Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Concurenta/Finantare UE > Fonduri structurale > VIDEO EXCLUSIV Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene: De luni, 22 aprilie, beneficiarii POSDRU nu vor mai depune hartii, vor aduce documentele pe CD

VIDEO EXCLUSIV Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene: De luni, 22 aprilie, beneficiarii POSDRU nu vor mai depune hartii, vor aduce documentele pe CD

Publicat: 18 Aprilie 2013 @ 08:56

VIDEO EXCLUSIV Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene: De luni, 22 aprilie, beneficiarii POSDRU nu vor mai depune hartii, vor aduce documentele pe CD
Beneficiarii fondurilor UE pentru resurse umane (POSDRU) nu vor mai fi obligati sa aduca "nicio foaie de hartie" cand depun documentele de rambursare pe proiecte, cu exceptia procesului verbal de predare-primire al CD-ului pe care sunt inserate documentele, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, in cadrul unui interviu acordat EurActiv.ro. Masura ar urma sa fie pusa in aplicare incepand de luni, 22 aprilie.

Ioana Morovan

Sursa foto: CENTRAS

Pana la acel moment, Autoritatea de Management - Ministerul Muncii - ar urma sa emita o instructiune in acest sens.

Teodorovici a mai declarat pentru EurActiv.ro ca functionarii de la Organismele Intermediare vor verifica CD-urile aduse de catre beneficiari si vor semna procesul verbal de predare-primire.

Urmatorul pas, dupa aceasta simplificare va fi, potrivit ministrului, introducerea documentelor scanate in sistemul Action-Web, astfel incat sa fie eliminata si depunerea pe CD.

Depunerea documentelor pe suport electronic ar putea fi aplicata si in cazul altor programe, in cursul anului 2013, a mai spus Ministrul.

O alta imbunatatire care va fi aplicata in cazul POSDRU vizeaza acceptarea la rambursare a dosarelor chiar daca lipsesc anumite documente: "De asemenea, de acum incolo, daca lipseste de la cererea de rambursare un document pentru o anumita cheltuiala, nu va mai fi respins dosarul ci pur si simplu acea cheltuiala nu va mai fi decontata iar pentru celelalte se va face plata partiala, documentul lipsa urmand sa fie acceptat ulterior", a declarat Eugen Teodorovici pentru EurActiv.ro.

Context: Un proiect POSDRU - 255 kg de dosare

Pana la data actuala, beneficiarii POSDRU s-au plans de faptul ca trebuie sa depuna zeci de bibiliorafturi cu documente in cadrul unui proiect. Spre exemplu, recent, organizatia CENTRAS a estimat cat "cantaresc" aceste hartii, la propriu si la figurat.

"Un proiect cu fonduri europene - 255 kg de dosare (vezi foto). 2400 de proiecte (numarul aproximativ al proiectelor in cadrul POSDRU) = 10.404 copaci taiati. In total, 70 de hectare de padure se transforma in hartii pe care statul roman le cere, chiar daca de fapt nu are nevoie de ele."

 

 

Articole legate de acelasi subiect
Lansarea finantarilor prin noul Program Operational Competitivitate, cel mai devreme in martie | 12 Februarie 2015
EXCLUSIV Guvernul va infiinta o agentie pentru antreprenoriat care sa gestioneze fondurile destinate tinerilor, inclusiv "Garantia pentru tineret" a Uniunii Europene | 2 Februarie 2015
VIDEO INTERVIU Iuliu Winkler: Exista pericolul ca finantarile "clasice" si cele care implica investitii private, la nivelul Uniunii Europene, sa intre in conflict | 23 Ianuarie 2015


COMENTARII


1. ...si bunul de plata..?
eu (18 Aprilie 2013 22:37)

...Bun de Plata....se da pe ce?...pe post-it..si lipit de cd?
Raspunde
2. miroase a tentativa de fraude
Mircea (18 Aprilie 2013 16:09)

Nu vor sa-si mai puna semnatura, ca sa nu mai poata fi trasi la raspundere. Nu ma pot astepta la altceva de la lichelele astea...
Raspunde
3. si ce-ar fi ..
mooncitizen (18 Aprilie 2013 12:56)

daca nu s-ar cere nici copie, si nici scanat?

Daca o firma internationala auditeaza o companie/organizatie, NU CERE copie integrala a tuturor documentelor contabile aferente perioadei, nici copie pe hirtie, nici copie electronica. Cere cite o copie doar pentru un esantion de tranzactii contabile.

Oricum, o lista a tutoror cheltuielilor eligibile (data, nr document, furnizor, etc) este transmisa autoritatii de management, cea ce ar trebui sa fie suficient. Iar verificarile se vor face prin sondaj + alte metode specifice de audit.

Absudul continua ...
Raspunde
4. o idee tardiva dar buna
Andreea (18 Aprilie 2013 12:46)

Era si cazul sa intreprinda asa ceva. Ideea, stimati antevorbitori (care dintre domniile voastre lucreaza sau a lucrat in implementare?), e ca oricum un exemplar (semnat, stampilat, avizat) trebuie sa ramana la beneficiar.
Din declaratia domnului ministru nu reiese nicaieri ca si la nivelul beneficiarilor se va trece la arhiva electronica (semnatura electronica este, inca, un vis frumos). La randul sau, AM si OI au nevoie sa pastreze o arhiva a ceea ce au verificat si desigur ca e mai simplu sa ai o cutie cu CDuri sau DVDuri pentru fiecare proiect. un "pas mai mare" nu ar fi fost eliminarea CDurilor, dupa cum mentiona mai jos immm, ci introducerea arhivei electronice + semnaturii electronice si la nivelul beneficiarilor.
Raspunde
5. ?
radu (18 Aprilie 2013 12:32)

pai cum sa semnezi pe stick? nu e normal sa ai documentele semnate? voi cumparati case, masini si altele fara documente?la o adica in instanta conteaza un stick sau o semnatura?
Raspunde
6. Asa si-asa
Maria (18 Aprilie 2013 11:48)

In afara de asta, o zgarietura (intentionata sau nu) poate face orice CD inutilizabil atunci cand se urmareste \"ascunderea\" unor date sau stergerea unor urme.. Sigur, exista specialisti, exista programe car ar putea salva datele dar totusi, pana la un punct de degradare.
Raspunde
7. Cam aiurea
Maria (18 Aprilie 2013 11:46)

La urma urmei, stampila ramane stampila, semnatura ramane semnatura, iar acestea se aplica pe documente oficiale, din hartie. Asa ca nu dispare documentul de hartie. Probabil ca e vb doar de o faza premergatoare, inainte de a se ajunge la documentele de baza, oficiale, cu stampile, parafe si semnaturi.
Raspunde
8. un pas in fata
immm (18 Aprilie 2013 10:34)

Daca tot se modernizeaza procesul, sa se faca un pas mai mare,
de la hartie la memory stick sau email, de exemplu!
CD-ul a expirat demuuuuuuuuuuuuuult (10/ 12 ani) !
Cine gandeste procesul sa mai puna mana pe google sau sa se uite la altii in ograda ! nu trebe sa invetenze roata !
Cu "nouatatile" astea, pline de praf, sunteti de rasul curcilor ! :)))
Raspunde
9. Da??? Si cum le vor aduce?
Ciprian Ciucu (18 Aprilie 2013 09:54)

Scanate, in PDF?

Adica le vor tipari, semna si stampila dupa care le vor scana? Vor munci in plus si nu vor face nici economie la hartie.

http://www.contributors.ro/fara-categorie/ce-kafka-ce-beckett/
1. RE: Da??? Si cum le vor aduce?
Ava (18 Aprilie 2013 13:46)

Print, semnat, scanat; versiunea electronica incarcata pe site, versiunea fizica depusa la dosar. Cel putin asa era acum vreo doi ani pe un proiect POSDRU. Sa ne bucuram ca actualii beneficiari au de indeplinit un pas suplimentar si ca in loc de doua mijloace de stocare s-a ajuns la trei (hirtia oricum trebuie tiparita pentru semnaturi). Intr-adevar, un progres!
Raspunde
Raspunde
2. da?
berenger (18 Aprilie 2013 09:43)

adica TOATE documentele vor fi scanate, atata tot. nu inseamna ca muntii de bibliorafturi cu hartogaraie vor disparea
1. RE: da?
catalin (18 Aprilie 2013 15:04)

In prezent, ca beneficiar, pentru o cerere de rambursare trebuie sa fac 4 copii ale documentelor justificative + semnat si stampilat fiecare pagina pentru conformitate + scanat PDF. Prin aceasta masura macar se face o reducere de 75% a hartiei consumate si a timpului pentru semnarea si stampilarea paginilor.
Raspunde
2. RE: da?
catalin (18 Aprilie 2013 14:10)

In prezent, ca beneficiar, pentru o cerere de rambursare trebuie sa fac 4 copii ale documentelor justificative + semnat si stampilat fiecare pagina pentru conformitate + scanat PDF. Prin aceasta masura macar se face o reducere de 75% a hartiei consumate si a timpului pentru semnarea si stampilarea paginilor.
Raspunde
3. RE:
ken (18 Aprilie 2013 12:54)

hartiile in original vor exista in continuare la beneficiar, la OI plecau doar copii. Deci dupa muntele de hartii originale, se mai facea un munte de copii care pleca spre rambursare. Originalele fvor scanate si se elimina astfel muntele de copii.
Raspunde
4. RE: da?
tudor (18 Aprilie 2013 12:07)

Vor disparea de la OIR , nu de lșa beneficiari
Raspunde
Raspunde
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut