Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Educatie & Cariera > Societatea informationala > 4 milioane de conexiuni broadband in Romania anului 2009

4 milioane de conexiuni broadband in Romania anului 2009

Publicat: 5 Mai 2006

4 milioane de conexiuni broadband in Romania anului 2009
"Romania anului 2009 va avea aproximativ 4 milioane de conexiuni broadband", a spus Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, la sesiunea de deschidere a "Zilei Comunicatiilor", eveniment traditional ce se desfasoara anual in cadrul CERF .

09:00
    
Zsolt Nagy a sustinut o prezentare prin care a aratat participantilor stadiul de dezvoltare al comunicatiilor in Uniunea Europeana si pasii ce trebuie urmati de Romania pentru a ajunge intr-un timp cat mai scurt la acelasi nivel de dezvoltare. Astfel, Zsolt Nagy a aratat importanta accesului in banda larga, ca factor capabil sa permita accesul la continut digital si la serviciile disponibile pe paginile web, si nevoia dezvoltarii de solutii dictate de piata. Īn acest sens este necesara promovarea Internetului de mare viteza si dezvoltarea infrastructurii de acces in banda larga, avand in vedere ca potentialul de dezvoltare al Societatii Informationale se bazeaza pe extinderea accesului in banda larga, acesta oferind si posibilitatea conectarii la Internet si prin alte mijloace decat calculatorul, cum ar fi televiziunea digitala sau tehnologia 3G.
   
"Comunicatiile reprezinta unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei nationale si unul dintre cele mai atractive pentru investitorii straini, ceea ce ne face sa acordam o importanta deosebita crearii de noi oportunitati de dezvoltare a acestei piete. Una din modalitati este cu siguranta dezvoltarea accesului in banda larga si in acest sens lucram impreuna cu ANRC la definitivarea strategiei nationale de broadband. Īn Romania, in acest moment,desi sunt in crestere, conexiunile broadband reprezinta un procent destul de mic din totalul conexiunilor la Internet, in timp ce in U.E. exista peste 53 de milioane de conexiuni broadband, o crestere de aproximativ 20 de milioane pe parcursul anului 2005. Estimez ca in anul 2009 Romania sa beneficieze de aproximativ 4 milioane de astfel de conexiuni.", a declarat Zsolt Nagy cu aceasta ocazie.
     
"La trei ani de la liberalizare, competitia isi spune puternic cuvantul. Internetul de mare viteza este oferit prin solutii tot mai ingenioase iar utilizatorii romani se lasa cuceriti de atractivitatea acestui serviciu. Īn ultimul an, serviciile de acces la Internet in banda larga au inregistrat o crestere de 96%, atingand o rata de penetrare de 3,46% si plasand Romania pe primul loc intre tarile din Europa de Sud-Est," a declarat astazi Presedintele ANRC, Dan Cristian Georgescu, in cadrul conferintei "Ziua Comunicatiilor", ocazie cu care a prezentat un set de date preliminare privind piata de comunicatii.

La sfarsitul anului 2005, in Romania erau peste 750.000 de conexiuni de Internet de mare viteza (banda larga), fata de numai 382.783 conexiuni cu un an in urma. Din numarul total al conexiunilor in banda larga, 380.000 erau conexiuni de acces dedicat. "Nevoia de Internet de mare viteza se manifesta in special la domiciliu, 84% dintre conexiunile de acces dedicat in banda larga fiind utilizate de persoane fizice", a adaugat Dan Georgescu.

Cel mai mare numar de noi utilizatori ai serviciilor de Internet de mare viteza au ales o conexiune prin cablu coaxial. Īn ultimul an, numarul acestor conexiuni s-a triplat, ajungand la aproximativ 250.000 (33% din total). Desi la volume mult mai reduse, in ceea ce priveste ratele de crestere in anul 2005, o evolutie spectaculoasa au inregistrat-o conexiunile furnizate prin cablu UTP/FTP (retele de cartier) - 905%, fibra optica - 274% si tehnologie xDSL - 235%.

Surse: MCTI, ANRC

Articole legate de acelasi subiect
Parlamentul European a votat in favoarea noului pachet legislativ de protectie a datelor si spune ca acesta aduce un plus de control si de siguranta online | 13 Martie 2014
Cum puteti "vedea" oricand si de oriunde performanta businessului pe care il conduceti | 13 Mai 2013
De la 1 iulie, noile tarife de roaming : convorbiri si internet mai ieftin | 19 Aprilie 2012
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut