Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Romania in
Parlamentul European
> Alegeri 2009 > LSRS Marea Britanie organizeaza in octombrie cea de-a VII-a editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie

LSRS Marea Britanie organizeaza in octombrie cea de-a VII-a editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie

Publicat: 16 Septembrie 2014 @ 12:00

LSRS Marea Britanie organizeaza in octombrie cea de-a VII-a editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie
Liga Studentilor Romani din Strainatate - Filiala Marea Britanie (LSRS UK), impreuna cu Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, organizeaza pe 11 octombrie 2014 la Firth Court, University of Sheffield, incepand cu ora 11:00 cea de-a VII-a editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie (CSPCR UK). Tema evenimentului de anul acesta este: "Building our place in Europe - the 7 years milestone within the EU".

Inscrieri. Evenimentul este deschis tuturor categoriilor vizate pentru ca cei interesati sa dezbata si sa promoveze atat imaginea Romaniei, cat si realizarile studentilor, profesorilor si cercetatorilor romani din Marea Britanie, ce reprezinta o resursa cheie in contextul actual al Regatul Unit. Inscrierile la eveniment se fac in urma completarii formularului online pana la data de 9 octombrie 2014 - http://goo.gl/tnZnaw.

Desfasurarea evenimentului. Sesiunile plenare vor fi organizate sub forma unor dezbateri. Printre invitatii speciali care vor lua cuvantul in cadrul acestor sesiuni se numara: E.S. Dr. Ion Jinga (Ambasador al Romaniei in Londra), Profesor Paul White (Vicecancelar Adjunct al University of Sheffield), Peter Rippon (Lord Primar al Sheffield-ului), Nicolae Ratiu (Presedinte al Fundatiei Ratiu), Ray Branden (CEO Camera de Comert Britanica Romana), Richard Corbett (Membru al Parlamentului European) si Cosmina Dorobantu (antreprenor si cercetator roman la University of Oxford). Vor avea loc patru sesiuni plenare avand urmatoarele teme:

- "The EU settlement: Romanian and British perspectives";
- "Romanian communities in the UK: contributing to a prosperous Europe";
- "Romanian success stories - opportunities and challenges";
- "Academics without borders: the experience of the Romanian speaking community in the UK".

De asemenea, anul acesta in cadrul Conferintei va fi organizat un concurs de fotografie pentru studentii romani din Marea Britanie. Cei interesati sa participe sunt rugati sa trimita la adresa contact@uk.lsrs.ro pana pe 5 octombrie o fotografie pe tema "Student roman in UK" insotita de o scurta descriere. Fotografiile vor fi expuse in cadrul evenimentului de pe 11 octombrie, iar cea mai buna lucrare va fi premiata cu ú50.

Nu in ultimul rand, la finalul conferintei va avea loc ceremonia de decernare a "Diplomei Ambasadorului", unde LSRS UK are onoarea de a propune 5 candidati. Astfel, studentii romani din Marea Britanie cu rezultate academice sau realizari deosebite cu impact pentru comunitatea romaneasca din Marea Britanie au sansa de a primi aceasta onoranta distinctie prin completarea urmatorului formular pana la data de 20 septembrie 2014: http://goo.gl/eaE0LI. Cele cinci nominalizari vor fi anuntate pe 21 septembrie.

CSPCR UK reprezinta o initiativa comuna a comunitatii romanesti din Marea Britanie ce isi propune sa consolideze comunitatea academica romaneasca de pe teritoriul Regatului Unit. Scopul este acela de a crea un cadru formal pentru schimbul de idei si experiente ce pot duce la crearea parteneriatelor sociale in vederea dezvoltarii acestei comunitati, dar si de a incuraja si promova excelenta academica pentru a crea o imagine pozitiva a Romaniei in Marea Britanie.

Parteneri principali: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Departamentului Politici pentru Romanii de Pretutindeni, the Ratiu Family Foundation, the British-Romanian Chamber of Commerce (BRCC), the University of Sheffield.

Parteneri media: EurActiv Romania, Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Agentia de Presa RADOR, Evenimentul Zilei, RomaniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, Iqool.

Cei interesati pot sa-i contacteze pe: Andrei Ioan Stan, LSRS UK Coordonator, Manager Proiect, MSc European Public Policy / University College London, andrei.stan@uk.lsrs.ro,

si Alina Vasile, LSRS UK Consilier, Asistent Manager Proiect, BA International Relations / University of Nottingham, alina.vasile@uk.lsrs.ro,

* Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.
Articole legate de acelasi subiect
VIDEO Europarlamentari VIP-uri in noul PE | 9 Iulie 2009
Parlamentul European ar putea amana pentru la toamna votul pentru realegerea lui Barroso | 2 Iulie 2009
Grupurile politice ale Parlamentului European si-au ales liderii | 24 Iunie 2009
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut