Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > InfoSociety > Suspiciuni de fraudare a fondurilor UE la Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE si ADR Vest/ UPDATE Precizarile MFE

Suspiciuni de fraudare a fondurilor UE la Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE si ADR Vest/ UPDATE Precizarile MFE

Publicat: 9 Februarie 2015 @ 10:19

Directia Nationala Anticoruptie efectueaza perchezitii in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru POSDRU, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, suspectate de o posibila fraudare a fondurilor europene. UPDATE Eugen Teodorovici a transmis o declaratie in care spune ca Ministerul a colaborat si va colabora cu toate autoritatile abilitate in vederea constatarii, combaterii si sanctionarii infractiunilor sau oricaror fapte de coruptie".

In comunicatul de presa dat publicitatii procurorii anticoruptie precizeaza ca in perioada 2007-2013 institutiile vizate ar fi "savarsit infractiuni impotriva intereselor financiare ale UE si a unor infractiuni de fals".

Astfel, perchezitiile se desfasoara in 23 de localitati din Bucuresti, Ilfov, Timis, Teleorman si Caras-Severin, atat la sediile unor institutii publice cat si ale unor societati comerciale.

Citat de Mediafax, ministrul Eugen Teodorovici a declarat ca nu poate da prea multe detalii "in legatura cu ce se intampla astazi (...) pentru ca inca nu stiu exact proiectele verificate si spetele respective. Vin cu documente false, stiind ca nu poti sa ai datorii la stat atunci cand aplici pentru fonduri europene si probabil ca asta este o incercare de a insela structurile europene si a obtine fonduri europene".

Totodata, Teodorovici a mai subliniat ca "nimeni nu este mai presus de lege, cine gresete trebuie sa plateasca. Este o chestiune clara privind fondurile europene".

UPDATE MFE a transmis printr-un comunicat de presa declaratia lui Eugen Teodorovici: „Ministerul Fondurilor Europene a colaborat si va colabora cu toate autoritatile abilitate in vederea constatarii, combaterii si sanctionarii infractiunilor sau oricaror fapte de coruptie. Din prima zi a mandatului mi-am asumat toleranta zero fata de orice actiune care contravine legii. Toti cei care au incalcat legea trebuie sa plateasca. Romania a castigat increderea Comisiei tocmai pentru ca am luat masuri de inlaturare a breselor din sistem si de crestere a gradului de transparenta institutionala. De aceea, speculatiile pe marginea unei anchete in derulare pot face mai mult rau decat bine. Fondurile europene sunt o chestiune de interes national, iar Ministerul Fondurilor Europene functioneaza in virtutea interesului national. Ce putem face este sa lucram impreuna – reprezentanti ai institutiilor statului, societate civila si reprezentanti ai mass media – pentru ca Romania sa aiba un viitor mai bun si o imagine corecta in fata partenerilor externi”.M.T.
Articole legate de acelasi subiect
Clasament oficial: Romania, din nou pe ultimul loc din UE la performanta domeniilor digitale | 24 Februarie 2015
Top (telefonie mobila): Cine a atras cei mai multi utilizatori de mobil de la concurenta pe final de an 2014 | 12 Februarie 2015
Adina Valean: Dezvoltarea infrastructurii in piata de telecomunicatii este cheia pentru construirea unei piete unice digitale | 4 Februarie 2015
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut