Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > EurActiv.PR > Concert cartitabil in ziua de 2 aprilie, pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Concert cartitabil in ziua de 2 aprilie, pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Publicat: 1 Aprilie 2014 @ 16:35

Concertul caritabil va fi sustinut de patru tineri artisti: soprana Rodica VICA, tenorul Stefan POP, violonistul Vlad MAISTOROVICI si pianistul Stefan DONIGA, iar fondurile colectate din vanzarea biletelor vor contribui prin intermediul Asociatiei Help Autism la oferirea accesului la terapie gratuita pentru un numar mai mare de copii diagnosticati cu autism. Initiativa apartine Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism si partenerilor, cu sprijinul Centrului Infoeuropa.

Centrul Infoeuropa a gazduit astazi, marti, 1 aprilie 2014, conferinta dedicata evenimentului "SUFLET IN CULORI. Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism", organizat de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism, in parteneriat cu Societatea Romana de Radiodifuziune, Centrul InfoEuropa, Tarom, Floria.ro si Wagner Arte Frumoase si Povesti

Evenimentul isi propune, pe de o parte, marcarea Zilei Internationala de Constientizare a Autismului (2 aprilie 2014) si pe de alta parte informarea si constientizarea populatiei asupra importantei detectarii timpurii a sidromului TSA (Tulburare din Spectrul Autismului).

Concertul caritabil va fi sustinut de patru tineri artisti: soprana Rodica VICA, tenorul Stefan POP, violonistul Vlad MAISTOROVICI si pianistul Stefan DONIGA, iar fondurile colectate din vanzarea biletelor vor contribui prin intermediul Asociatiei Help Autism la oferirea accesului la terapie gratuita pentru un numar mai mare de copii diagnosticati cu autism.

Autismul este o tulburare de spectru, de aceea persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot invata vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai putin. Autismul nu se poate vindeca, dar se poate recupera. Prin interventie timpurie intensiva, pana la 47% dintre copiii cu autism pot trai o viata independenta. 47% dintre copiii cu autism pot sa recupereze atat de mult incat sa nu poata fi deosebiti de ceilalti copii.

Autismul se poate recupera prin interventie terapeutica ABA (Analiza Comportamentala Aplicata). Fara terapie, simptomele autismului si comportamentele disfunctionale se agraveaza in timp. Din pacate, acesta interventie este de durata si foarte costisitoare si, cel putin deocamdata, legislatia din Romania nu permite decontarea lui prin asigurarile sociale. Iata de ce o campanie de strangere de fonduri se impune, pentru ca tot mai multi copii sa poata beneficia de terapie adecvata si pentru a reusi integrarea lor in scoala si societate. In Romania, sunt aproximativ 30 000 de persoane care sufera de Tulburari din Spectrul Autismului. In lume, 1 baiat din 84 si 1 fetita din 157 sufera de autism. Autismul poate sa apara in orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie.


Centrul Infoeuropa sprijina aceasta initiativa pentru o mai buna informare a cetatenilor romani cu atat mai mult cu cat, la nivel european, abordarea problematicii integrarii sociale si profesionale a persoanelor cu TSA asigura imbunatatirea situatiei actuale, in beneficiul tuturor celor afectati de autism. Conform celor mai recente tudii de specialitate, 1 din 100 de persoane sunt afectate de autism, ajungand sa preprezinte o prioritate pentru politicile de sanatate ale Statelor Membre.

Articole legate de acelasi subiect
Concurs de eseuri: "Europa noastra", lansat de Asociatia Eurocentrica si Europunkt | 2 Februarie 2015
Press Release: Preferintele comerciale autonome pentru Republica Moldova | 17 Decembrie 2014
(PR) Lideri pentru Justitie 2015: Program de leadership pentru tineri juristi romani | 1 Octombrie 2014
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut