Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mass-Media > 10 ani de EurActiv.ro: Prima stire publicata de euractiv.ro

10 ani de EurActiv.ro: Prima stire publicata de euractiv.ro

Publicat: 16 Mai 2014 @ 10:44

10 ani de EurActiv.ro: Prima stire publicata de euractiv.ro
EurActiv.ro, 16 mai 2004: 57% dintre managerii de Top cred ca Romania va adera in 2007 fara a fi pregatita economic. Vezi atunci si acum / ilustratia de la evenimentul de lansare euractiv.ro, acum 10 ani.

Editia din 16 mai 2004 a inclus:

57% dintre managerii de Top cred ca Romania va adera in 2007, dar fara a fi pregatita economic

O data cu lansarea sa in Romania, EurActiv.ro deschide seria dezbaterilor europene cu sondajul "100 de manageri de Top despre efectele aderarii". EurActiv.ro face parte din reteaua de parteneri ai EurActiv.com, portal lider in informatia europeana, cu sediul central la Bruxelles.

Ambasadorul Jonathan Scheele pentru EurActiv.ro: "Nu poti imbunatati prestatia politica fara a lupta impotriva coruptiei"

Ambasadorul Jonathan Scheele pentru EurActiv.ro: <i> "Nu poti imbunatati prestatia politica fara a lupta impotriva coruptiei"</i> Societatea si statul roman reprezinta un sistem integrat: nu poti imbunatati prestatia politica fara a lupta credibil si eficient impotriva coruptiei, iar imbunatatirea climatului de afaceri este imposibila fara reducerea birocratiei, imbunatatirea formularii de politici si a capacitatii administrative.

stirea publicata in 16 mai despre lansarea euractiv.ro:

EurActiv.ro s-a lansat in Romania

 EurActiv.ro, prima agentie de informatie europeana, s-a lansat pe 16 mai, in Romania. Cu acest prilej EurActiv.ro declara deschisa dezbaterea "Efectele economice ale aderarii". Ca un prim pas, EurActiv.ro prezinta ce cred "100 de manageri de Top despre efectele aderarii", deopotriva cu opinii ale unor inalti oficiali, lideri ai vietii socio-politice, jurnalisti experimentati.

EurActiv.com: Managerii romani nu sunt convinsi de 2007 ca data a aderarii

EurActiv.ro, partenerul din Romania al EurActiv.com, si-a marcat lansarea cu sondajul in randul managerilor de Top.

Lansarea oficiala - sase luni mai tarziu


Evenimentul oficial de lansare a EurActiv.ro a avut loc pe 9 noiembrie 2014, in prezenta Ambasadorului Uniunii Europene in Romania, Excelenta Sa dl Jonathan Scheele:

Lansarea oficiala a EurActiv Romania: EurActiv.ro deschide Capitolul "Dezbateri"

Publicat: 8 Noiembrie 2004
LANSAREA OFICIALA A EURACTIV ROMANIA:<BR>EurActiv.ro deschide Capitolul "Dezbateri"
EurActiv.com, cea mai cunoscuta publicatie on-line axata integral pe politicile UE, anunta lansarea oficiala a partenerului din Romania, EurActiv.ro.

Conform unui sondaj CURS publicat in septembrie, 76% din populatie vrea in UE. Ce stiu romanii cu adevarat despre aderare? Cati dintre ei au idee ce presupune aceasta? Recent, intr-o emisiune TV realizata de Mircea Dinescu, un taran dintr-un sat al Romaniei spunea candid ca "NATO este Uniunea Europeana a SUA". In aceste saptamani, Romania incearca sa inchida toate capitolele de negociere cu Uniunea Europeana.

De ce avem nevoie de informatia europeana? Si cum poate fi sprijinita o mai buna intelegere a procesului de aderare? EurActiv.ro nu pretinde ca are raspunsurile, insa isi propune sa intensifice dezbaterile cu privire la aderarea Romaniei la UE.

Lansarea EurActiv.ro

Jonathan Scheele: "Comunicarea este o problema in Romania"

Publicat: 9 Noiembrie 2004

Jonathan Scheele: "Comunicarea este o problema in Romania"
Ambasadorul Jonathan Scheele, in cadrul lansarii oficiale a EurActiv.ro: "Comunicare, comunicare, comunicare!".

Jonathan Scheele, Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, a accentuat nevoia implementarii reformelor in Romania. Dar domnia sa a spus ca "pentru a atinge acest obiectiv  trebuie sa avem si trei mari prioritati: Comunicare, comunicare, comunicare."

=======

Presa despre lansarea EurActiv.ro

 
TVR 1

Stirea TVR 1 (doc. video)

Romania libera:
Jonathan Scheele si Willy De Backer atrag atentia
O presa libera este garantia unei societati normale


Jurnalul National: Sursa de informare 
"Implementare, implementare, implementare" si "Comunicare, comunicare, comunicare" trebuie sa fie prioritatile Romaniei pana la aderarea europeana, programata pentru 2007, este de parere Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele.
9 Noiembrie, Bucuresti - EurActiv,com, cea mai cunoscuta publicatie online axata integral pe politicile UE, a anuntat lansarea oficiala a partenerului din Romania, EurActiv.ro

-- Comunicatul integral cu diacritice, in format Word
-- Fotografii de la eveniment, cu rezolutie mare: Foto 1, Foto 2, Foto3

===========

La dezbaterea EurActiv.ro au participat:

Jonathan Scheele, Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania:

"Comunicarea este o problema aici in Romania. [...] Reforma bazate pe consens functioneaza intr-o democratie numai daca oamenii sunt bine informati. Si sursele de informare sunt cheia comunicarii. [...] In ceea ce priveste informatia despre aderare Delegatia a fost prea mult singura sau printre putinele surse de informatie care, speram noi, a fost corecta. Un semimonopol pe care nu ni l-am dorit, pentru ca avem resurse limitate."

"Aceasta situatie s-a schimbat dramatic in ultimii ani. Exista un numar in crestere de surse de informare. Guvernul si-a imbunatatit capacitatea de a oferi informatii corecte. Dar vedem si multe surse independente."

"Aderarea va fi un succes in momentul in care oamenii vor intelege care sunt implicatiile acesteia si o vor accepta pe baza unor asteptari reale, si nu false. De aceea sunt foarte fericit sa ma aflu astazi aici pentru a ajuta la lansarea EurActiv Romania, pentru ca este una dintre sursele alternative cele mai bune de informatie. [...]"

"Am asteptari puternice, care sper ca vor fi justificate, ca EurActiv Romania va contribui la asigurarea faptulu ca Romania are o populatie informata corespunzator."

=====
Dr. Nicolae Idu
, director general, Institutul European din Romania:

"Pot spune cu multa satisfactie ca am reusit sa ne atingem obiectivele in colaborarea cu EurActiv." Domnul Idu a amintit in acest context de "sprijinul crucial" al EurActiv in lansarea Studiilor de Impact ale Institutului European.

"Lansarea se produce dupa o perioada in care organizatia a reusit sa se impuna ferm pe piata informatiilor europene."

"Ne aflam intr-n stadiu in care accentul pe comunicare devine esential. Un om de afaceri informat este acela care se poate reorienta si valorifica oportunitatile care se ivesc. Trebuie sa intelegem cum putem valorifica aceasta oportunitate isorica, integrarea europeana."

"Probabil mai avem de luptat cu pseudocunpscatorii fenomenului [european]"

=======

Willy De Backer, redactor sef EurActiv.com, Bruxelles:
"Ca publicatie independenta, EurActiv.ro poate juca un rol esential pentru nasterea unei societati civile puternice in Romania. Furnizand o platforma pentru dezbateri, EurActiv.ro poate largi cercul discutiilor cu privire la viitorul Romaniei in Uniunea Europeana de la elitele politice la cetateni. "

=======

Dan Luca, presedintele Comitetului Director al EurActiv.ro si senior PR Manager EurActiv Bruxelles:

"Constructia Uniunii Europene are nevoie de suportul si implicarea activa a cetatenilor. Ma bucur ca am reusit sa realizam in Romania, sub umbrela EurActiv, o dezbatere realista despre politici europene, printr-o perfecta cooperare intre Bruxelles si Bucuresti. EurActiv.ro este parte integranta a reletei EurActiv care in prezent cuprinde si 8 tari din Europa Centrala si de Est."

=======

Manuela Preoteasa
, editorul general al EurActiv Romania, a spus:

"EurActiv.ro, prin aceasta lansare, inaugureaza o serie de dezbateri pe termen lung, menite sa informeze echilibrat publicul din Romania řn privinta problematicii europene."

=======

Silviu Hotaran, Director General, Microsoft South East Europe a transmis un mesaj cu ocazia lansarii:

"Suntem hotarati sa sustinem efortul tarii noastre de a se alinia la standardele europene. Avand un parteneriat strategic cu guvernul, un program de educattie exhaustiv, un model de afacere bazat pe crearea de oportunitati pentru partenerii nostri de pe piata, Microsoft poate contribui semnificativ la procesul de aliniere.

Accesul la informatie in privinta pietei europene este extrem de important si ne permite sa invatam din practicile cele mai bune ale tarilor din regiunea noastra, care au reusit deja. EurActiv s-a dovedit un portal la zi cu informatiile in ceea ce priveste politicile europene si mediul de faceri."

=======

Paula Apreutesei, Business Strategy Manager Microsoft South-East Europe:

"Este esential sa sustinem aceste eforturi de aderare."

=======

Cristian Constantinescu, director general Allianz Tiriac Asigurari, a transmis urmatorul mesaj:

"Dati-mi voie sa salut lansarea portalului EurActiv in Romania. Misiunea asumata, aceea de creare a unei structuri informative obiective, menite sa conecteze Romania la dezbaterea europeana nu poate fi decat una binevenita in perspectiva apropiatei integrari a tarii noastre in Uniunea Europeana. Si asta pentru ca, in noua arhitectura geo-politica europeana, rolul informatiei devine din ce in ce mai complex, iar aducerea acesteia cat mai aproape  de cetatenii romani - un obiectiv esential. Doresc, in final, sa urez succes echipei EurActiv  si sa o asigur de intregul suport al companiei Allianz-Tiriac Asigurari."

=======

Ancuta Conta, director generel adjunct, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti - CCIRB, a a vorbit despre importanta surselor de informare pertinente si despre interactiunea permanenta a Camerei cu EurActiv.ro.

"O pregatire temeinica a procesului de aderare este esentiala pentru informarea oamenilor de afaceri"

=======

Adrian Izvoranu, director general Alianta Confederatiilor Patronale din Romania - ACPR:

"COMPATIBILITATEA reprezinta conditia intrarii in UE, iar COMPETITIVITATEA pe cea a supravietuirii in Sistem. Aceasta este formula magica a integrarii economice, profitabile, europene. Patronatul din Romania, abia ajuns la adolescenta, are raspunderea istorica nu doar de a juca, ci de a castiga aceasta carte. Altminteri, vom ajunge o mare si pitoreasca tara de... salariati".

"In acest moment, mijloacele de comunicare in masa aveau nevoie de aceasta aparitie. EurActiv este ceea ce era nevoie sa apara in acest moment. [...] Cred ca ceea ce trebuie sa se intample la EurActiv in acest moment este dezvoltarea, si noi vom sprijini aceasta initiativa"

=======

Despre EurActiv.com (prezentarea de acum 10 ani):

EurActiv (www.euractiv.com) este un portal media online, care monitorizeaza politicile si afacerile europene. Pentru o mai buna diseminare a informatiei europene, EurActiv a creat reteaua EurActiv Crosslingual, care include 8 parteneri locali, in Cehia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Slovenia, Turcia, Polonia si Romania, si dezvolta in total portaluri in 11 limbi.
Prin parteneriatele sale cu peste 70  federatii industriale, ONG-uri, think-tank-uri si corporatii multinationale, EurActiv reuseste sa aduca in atentia publicului european dezbateri obiective, legate de cele mai relevante subiecte ale actualitatii europene.


Despre EurActiv Romania (prezentarea din noiembrie 2004):

La sase luni de functionare, EurActiv.ro se bucura deja de acoperire media exceptionala, functionand de asemenea si ca agentie de presa pe nisa de informatie europeana pentru presa centrala si locala. Evenimentul de astazi, 9 noiembrie, marcheaza lansarea oficiala.

Dintre initiativele de dezbateri ale EurActiv.ro pe piata romaneasca mentionam:
- Raportul "100 de Manageri de Top despre efectele aderarii" - in luna Mai 2004 EurActiv.ro a facut un sondaj jurnalistic printre managerii de top din Romania, cu intrebari legate de aderarea Romaniei, din dorinta de a oferi o mai mare vizibilitate mediului de afaceri care are o importanta vitala pentru procesul de integrare;
- Lansarea Studiilor de Impact PAIS II ale Institutului European din Romania - in parteneriat cu Institutul European din Romania, EurActiv.ro a initiat o dezbatere publica pornind de la concluziile studiilor de impact realizate de Institut
- "Eu pentru ce votez" - supliment Dilema Veche realizat in parteneriat cu EurActiv.ro - prima evaluare independenta a programelor de guvernare.

 

Articole legate de acelasi subiect
Editia de miercuri a revistei Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare si va contine caricaturi ale profetului Mahomed | 13 Ianuarie 2015
TOP EVENIMENTE GLOBAL: 9 decembrie - Ziua Internationala a Luptei Anticoruptie/ Atena se pregateste in avans pentru alegeri prezidentiale/ Israelul si-a dizolvat Parlamentul/ Bilantul Ebola: 6.331 de morti | 9 Decembrie 2014
Stiri interne: Declaratii surprinzatoare din partea lui SOV: "Daca statul roman m-ar fi prins cu tot ce am facut, faceam puscarie pe viata"/ A fost abrogata legea privind sanctiunarea infractiunii privind presiunile asupra justitiei | 3 Decembrie 2014
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut