Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Guvernare europeana > Practici mai bune > Parlamentul European a adoptat declaratia privind gestionarea populatiei de caini din UE

Parlamentul European a adoptat declaratia privind gestionarea populatiei de caini din UE

Publicat: 17 Octombrie 2011 @ 00:14

Dupa 4 luni de eforturi declaratia scrisa 26 privind gestionarea populatiei de caini in Uniunea Europeana a fost votata de majoritatea membrilor Parlamentului European. Prin acest rezultat, europarlamentarii recunosc oficial problema numarului in crestere al animalelor nedorite in Europa si recomanda adoptarea de strategii pentru rezolvarea situatiei, cerand Comisiei Europene sa se implice activ.

Declaratia Scrisa 26, initiata pe 6 iunie de eurodeputatii Daciana Sarbu (Romania), Adina Valean (Romania), Elisabeth Jeggle Germania), Romevai Rueda (Spania) si Janusz Wojciechowski (Polonia), ofera Parlamentului European posibilitatea de a cere Comisiei Europene sa realizeze o evaluare a situatiei cainilor si sa introduca animalele de companie in Strategia pentru Bunastarea Animalelor si in Legislatia pentru Sanatatea Animalelor.

"Am facut un pas important catre responsabilizarea celor care detin caini de companie", a declarat Marlene Wartenberg, director pentru politici europene al Fundatiei VIER PFOTEN. ”Suntem bucurosi de acest rezultat extraordinar, dupa patru luni in care am furnizat in mod intensiv informatii la Bruxelles si la Strassbourg, lucrand intr-o echipa eficienta alaturi de Eurogrup for Animals si International Fund for Animal Welfare (IFAW)".

In Europa exista aproximativ 120 de milioane de caini, iar doar adoptarea unor strategii largite de gestionare a populatiei de caini si promovarea unor politici de responsabilizare a stapanilor de animale vor permite tinerea sub control a numarului de caini nedoriti.

Cresterea necontrolata a populatiei canine si lipsa unor standarde comune pentru gestionarea acesteia prezinta riscuri pentru sanatatea si siguranta comunitara, prin raspandirea necontrolata a bolilor de la caini la alte animale sau chiar la oameni, conducand totodata la o imensa suferinta provocata animalelor.

Cel mai important, Declaratia Scrisa Nr. 26 solicita Comisiei Europene ca Articolul 13 din Tratatul UE, care recunoaste animalele ca "fiinte care simt", sa fie respectat de statele membre. Un prim pas va fi identificarea si inregistrarea tuturor cainilor si pisicilor.

Responsabilizarea stapanilor de animale va permite gestionarea populatiei de caini, evitarea solutiilor de ucidere in masa a cainilor fara stapan si stoparea comertului ilegal cu pui de catel. Astfel, Identificarea si Inregistrarea vor permite o trasabilitate mai buna si, in consecinta, un nivel de trai crescut pentru caini si pentru oameni.

Info suplimentar pe www.carodog.eu

I.B.

Articole legate de acelasi subiect
Summitul liderilor de afaceri romani: Pana in 2020 crestere in domenii precum telecomunicatiile si agricultura | 13 Februarie 2015
STUDIU: Peste 50% dintre romani dau bani medicilor, dar si paznicilor din spitale sau laborantilor | 11 Februarie 2015
Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag: Impiedicare voita a exprimarii votului din partea Guvernului Ponta, inacceptabil pentru un stat membru al UE | 4 Noiembrie 2014


COMENTARII


1. Si pestii?
Bucur (18 Octombrie 2011 22:15)

Tocmai am vazut la TV cum saracii pesti erau scosi din apa in navod si se zbateau pentruca nu puteau respira. Se pare ca si ei sunt fiinte simtitoare. Mai vom manca peste de acum inainte? Sau capetele luminate ale UE o vor interzice? Tot ei au vrut sa ne impuna si inmormantarea mortilor in sicrie de plumb, sa nu poluam solul! E cazul sa va internati la opspiciu!
Raspunde
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut