Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Extindere UE > Vecinii europeni > Victoria Nuland in vizita la Kiev: Nu Moscova va hotari viitorul Ucrainei, ci poporul ucrainean

Victoria Nuland in vizita la Kiev: Nu Moscova va hotari viitorul Ucrainei, ci poporul ucrainean

Publicat: 23 Noiembrie 2014 @ 18:15

Victoria Nuland, subsecretar de stat american pentru afaceri euroasiatice, a declarat sambata, la Kiev, ca are convingerea ferma ca nu Moscova va hotari viitorul Ucrainei, ci poporul ucrainean, relateaza agentia de presa Unian, citata de Agerpres.

"Nicio tara nu are dreptul sa decida viitorul altei tari. Nicio tara nu are dreptul sa hotarasca asupra aliantelor altui stat. Usile NATO sunt deschise tuturor statelor din spatiul euroatlantic, care corespund standardelor extrem de ridicate ale Aliantei Nord-Atlantice si care sunt capabile sa-si asume responsabilitatea ce revine din aceasta aderare", a afirmat Nuland, comentand cu privire la decizia noii coalitii de guvernamant de la Kiev de "a anula statutul de tara nealiniata al Ucrainei" si a relansa procesul de aderare la blocul nord-atlantic.

"Nu Moscova va hotari viitorul Ucrainei, ci poporul ucrainean. In ceea ce priveste Alianta, Ucraina si NATO urmeaza sa aiba o discutie in acest sens, daca si atunci cand Ucraina va dori aceasta", a mai spus subsecretarul de stat american.

Victoria Nuland l-a insotit pe vicepresedintele american Joe Biden in vizita acestuia la Kiev (20-22 noiembrie), vizita ce a coincis cu implinirea unui an de la inceperea miscarii de contestare a regimului prorus al presedintelui Viktor Ianukovici, ce a condus in final la inlaturarea acestuia de la putere in luna februarie. Protestele au fost declansate dupa refuzul lui Ianukovici de a semna Acordul de asociere la UE, in favoarea apropierii de Rusia.

"Toti cei care au stat in Maidan (Piata Independentei), toti alegatorii care au votat pentru schimbare la alegerile parlamentare din octombrie doresc reformele pe care le-au promis candidatii. Iar implinirea acestor promisiuni depinde de Kiev si de parlamentul nou ales", a afirmat diplomatul american.

La manifestatia ocazionata vineri de implinirea acestei date, presedintele Petro Porosenko a fost huiduit de rudele celor peste 100 de morti, in confruntarile cu scutierii antirevolta in Piata Independentei din Kiev, intrucat noile autoritati prooccidentale nu au finalizat anchetele in cazul acestor crime, iar vinovatii nu au fost trasi la raspundere. In plus, guvernul ucrainean nu a acordat statut special persoanelor care au avut de suferit in urma evenimentelor din Piata Independentei, pentru ca acestea sa poata beneficia de asistenta sociala si medicala.

De Alina Neagu
Articole legate de acelasi subiect
Rusia: Lista celor care au platit cu viata pentru criticarea regimului. Si a celor ramasi sa continue lupta | 2 Martie 2015
Miting de amploare la Moscova in memoria lui Boris Nemtov, opozantul lui Vladimir Putin asasinat in centrul orasului: Peste 70 de mii de participanti | 2 Martie 2015
Petro Porosenko: Boris Nemtov, ucis pentru ca se pregatea sa prezinte dovezi ale implicarii Rusiei in conflictul separatist din estul Ucrainei | 2 Martie 2015
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut