Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Jobs > Afaceri / Taxe > Comisia Europeana, de acord sa analizeze propuneri alternative ale Guvernului, la taxa pe combustibil (surse Agerpres)

Comisia Europeana, de acord sa analizeze propuneri alternative ale Guvernului, la taxa pe combustibil (surse Agerpres)

Publicat: 9 Decembrie 2013 @ 23:01

Comisia Europeana este de acord sa analizeze propuneri alternative venite din partea Guvernului Romaniei, care sa aiba acelasi impact bugetar cu cel al accizei suplimentare de 7 eurocenti pe litru, au declarat, luni seara, pentru AGERPRES, surse din cadrul institutiei europene.

"Speram ca in Romania sa se ajunga la un acord cat mai repede. Noi suntem pregatiti sa analizam propuneri alternative care sustin cresterea economica si care au un impact bugetar echivalent si o calitate echivalenta cu cele agreate initial", au spus sursele, potrivit AGERPRES.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea merge la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentantii Comisiei Europene posibilitatea ca acciza de 7 eurocenti sa fie aplicata doar pentru benzina, iar accizarea motorinei sa fie amanata cu trei luni.

"Liviu Voinea a plecat astazi la Bruxelles cu o misiune din partea mea, a aceea de a avea un acord final al Comisiei Europene pentru ca acciza de 7 eurocenti sa o aplicam doar la benzina. Benzina, in Romania, este, ca pret, cea mai ieftina din toata Uniunea Europeana si oricum nu afecteaza cresterea cu 7 eurocenti economia in ansamblu, iar la motorina sa amanam cu trei luni, pentru moment, introducerea accizei in asa fel incat efectul asupra preturilor bunurilor de consum sa nu fie imediat, iar in aceste trei luni urmand sa gasim solutii daca putem in continuare, doar pentru motorina, sa avem un regim fiscal special", a declarat, luni, premierul Victor Ponta, la sediul BNR.

Victor Ponta a apreciat ca, prin amanarea aplicarii accizei la motorina, preturile bunurilor de consum nu ar trebui sa creasca.

"Evident nu va fi niciun fel de crestere pentru produsele care se transporta, ca nu transporta nimeni cu masini pe benzina. (..) Este necesar ca maine sa aiba succes domnul Voinea in a folosi o metoda de calcul, pe care de altfel a discutat-o informal cu reprezentantii Comisiei si ai FMI, si in cursul week-end-ului si astazi", a mai spus Victor Ponta.

Primul ministru a adaugat ca i-a informat despre intentia de a amana aplicarea accizei atat pe presedintele Traian Basescu cat si pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Premierul a participat la lansarea "Raportului Romania 2020: ambitii noi, ambitii regasite. Dialoguri asupra interesului national", redactat de Institutul Aspen Romania si German Marshall Fund.
Articole legate de acelasi subiect
Reactiile patronatelor din zona IMM pe noul Cod Fiscal: zero impozit timp de 2 ani pentru start-up, nu impozitului fix pentru microintreprinderile fara angajati | 20 Februarie 2015
Ioana Petrescu, ministrul de Finante: Accizele "ingheata" in 2015 la actualul nivel, calculat la un curs fictiv euro/leu, iar din 2016 vor fi indexate cu inflatia | 27 Noiembrie 2014
Florin Jianu, ministrul pentru IMM: Ca premiera, in 2014, antreprenorii din domeniul stiintific si tehnic i-au "eclipsat" pe cei din constructii | 4 Noiembrie 2014
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut