Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Concurenta/Finantare UE > Imprumut din trezorerie pentru plata proiectelor pe programele Mediu, cel de Competitivitate si cel Regional

Imprumut din trezorerie pentru plata proiectelor pe programele Mediu, cel de Competitivitate si cel Regional

Publicat: 19 Februarie 2015 @ 10:00

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta din 18 februarie un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene, transmite Ministerul Fondurilor Europene printr-un comunicat de presa.
Imprumuturile din trezorerie sunt considerate de catre beneficiari cea mai eficienta masura adoptata de Eugen Teodorovici.


"Obligatia statului roman este sa asigure resursele necesare pentru plata beneficiarilor la timp, fapt care faciliteaza implementarea proiectelor si asigura premisele necesare pentru absorbtia fondurilor UE. Ulterior, sumele achitate beneficiarilor de catre statul roman vor fi rambursate Romaniei de catre Comisia Europeana. Atentionez, din nou, ca implementarea proiectelor din cadrul tuturor programelor trebuie accelerata semnificativ in acest ultim an in care mai putem atrage fondurile alocate pentru perioada de programare 2007 - 2013", a declarat ministrul Fondurilor Europene in comunicatul citat.
 
Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plati catre beneficiarii proiectelor implementate in cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Mediu au fost alocate fonduri cu o valoare de 400 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor catre beneficiarii Programului Operational Regional a fost prevazuta o suma de 250 milioane de lei. In acelasi timp, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice a fost alocata o suma de 150 milioane de lei.

In total, MFE a solicitat imprumuturi de la trezorerie de circa 7 miliarde lei in 2014 si 9 miliarde lei in 2013. Beneficiarii de fonduri europene considera ca este masura cea mai eficienta pe care a adoptat-o actualul ministru, Eugen Teodorovici.

Citeste si:

Profil de proiect cu fonduri UE: "Intarzierile enorme in selectie si contractare ne-au fortat sa renuntam la parti importante din proiecte"

Publicat: 13 Februarie 2015

Compania Softronic este cunoscuta pentru lansarea trenului electric "Hyperion", desprins parca dintr-un film SF si amplasat pe sinele invechite de cale ferata in Romania. Ceea ce se stie mai putin este ca dezvoltarea productiei de locomotive si activitatea de cercercetare-dezvoltare au fost sustinute si cu fonduri europene. In 5 ani Softronic a implementat trei proiecte, insumand peste 7 milioane lei finantare nerambursabila UE, cu multe beneficii dar si multe batai de cap, acestea din urma cauzate de ineficienta aparatului administrativ.

 

Ioana Morovan

Articole legate de acelasi subiect
[P] Interviu VIDEO: Ioana Gheorghiade, Director in cadrul BCR: Bancile pot juca trei mari roluri in atragerea fondurilor europene pentru sectorul privat, din urmatorii sapte ani | 26 Februarie 2015
Analiza: Ce proiecte pot depune firmele mici si mijlocii pentru finantare UE prin programul de competitivitate | 26 Februarie 2015
Comisia Europeana a aprobat Programul Operational Capital Uman si Programul Capacitate Administrativa | 25 Februarie 2015
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut