Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mediu & Energie > Politici de mediu > Bologna castiga premiul Saptamanii Europene a Mobilitatii, editia 2011. Din Romania, au participat 48 de orase

Bologna castiga premiul Saptamanii Europene a Mobilitatii, editia 2011. Din Romania, au participat 48 de orase

Publicat: 7 Martie 2012 @ 22:09

Orasul italian Bologna a castigat premiul Saptamanii Europene a Mobilitatii (SEM), editia 2011. Un juriu independent format din experti in domeniul mobilitatii a considerat ca acest oras a reusit cel mai bine sa promoveze alternative ecologice la utilizarea automobilelor si sa implice cetatenii in activitati de sprijinire a mobilitatii urbane sustenabile pe durata SEM 2011. Locurile urmatoare au fost ocupate de orasele Larnaka din Cipru si Zagreb, capitala Croatiei. Din Romania, au participat 48 de orase.

Comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik, a declarat: "Avand in vedere faptul ca marile orase si locuitorii lor sunt tot mai afectati de congestionarea traficului si de poluare, trecerea de la automobile la alte mijloace de transport nu a fost niciodata mai oportuna. Bologna, Larnaka si Zagreb au gasit modalitati creative de a spori in permanenta sustenabilitatea infrastructurii lor de transport. Sper ca, urmand acest exemplu, si alte orase vor face acelasi lucru.", citeaza Reprezentnatna CE din Romania.

Bologna si-a atras simpatia juriului Saptamanii europene a mobilitatii prin faptul ca a organizat un intreg sfarsit de saptamana fara automobile, nu doar o singura zi. Printre masurile permanente care au fost implementate s-au numarat construirea unor puncte de incarcare pentru masinile electrice si un plan de extindere a retelei de piste ciclabile a orasului la 130 de km.

Autoritatile municipale au invitat cetatenii sa-si exprime opiniile cu privire la acest plan in cursul Saptamanii mobilitatii. De asemenea, pe parcursul saptamanii respective, Bologna a interzis accesul masinilor intr-o zona extinsa din centrul orasului. Aceasta zona pietonala a fost deschisa actorilor stradali, comerciantilor cu amanuntul si asociatiilor sportive si, deoarece initiativa a atras peste 60 000 de vizitatori, autoritatile locale au decis sa o repete cu ocazia unor evenimente viitoare.

De asemenea, s-au organizat numeroase circuite de biciclete, ateliere si standuri de autoreparatii pentru biciclete, jocuri, plimbari si o expozitie de automobile electrice. Ofiteri de politie au participat la sesiuni de informare, oferind familiilor sfaturi practice si explicatii cu privire la siguranta mersului cu bicicleta, si a fost infiintat un centru de informare a cetatenilor cu privire la noile servicii oferite ciclistilor.

de I.B.

Articole legate de acelasi subiect
Tanarul Jurnalist al Anului (4 categorii): Victor Cozmei, HotNews.ro, Andreea Pavel - Info Sud-Est, Roxan Pricop - ZF, Anca Simina - Gandul | 25 Noiembrie 2014
Victor Ponta despre Rosia Montana: Votul nominal in Parlament e o idee buna. Am trimis legea in Parlament ca sa existe o dezbatere. Daca nu dadeam aviz plateam miliarde despagubiri | 6 Septembrie 2013
Bruxellesul preseaza Romania sa isi rezolve problema legata de gropile de gunoi | 1 Aprilie 2013
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut