Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mass-Media > Editia de miercuri a revistei Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare si va contine caricaturi ale profetului Mahomed

Editia de miercuri a revistei Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare si va contine caricaturi ale profetului Mahomed

Publicat: 13 Ianuarie 2015 @ 00:16

Numarul de miercuri al revistei satirice Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare, in loc de un milion cum a fost prevazut initial, a anuntat distribuitorul revistei, MLP, care primeste avalanse de comenzi din Franta si din strainatate, potrivit Mediafax. Toate incasarile pentru primul milion de exemplare vor merge la Charlie Habdo, reteaua de distributie acceptand sa lucreze gratuit.

Mai multe state care nu difuzau ziarul francez de satira sau il distribuiau doar in cateva exemplare au solicitat deja cateva mii de exemplare din noul numar al saptamanalului Charlie Hebdo.

Potrivit avocatului publicatiei satirice, viitorul numar va contine caricaturi cu Profetul Mahomed si va fi editat in 16 limbi.

Saptamanalul satiric francez, care a fost vizat, pe 7 ianuarie, de un atac comis de doi jihadisti francezi, soldat cu 12 morti si 11 raniti, avea pana in prezent un tiraj de 60.000 de exemplare.

Printre victimele atacului se numara directorul publicatiei, Stephane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia.

Urmatorul numar din Charlie Hebdo, pregatit de supravietuitorii atentatului sangeros impotriva cotidianului satiric, va continua sa ia in vizor politica si religiile si va include "evident" caricaturi ale profetului Mahomed, spune avocatul saptamanalului, citat de AFP.

Intrebat la radio France Info despre eventualitatea prezentei de desene ale lui Mahomed in viitorul numar, acesta a raspuns: "Evident. Nu vom ceda la nimic, altfel toate acestea nu ar avea niciun sens".

Editia de miercuri, supranumita a "supravietuitorilor", va avea un tiraj de un milion de exemplare si va fi tradusa in 16 limbi, a precizat luni Patrick Pelloux, cronicar la Charlie Hebdo si medic de urgenta, la acelasi post de radio.

In 2006, Charlie Hebdo a reprodus caricaturi ale profetului Mahomed a caror publicare de catre cotidianul danez JyllandsPosten declansase manifestatii violente. Dupa acea data, ziarul francez a fost tinta unui incendiu criminal si a numeroase amenintari.

Cei doi jihadisti care au ucis cu sange rece 12 persoane miercurea trecuta in redactia Charlie au iesit strigand: "L-am razbunat pe profet! Am ucis Charlie Hebdo".

In opinia avocatului Richard Malka, "nu avem niciodata dreptul de a critica un evreu pentru ca e evreu, un musulman pentru ca este musulman, un crestin pentru ca este crestin".

de I.B.

Articole legate de acelasi subiect
TOP EVENIMENTE GLOBAL: 9 decembrie - Ziua Internationala a Luptei Anticoruptie/ Atena se pregateste in avans pentru alegeri prezidentiale/ Israelul si-a dizolvat Parlamentul/ Bilantul Ebola: 6.331 de morti | 9 Decembrie 2014
Stiri interne: Declaratii surprinzatoare din partea lui SOV: "Daca statul roman m-ar fi prins cu tot ce am facut, faceam puscarie pe viata"/ A fost abrogata legea privind sanctiunarea infractiunii privind presiunile asupra justitiei | 3 Decembrie 2014
Stiri globale: O americanca si un lituanian fac parte din noua coalitie guvernamentala din Ucraina/ Iranul a lansat un atac militar impotriva statului Islamic / Cum arata topul celor mai corupte tari din lume | 3 Decembrie 2014
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut