Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Socio-economic > TOP STIRI INTERN: Esecul legilor "Big Brother" in Romania/ Rentabilitatea angajatilor, in crestere

TOP STIRI INTERN: Esecul legilor "Big Brother" in Romania/ Rentabilitatea angajatilor, in crestere

Publicat: 15 Ianuarie 2015 @ 14:08

Doua legi au fost adoptate pana acum in Romania in aplicarea Directivei UE privind pastrarea datelor de trafic ale utilizatorilor de telefonie si internet si inca una in completarea acestora (Legea PrePay). Toate au picat la Curtea Constitutionala (HotNews.ro)/ Seful Consiliului Superior al Magistraturii: Am dori ca inainte de promulgarea legii securitatii cibernetice sa avem un cuvant de spus/ Rentabilitatea capitalului uman in Romania, in usoara crestere/ Articol in actualizare

  • Esecul legilor Big Brother in Romania: Cum au ajuns Serviciile de Informatii sa nu mai poata accesa nici macar datele de  facturare la telefonie si internet

Doua legi au fost adoptate pana acum in Romania in aplicarea Directivei UE privind pastrarea datelor de trafic ale utilizatorilor de telefonie si internet si inca una in completarea acestora (Legea PrePay). Toate au picat la Curtea Constitutionala pe motiv ca incalca dreptul la viata privata, la secretul corespondentei si la libertatea de exprimare. De cate ori a picat o lege, a aparut o alta care, in loc sa rezolve problemele majore, a extins puterea Serviciilor de Informatii la a accesa, fara mandat judecatoresc, cat mai multe date. Ironia face ca 'atat de bine' s-a lucrat la aceste legi, incat decizia Curtii Constitutionale din iulie 2014 a lasat temporar organele judiciare si Serviciile de Informatii in imposibilitatea de a mai accesa pana si datele retinute in prezent de operatori in scop de facturare.

De unde a pornit totul: Directiva UE privind pastrarea datelor, adoptata in anul 2006 in urma atentatelor teroriste din Londra si Madrid

Citeste articolul integral pe HotNews.ro

  • Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui sa avizeze orice proiect de lege care are legatura cu activitatea judiciara"
"Consiliul ar trebui sa avizeze orice proiect de lege care, intr-o anume modalitate, ar putea avea legatura cu activitatea judiciara", a spus Tiberiu Nitu, dupa sedinta de plen a CSM.  Si presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a declarat, dupa sedinta plenului, ca membrii CSM ar trebui sa aiba un cuvant de spus inainte de promulgarea legii privind securitatea cibernetica, precizand ca un grup de lucru va analiza acest act normativ.

Judecatorul Horatius Dumbrava a sustinut joi, in sedinta plenului, ca CSM trebuie sa sustina necesitatea autorizarii prealabile a unui judecator pentru acces la datele necesare identificarii unui abonat chiar si de catre un serviciu de informatii sau alte institutii publice.

El a aratat ca CSM ar trebui sa ceara presedintelui Klaus Iohannis, in functie de decizia pe care Curtea Constitutionala o va da, sa nu promulge proiectul de lege privind securitatea cibernetica si sa solicite Parlamentului sa discute toate legile privind comunicatiile electronice in regim de urgenta, pentru a nu exista sincope de reglementare intre aceste proiecte de lege.


Citeste articolul integral pe Mediafax.ro

  • Rentabilitatea capitalului uman in Romania, in usoara crestere

Potrivit unui comunicat de presa PriceWaterhouseCoopers, rentabilitatea capitalului uman (exprimata prin numarul de unitati monetare generate de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetara investita in remuneratia sa) este de 1.30, potrivit studiului PwC Saratoga 2014, in crestere cu 4% fata de anul 2013 si cu 16% mai mare decat media europeana.

"In conditiile in care veniturile companiilor din Romania nu au crescut semnificativ anul trecut, iar costurile salariale au ramas relativ constante, cresterea usoara fata de anul precedent a fost data de eficientizarea costurilor indirecte ale companiilor, desi s-au remarcat si o serie de investitii de anvergura in sisteme informatice moderne de tip ERP, CRM etc. care au dus la o imbunatatire a productivitatii", a precizat Horatiu Cocheci, Senior Manager, Liderul echipei de servicii de consultanta in resurse umane, PwC Romania.  

Privita in context european, rentabilitatea capitalului uman din Romania este mai mare decat  media europeana (1.12) si decat media tarilor din Europa Centrala si de Est (1.28).

La nivel de sectoare de activitate, se observa o evolutie pozitiva a rentabilitatii capitalului uman in sectorul serviciilor financiare (de la 0.92 la 1.97). Pe de alta parte, rentabilitatea a scazut in sectoarele  farmaceutic (1.60 vs. 2.01 in anul precedent), bunuri de larg consum (1.23 vs. 1.50 in anul precedent) si produse industriale (1.11 vs. 1.34 in anul precedent) si s-a mentinut la acelasi nivel in sectorul de retail (1.03)
Articole legate de acelasi subiect
Alexis Tsipras evoca o "obligatie istorica" de a solicita Germaniei indemnizatiile de razboi | 8 Februarie 2015
VIDEO Preview sesiune plenara Strasbourg: Lupta impotriva terorismului, torturile CIA, etichetarea carnii | 8 Februarie 2015
eBuletin de Europa (1): Proiectul TEN-T "Crocodil", Raportul MCV, Plati de 1 miliard de euro in agricultura | 2 Februarie 2015
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut