Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out






RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Dezbateri > VIDEO Gesine Meissner, eurodeputat: "Guvernele europene trebuie sa fie mai cooperante pentru trafic aerian eficient"

VIDEO Gesine Meissner, eurodeputat: "Guvernele europene trebuie sa fie mai cooperante pentru trafic aerian eficient"

Publicat: 21 Ianuarie 2015 @ 12:15

VIDEO Gesine Meissner, eurodeputat: "Guvernele europene trebuie sa fie mai cooperante pentru trafic aerian eficient"
"Probabil cetatenii europeni nu stiu ca in prezent zborurile se fac intr-un fel de zigzag prin tarile europene. Desigur, ar fi bine sa zburam direct, aceasta ar insemna economie de timp, de combustibil si costuri mai mici. Rezonabil ar fi ca lucrurile sa se schimbe, pentru aceasta a aparut initiativa Single European Sky" - a explicat eurodeputata ALDE Gesine Meissner intr-un interviu pentru EurActiv.ro.

Gesine Meissner: [In acelasi context], Statele Unite au numar de cetateni similar cu UE, insa traficul aerian este gestionat in mod diferit, au un sistem mult mai eficient, ceea ce dorim sa obtinem si in Europa.

EurActiv.ro: Va propun sa ne imaginam ca suntem intr-o dezbatere la care sunt prezente autoritatile nationale si controlorii nationali de trafic. Care ar fi mesajul dumneavoastra?

Gesine Meissner: Mesajul se adreseaza reprezentantilor statelor membre: sa sustina Single European Sky, pentru ca aceste propuneri conduc la o eficienta mai mare a traficului aerian, ceea ce este un lucru pozitiv din toate punctele de vedere. Parlamentul este intru totul in favoarea acestei initiative si statele membre trebuie sa ia pozitie, fiindca la nivel national sunt serviciile proprii de navigatie, iar acestea nu doresc sa mearga mai departe. Spre exemplu, sunt probleme in propria mea tara, Germania, care ar trebui sa fie in acelasi bloc aerian cu Franta, dar au sisteme diferite de servicii de trafic aerian si nu doresc sa colaboreze, lucru care mi se pare stupid. Trebuie sa avem o colaborare mai buna, mai eficienta intre autoritati si imi doresc ca statele membre sa avanseze in acest sens.

EurActiv.ro: Cum va reusi Parlamentul European sa invinga aceasta reticenta?

Gesine Meissner: Incercam sa convingem autoritatile nationale, mergem si discutam cu acestea, in acelasi timp incercam sa vedem daca exista alte segmente unde ar fi posibila cooperare. De exemplu, Franta si Germania, cum am mentionat, nu s-au apropiat foarte mult una de alta insa acum au inceput anumite discutii cu rezultate bune. Dar, in acelasi timp, ar fi binevenita o cooperare si intre Germania si Marea Britanie, intre Franta si Italia. In acest sens, ar fi bine daca ar veni din partea tarilor propuneri de solutii [alternative]. De exemplu, poate ar fi mai bine sa existe un bloc aerian functional intre Franta si Italia decat intre Franta si Germania.

Noi, [eurodeputatii], incercam sa discutam cu autoritatile nationale si sa le explicam care sunt punctele unde ar fi cel mai bine sa existe discutii si cooperare.
Interviu realizat la Strasbourg de Manuela Preoteasa

Citeste, pe acelasi subiect:


VIDEO Marian-Jean Marinescu: "Cerul Unic European" va insemna bilete mai ieftine, zboruri mai scurte, emisii de noxe mai putine, trafic aerian eficient

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, raportor pentru regulamentul "Cerului unic european"- etapa 2 (SES 2+) a explicat intr-un interviu pentru EurActiv.ro, care sunt beneficiile acestei initiative, in primul rand pentru pasageri, dar si cauzele pentru care exista opozitie din partea anumitor actori relevanti din domeniu, precum anumite venituri la bugetul de stat sau locurile de munca din sector. Urmareste declaratiile VIDEO si TEXT.

VIDEO INTERVIU Eurodeputata Jacqueline Foster, despre Cerul Unic European: "Este nevoie de mai multa infrastructura aeroportuara in tarile UE"

Initiativa "Cerul Unic European" aduce castig pentru toate partile implicate, nimeni nu are de ce sa se teama de efecte, a declarat europdeputata Jacqueline Foster (Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni) intr-un interviu pentru EurActiv.ro. Beneficiile, care includ restructurarea spatiului aerian, opentru a-l face mai eficient, zboruri directe - nu vor genera schimbari rapide la nivelul serviciilor de trafic aerian, dar institutiile implicate trebuie sa constientizeze ca se fac progrese. Insa, vointa politica nu este suficienta, a explicat Foster.

Articole legate de acelasi subiect
One year after: Video Debate "Single European Sky" | 27 Ianuarie 2015
VIDEO & TEXT Dezbaterea "Cerul Unic European: un spatiu aerian eficient si performant", 30 ianuarie 2015 | 26 Ianuarie 2015
INTERVU VIDEO Siegfried Muresan: Activitatea Bancii Europene de Investitii trebuie canalizata spre anumite sectoare in UE si accentuata in tarile candidate din est | 20 Ianuarie 2015
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut