infiintez o gardinita particulara.nu detin spatiu si nici banii necesari.pot obtine fonduri de la stat?dk da cum?
1. RE: gradinita particulara
Bogdan (05 Iunie 2012 11:48)

Buna,

Daca ati primit raspuns la intrebarea dvs. va rog sa imi forward-ati mesajul, acelasi interes il am si eu.

Multumesc
Raspunde
Raspunde
2. RE: extindere gradinita
catalina (21 Aprilie 2009 15:26)

Buna,
as vrea sa deschid o gradinita la parterul unei case si te rog daca ma poti ajuta spunandu-mni care sunt conditiile necesare infiintarii (spatiu - pt 20 copii, aprobari) si capitalul necesar.
Astept rasp pe mail de la oricine este amabil si ma poate ajuta, ms.
Raspunde
3. gradinita particulara
ralu (24 Martie 2009 15:37)

As fi interesata sa stiu cum as putea beneficia de fonduri UE si daca de aceste fonduri putem beneficia noi,cei care suntem interesati de aceasta afacere.Ma intererseaza sa deschid o gradinita particulara ,in mediul rural,deja exista o locatie la rosu P+1,undeva in apropierea unui lac intre doua comune.Sunt proprietara atat a terenului cat si a locatiei ,dar din pacate inca nu exista utilitati.M-ar interesa sa stiu unde ma pot adresa pt a afla mai multe informatii despre aceste fonduri,
Raspunde
4. gradinita lb germana
chirila (08 Februarie 2009 23:10)

ce acte sunt necesare ptr deschiderea unei gradinite particulare de lb germana
Raspunde
5. extindere gradinita
Arsene Aurica (29 Ianuarie 2009 20:24)

Sunt asociat unic la un SRL in Pitesti, avand ca obiect unic de activitate invatamantul prescolar. In oct 2006 am pus bazele unei gradinite , care in prezent functioneaza pe baza autorizatiei de incredere emisa de Ministerul Educatiei si invatamantului. Astfel dupa 2 ani si jumatate de activitate , avem 4 grupe de prescolari , in total 60 prescolari. Datorita calitatiiserviciilor oferite avem o cereri pentru inscrierea copiilor , insa nu mai avem sali amenajate. Credeti ca putem obtine fonduri pentru extindere si marirea capacitatii gradinitei. Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Manager
V. Arsene
Raspunde
6. gradinita bilingva
Ramona Popa (10 Octombrie 2008 10:52)

Buna ziua,

As dori sa deschid o gradinita bilingva ( engleza-germana ) in orasul Oradea.
As dori sa stiu care sunt autorizatiile necesare de solicitat pentru buna functionare si deschiderea acesteia , precum si ce alte limitari impuse de lege sunt legate de personalul gradinitei, etc.

O alta intrebare vizavi de posibilitatea obtinerii unor fonduri europene pentru infiintarea acestei gradinite, sunt fonduri partiale sau total rambursabile? Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a accesa la aceste fonduri?

Multumesc tuturor celor care ma pot ajuta cu informatii.
Raspunde
7. gradinaita particulara
valentina (11 Iulie 2008 00:10)

Imi doresc mult sa deschid o grdinita particulara cu program prelungit dar problema e ca nu stiu ce trebuie sa fac.Am nevoie de o persoana care ar putea sa imi de-a informatia necesara.Deocamdata nu am decat studii in cunostinta de cauza si dorinta de a face aceasta gradinita particulara care este visul meu.Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii privind felul in care ar trebui sa procedez si in legatura cu fondurile existente si intrarea in posesia acestora.Multumesc anticipat! Valentina- Cristina
Raspunde
8. Gradinita particulara - fonduri?
Salajan Beniamin (27 Iunie 2008 18:16)

Detin un teren in oras de 10000 metri patrati si doresc sa construiesc o GRADINITA PARTICULARA, dar nu am suficiente fonduri. As dori ca sa stiu daca as putea accesa ceva fonduri europene. Va rog ca sa imi dati un raspuns, daca este posibil sa aceesesz fondurile necesare pt a construi aceasta gradinita. Va multumesc.
Raspunde
9. RE: deschidere gradinta
Laura Sarateanu (14 Iunie 2008 14:46)

daca afli te rog spune-mi si mie
multumesc frumos
e-mail laura.sarateanu@tvsnet.ro
Raspunde
10. deschidere gradinita
laura (14 Iunie 2008 14:34)

daca stie cineva ce acte trebuiesc pentru deschiderea unei gradinite si pe unde trebuie umblat va rog spuneti-mi si mie
Laura
laura.sarateanu@tvsnet.ro
Raspunde
11. RE: deschidere gradinita
stefania (21 Aprilie 2008 13:14)

buna loredana ma numesc stefania as dorii si eu sa deschid o gradinita dar u stiu daca statul ne ajuta cu ceva daca ne da credite rambursabile . eu de mom locuiesc in spania as vrea sa deschid ceva dar nu stiu daca statul romàn ne ajuta. as vrea sa stiu daca ai reusit sa ti deschizi gradinita.
Raspunde
12. RE: gradinita
stefania (21 Aprilie 2008 13:11)

buna loredana ma numesc stefania as dorii si eu sa deschid o gradinita dar u stiu daca statul ne ajuta cu ceva daca ne da credite rambursabile . eu de mom locuiesc in spania as vrea sa deschid ceva dar nu stiu daca statul romàn ne ajuta. as vrea sa stiu daca ai reusit sa ti deschizi gradinita.
Raspunde
13. deschidere gradinta
APOSTOL ANISOARA (28 Martie 2008 13:27)

cum pot sa fac o gradinita am tot cemi trebue fara acte si mobilier
Raspunde
14. deschidere gradinita
Apostol (28 Martie 2008 12:39)

Doresc sa deschid o gradinita in orasul Tulcea , am 500 mp teren si casa construita in suprafata totala de 360 mp , casa are 11 camere 6 bai , curte pavata mentionez faptul ca, constructia este p+m la masarda vreu sa modific camerele sa las 5 foarte mari cu cite 2 bai , ma intereseaza daca este adevarat ca sint obligata sa cumpar mobilierul din anumita fabrica unde este foarte scumpa , jucariile la fel ,eu am 5 copiiii am foarte multe jucari exagerat de multe inclusiv topogan , leagan , casuta , etc curtea este amenajata cu alte leagane topogane si asa mai departe , gindul meu este sa inchiriez o casa sa stau in ia pana da roade afacerea am bani de mobilier si am inteles ca mai platesc 150 milione lei la guvern asta la deschidere mai departe nu stiu ce trebue sa fac poate ma ajuta cineva ce trebue si unde sa umblu sa optin toate aprobarile si cam ce suma aprocsimativ imi trebue numarul meu de telefon este 0742 856 298 sau adresa de mail unifran_intermob@yahoo.com casa o detin in centrul orasului Tulcea
Raspunde
15. fonduri gradinita particulara
Alexandra Mechenici (16 Noiembrie 2007 13:38)

am citit si re-citit toate comenatriile de pe site legate de fonduri existente pentru infiintarea unei gradinite, si din cat am inteles se pare ca nu exista astfel de finantari de la UE. stiu ca trebuie infiintat un ONG ptr aceasta, insa sunt profund dezamagita ca nu exista fonduri.
Nici statul nu are subventii sau ceva de genul acesta?
Raspunde
16. gradinita
loredana (27 Iunie 2007 13:48)

As dori sa deschid o gradinita cu program prelungit la mine acasa, la parter, mentionez ca stau la tara, imi trebuiesc doar banii pentru dotariile interioare (mobila pentru copii si baia separata pentru fete si baieti). Intrebarea mea este daca banii ii pot obtine din fonduri europene? Va multumesc. Astept raspuns.
Raspunde
17. baze sportive
irinel (09 Mai 2007 19:19)

asi dori sa achizitionez un teren la limita orasului (3-5 km) unde asi intentiona sa construiesc un teren de fotbal si 2-3 terenuri de tenis. Se poate obtine finantare pentru asa ceva? Dar pentru extinderea unei astfel de locatii ( de ex exista un teren de tenis si se doreste construirea altora) ?
Va multumesc.
Raspunde
18. de ce ONG?
ionela vlase (17 Aprilie 2007 16:05)

in legatura cu raspunsul dlui Ghionu, as dori sa aflu motivele pentru care sugerati aceasta forma juridica a ONG-ului pentru deschiderea unei gradinite. as dori sa deschid ceva asemanator (mai precis un fel de spatiu de activitati recreative si instructive pentru copii scolari si prescolari tinand cont ca multi sunt copii de migranti, ramasi in grija altor rude) intr-o comuna cu 4000 locuitori.
mentionez ca dispun de un spatiu recent construit (1995) de cca 200 m patrati dar necesit fonduri pentru a-l adapta unor astfel de activitati precum si aprobarile necesare (valoare aprox 40.000 euro).
nu cunosc insa procedurile juridice pentru deschiderea unei astfel de organizatii si nici aprobarile de care am nevoie. cui sa ma adresez si in ce ordine trebuie parcurse etapele?
1. RE: de ce ONG?
vasile mara (24 Iulie 2012 16:28)

si eu as dori sa deschid o gradinita, dar nu stiu pe nimeni care sa ma indrume.. am citit toate postarile de aici, dar vad ca nimeni nu doreste sa raspunda
...
Raspunde
2. fonduri pt gradinite
coppelia (30 Ianuarie 2012 16:49)

buna ziua! as dori sa aflu daca se pot obtine fonduri pt amenajarea unui spatiu de joaca in curtea unei gradinite,deci spatiu exista dar nu sunt fonduri pt amenajare...si m-as bucura extrem de tare sa stiu ca exista o posibilitate pt ai face pe acesti copii sa zambeasca putin mai mult...mai ales in zilele cu soare:)!!daca ma poate cineva ajuta cu vreo informatie...gradinita se afla in cartierul plopi din timisoara...va multumesc
Raspunde
3. RE: de ce ONG?
adriana (22 Decembrie 2011 10:13)

casa si taren exista pentu amenajarea gradinitei si locului de joaca as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru functionarea gradinitei si as avea nevoie si de fonduri pentru modernizare si dotare
Raspunde
4. fonduri
ania (15 Septembrie 2011 21:55)

doresc sa gasesc sprijinul unei fundatii pentru amenajarea unei gradinite.16 copilasi se bucura de un mobilier de care s-au bucurat si bunicii lor, de jucarii cam tot de pe atunci si de dragostea educatoarei. Nu se plang, dar nici nu isi inchipuie ca alti copii pasesc pragul unor gradinite de basm.
Vreau sa ajut. Cum? Ne poti ajuta tu?
Multumim!
1. RE: fonduri
Valentina (25 Mai 2012 12:28)

Buna, am citit intrebarea ta pe euractiv.ro despre modernizarea gradinitei. Ai primit vreun raspuns pana acum? Eu sunt interesata de aceeasi problema, gradinita fetitei mele este cam de pe vremea mea si mobila veche desi educatoarele sunt de nota 10. In campania electorala nimeni nu pomeneste de vreo gradinita, normal....si sunt interesata daca se pot obtine fonduri pentru asa ceva.
Multumesc si scuze de deranj!
Valentina
1. RE: RE: fonduri
cristina (23 Septembrie 2013 17:06)

As vrea sa deschid o rezidenta ptr copii cu dizabilitati in romania in baia mare mai exact.am 50.000 de eur.de ce acte as avea nevoie ptr a putea demara acest plan.am putea acesa si fondurile europene ce sanse as avea.in caz ca nu miar ajunge bani.
Raspunde
2. RE: RE: fonduri
bodea cristina (20 Ianuarie 2013 18:56)

am asociatie pentru micutul pentru ca este cu probleme as dori sa stiu daca pot sa deschid o gradinita pentru copii
1. RE: RE: RE: fonduri
tatarcan maria (25 Aprilie 2013 10:23)

avem un vis neînplinit ...Dorim să oformăm terenul grădiniței de copii în stil modern. Vă vom fi profund recunoscători, dacă ne veți ajuta și ne veți arăta calea corectă de a cîștiga un proiect de renovare a terenului sportiv .Vă mulțumim anticipat.
Raspunde
Raspunde
Raspunde
Raspunde
Raspunde
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut