Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Achizitii publice > Newsletter achizitii publice (ianuarie 2015): Garantia de buna conduita - neconstitutionala; dosarele monitorizate pe HotNews.ro - in raportul MCV

Newsletter achizitii publice (ianuarie 2015): Garantia de buna conduita - neconstitutionala; dosarele monitorizate pe HotNews.ro - in raportul MCV

Publicat: 1 Februarie 2015 @ 19:44

Platforma "Dosare achizitii publice" realizata de HotNews.ro in cadrul proiectului "Combaterea criminalitatii in achizitiile publice", derulat de Freedom House, cu partener media EurActiv.ro a fost mentionata pozitiv in raportul tehnic al Mecanismului de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene/ Intrerupere de finantari pe POS CCE, din cauza licitatiilor publice/ Curtea Constitutionala a sanctionat garantia de buna conduita, "ochita" si de Bruxelles/ O serie de alte achizitii relevante ale autoritatilor publice.

Posibil control privind achizitia de softuri la Romatsa si STS

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice va analiza posibilitatea efectuarii unui control privind achizitia de softuri efectuata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) folosite in cazuri de urgenta, a declarat, marti, presedintele ANRMAP, Bogdan Paul Dobrin, citat de HotNews.ro.

 
 

 
 

Platformele "Dosare achizitii publice" si "Dosare anticoruptie", realizate de HotNews.ro si EurActiv.ro, mentionate pozitiv in raportul tehnic ce insoteste MCV

Platforma "Dosare achizitii publice" realizata de HotNews.ro in cadrul proiectului "Combaterea criminalitatii in achizitiile publice", derulat de Freedom House, cu partener media EurActiv.ro a fost mentionata pozitiv in raportul tehnic ce insoteste raportul pe Mecanismul de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene. "Rezultatele [publicate pe platforma] au fost folosite in investigatii penale", se arata in document. Tot aici a fost mentionata sectiunea "Dosare anticoruptie" realizata in cadrul unui proiect EurActiv finantat de Uniunea Europeana.

 

Ministerul Muncii, contract de 1,2 milioane lei pentru portalul online, solutie infokiosk si echipamente

Dezvoltarea si implementarea portalului MMFPSPV, a website-urilor tematice si a solutiei de infokiosk, achizitionarea si instalarea echipamentelor necesare in cadrul proiectului - contract atribuit in ianuarie firmei Revitalco Managemet & Consulting cu pret la jumatate fata de valoarea estimata initial.

 

Cele mai relevante achizitii: servicii pentru monitorizarea efectelor POR 2007-2013 asupra mediului

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a semnat contractul pentru servicii de monitorizare a efectelor Programului Operational Regional 2007-2013 asupra mediului, in valoare de circa 2 milioane lei, mai putin de jumatate fata de valoarea initiala estimata, care a fost de 5,4 miloioane lei. Contractul a fost atribuit companiei Ramboll South East Europe S.R.L.

 

Dosare achizitii publice: Primaria Ploiesti, achizitii de 90 milioane euro in 2 ani si jumatate

Un nou caz monitorizat de platforma http://dosareachizitii.hotnews.ro/: Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a cheltuit aproape 90 de milioane de euro in cei doi ani si jumatate de mandat. Cei mai multi bani s-au dus pe reabilitarea celor doua linii de tramvai din oras, pe reconstructia hipodromului, constructia unui nou parc in cartierul Vest si pe reabilitarea termica a blocurilor.

 

Garantia de buna conduita pentru contestarea licitatiilor publice, neconstitutionala

Garantia de buna conduita pentru contestarea licitatiilor publice, neconstitutionalaCurtea Constitutionala a decis joi ca este neconstitutionala prevederea legislativa prin care autoritatile au obligatia de a retine garantia de buna conduita la contractele de achizitie in cazul in care contestatiile sunt respinse, informeaza Mediafax. Lorand-Lehel Bogdan, presedintele CNSC a declarat pentru EurActiv.ro ca firmele care au platit deja garantia, in ultima jumatate de an, ar putea avea castig de cauza in instanta.

 

Comisia Europeana a intrerupt fondurile UE catre Romania pe Axa IT din POS CCE, pentru nereguli la achizitiile publice

Comisia Europeana a intrerupt, la sfarsitul anului 2014, platile de fonduri europene catre Romania pe Axa 3 - Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor pentru sectorul privat si public din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), pentru nereguli la achizitiile publice efectuate in anumite proiecte europene, a relatat, luni, Romania libera.

 

Cele mai relevante achizitii: MAE va dezvolta un portal cu rol in schimbul de informatii cu alte tari si Europol

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o licitatie cu valoare estimata de 1,6 milioane RON pentru "implementarea unei interfete de tip "portal" care sa se faciliteze accesul la Sistemul de informatii privind vizele (VIS) in vederea consultarii de catre autoritatile desemnate ale statelor membre si de catre Europol in scopul prevenirii, depistarii si cercetarii infractiunilor de terorism si a altor infractiuni grave, contribuind astfel la consolidarea securitatii interne si la lupta impotriva terorismului, in conditii clar definite si monitorizate".

Articole legate de acelasi subiect
Liberalii cer urgentarea transpunerii prevederilor directivelor europene privind achizitiile publice, in legislatia nationala | 26 Februarie 2015
Raport de tara Romania 2015: Absorbtia fondurilor UE este afectata inca de frauda in achizitii publice si coruptie | 26 Februarie 2015
Premierul Victor Ponta: Achizitiile publice, "o catastrofa nationala" | 5 Februarie 2015
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut