Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mass-Media > TOP EVENIMENTE GLOBAL: 9 decembrie - Ziua Internationala a Luptei Anticoruptie/ Atena se pregateste in avans pentru alegeri prezidentiale/ Israelul si-a dizolvat Parlamentul/ Bilantul Ebola: 6.331 de morti

TOP EVENIMENTE GLOBAL: 9 decembrie - Ziua Internationala a Luptei Anticoruptie/ Atena se pregateste in avans pentru alegeri prezidentiale/ Israelul si-a dizolvat Parlamentul/ Bilantul Ebola: 6.331 de morti

Publicat: 9 Decembrie 2014 @ 16:54

Pe 9 decembrie este sarbatorita la nivel global ca fiind Ziua Internationala a Luptei Impotriva Coruptiei. Guvernul atenian a decis organizarea anticipate a alegerilor prezidentiale, datorita faptului ca planul de asistenta financiara a tarii a fost prelungit cu unca doua luni. Parlamentul israelian a fost dizolvat luni, 8 decembrie, inlesnind astfel organizarea alegerilor anticipate. Bilantul ebola din ultimele luni: 6.331 morti si 17.800 de persoane infectate cu acest virus.

9 decembrie - Ziua Internationala a Luptei Anticoruptiei

In urma cu 11 ani, Conventia ONU impotriva Coruptiei adoptata la Merida, in Mexic, a decis ca data de 9 decembrie sa devina sarbatoarea internationala a luptei impotriva coruptiei.

In Romania Conventia Anticoruptie adoptata de ONU la sfarsitul anului 2003, a fost ratificata prin adoptarea legii nr. 365 in data de 15 septembrie 2004.

Incepand cu 2005, Directia Generala Anticoruptie a pus la dispozitia cetatenilor romani o linie verde anticoruptie, TelVerde 0 800 806 806, prin care isi propune sa incurajeze cetatenii sa ia initiative in ceea ce privste sesizarea unor cazuri de coruptie.  

Potrivit unui raport recent efectuat de Transparancy International, Romania ocupa locul 69 in clasamentul celor mai corupte 174 state din lume, situandu-se la egalitate cu Bulgaria, Italia si Grecia.  

Atena se pregateste in avans pentru alegeri prezidentiale

Executivul de la Atena a decis organizarea anticipate a alegerilor prezidentiale pe data de 17 decembrie 2014, ca urmare a extinderii planului de asistenta financiara cu inca doua luni, de catre investitorii straini. Asadar, Guvernul grec a hotarat sa elimine orice “incertitudine politica” si sa organizeze primul tur al alegerilor sefului statului, mai devreme decat era stabilit.

Detalii aici.

Israelul si-a dizolvat Parlamentul

Potrivit AFP, citat de Mediafax, gestul deputatilor israelieni se inscrie intentiei de a organiza alegeri legislative anticipate la data de 17 martie 2015. Dejucarea unui asa-zis puci indreptat impotriva premierului Benjamin Netanyahu saptamana trecuta a avut, fara indoiala, o puternica influenta in ceea ce priveste decizia parlamentarilor israelieni.

Detalii aici.

 Bilantul ebola din ultimele luni: 6.331 morti si 17.800 de persoane infectate cu acest virus.

Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca numarul victimelor maladiei Ebola a ajuns la 17.800 de cazuri inregistate si la 6.331 de persoane decedate din cauza infectarii cu acest virus considerat letal. Sierra Leone si Liberia sunt regiunile care se confrunta cu cel mai mare numar de victime.

Detalii aici.

Articole legate de acelasi subiect
Editia de miercuri a revistei Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare si va contine caricaturi ale profetului Mahomed | 13 Ianuarie 2015
Stiri interne: Declaratii surprinzatoare din partea lui SOV: "Daca statul roman m-ar fi prins cu tot ce am facut, faceam puscarie pe viata"/ A fost abrogata legea privind sanctiunarea infractiunii privind presiunile asupra justitiei | 3 Decembrie 2014
Stiri globale: O americanca si un lituanian fac parte din noua coalitie guvernamentala din Ucraina/ Iranul a lansat un atac militar impotriva statului Islamic / Cum arata topul celor mai corupte tari din lume | 3 Decembrie 2014
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut