Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Dezbateri > Europarlamentari: "Asistam la un moment istoric cand stilul de viata al minoritatilor sexuale nu mai este perceput ca o boala."

Europarlamentari: "Asistam la un moment istoric cand stilul de viata al minoritatilor sexuale nu mai este perceput ca o boala."

Publicat: 4 Iulie 2011 @ 08:19

Europarlamentari: "Asistam la un moment istoric cand stilul de viata al minoritatilor sexuale nu mai este perceput ca o boala."
Discriminarea impotriva minoritatilor sexuale este inca o realitate in multe state."Atitudinea noastra poate fi ameliorata si inca mai avem obiective de realizat", a spuns Ulrike Lunacek (Austria) de la Grupul Verzilor in timpul unei intalniri pe tema drepturilor minoritatilor sexuale. Ulrike Lunacek spune ca la nivel global inca mai exista cinci state in care se poate aplica pedeapsa cu moartea pe motive de orientare sexuala.

La acestea se adauga alte 76 de state in care homosexualitatea este considerata o ofensa, asa ca "atitudinea noastra poate fi ameliorata si inca mai avem obiective de realizat", spune Lunacek.

Socialistul britanic Michael Cashman a subliniat faptul ca reprezentantii minoritatilor sexuale sunt de fapt cetateni de rand, care capata o aura extraordinara datorita atentiei sociale.

Mauro Cabral, activist pentru drepturile transsexualilor in Argentina, atribuie un rol foarte important in aceasta chestiune Uniunii Europene. El spune ca este "vremea sa fim optimisti", deoarece "suntem martorii momentului istoric in care stilul de viata al minoritatilor sexuale nu mai este perceput ca o boala."

Audierile publice sunt modalitatea prin care Parlamentul incearca sa popularizeze discutiile cu privire la drepturile minoritatilor sexuale. Alte masuri sunt rezolutiile care acuza incalcari ale drepturilor omului si adresarea de intrebari.

Discriminarea in cifre

    * 5 tari aplica pedeapsa cu moartea pentru homosexuali: Iran, Mauritania, Arabia Saudita, Sudan si Yemen, precum si in unele parti din Somalia si Nigeria
    * exista legi anti-discriminare in 58 de tari si 60 de entitati federale (state federale, provincii).
    * in 76 de tari cetatenii sunt persecutati pe baza orientarii sexuale

de I.B.

Articole legate de acelasi subiect
One year after: Video Debate "Single European Sky" | 27 Ianuarie 2015
VIDEO & TEXT Dezbaterea "Cerul Unic European: un spatiu aerian eficient si performant", 30 ianuarie 2015 | 26 Ianuarie 2015
VIDEO Gesine Meissner, eurodeputat: "Guvernele europene trebuie sa fie mai cooperante pentru trafic aerian eficient" | 21 Ianuarie 2015


COMENTARII


1. Politica
Bogdan (04 Iulie 2011 22:59)

Politica e una si realitatea acestei deviatii de comportament e alta. Perversiunea ramane perversiune chiar si dupa o mie de legi care declara ca negrul e alb. In general, homosexualitatea se formeaza in urma experientelor si traumelor de care are parte copilul. Exista si homosexuali din motive de obsesie, cu accente psihiatrice. Exista insa homosexuali care decid sa caute ajutor si care devin heterosexuali. Sunt o realitate si dovada vie ca acest comportament e dobandit, nu innascut. Proiectul "Speranta si vindecare pentru homosexuali" e cea mai buna sursa de informare stiintifica in acest caz.
Raspunde
2. Un caz german recent
radub (04 Iulie 2011 12:28)


Recent in Germania. Program scolar obligatoriu. Elevii Peter si Hans, ambi in clasa a treia sunt supusi la urmatorul test :
Profesorul : "Hans si Peter, voi sunteti homosexuali si va aflati de un timp oarecare intr-o relaatie de dragoste reciproca. Cum aduceti voi parintilor vostrii acest lucru la cunostiinta ?" Se astepta din partea celor doi si isi imagineze situatia si sa o interiorizeze. Un raspuns de genul : dar eu nu sunt si nu am tendinte homofile, nun se ia in consideraatie, saau duce la o proasta notare a elevului. Deasemenea un astfel de raspuns ar fi taxat drept "Politisch Inkorrekt".
Este inceputul de "brain washing" si impunere comportamentala in scoala al partidului verzilor, o metoda agresiva, care intrece chiar si metodele comuniste de fortare a mentalitatii.
Raspunde
3. Normalitatea si genetica
Victor (04 Iulie 2011 12:19)

Afirmatia "suntem martorii momentului istoric in care stilul de viata al minoritatilor sexuale nu mai este perceput ca o boala" le face mai mult rau decat bine minoritatilor sexuale. Este evident ca reproducerea sexuata presupune existenta a doua sexe bine definite. Acest lucru garanteaza perpetuarea speciei, spre deosebire de deviatiile sexuale. Daca acceptam ca afirmatia lui Mauro Cabral este corecta, inseamna ca nici hermafroditismul nu este o boala. In acest caz, nu mai putem sa vorbim despre boli genetice nici atunci cand se nasc copii malformati. Ceea ce evident este o eroare. Stilul de viata al minoritatilor sexuale este normal daca avem in vedere mostenirea lor genetica, insa acea mostenire genetica trebuie incadrata la capitolul boli genetice. In caz contrar, putem sa ne inchipuim un viitor in care minoritatile sexuale de azi vor deveni majoritati sexuale. Atunci perpetuarea speciei umane va inceta.
Raspunde
4. istorie
Doctorul (04 Iulie 2011 11:18)

asteptam cu interes momentul in care cancerul, tuberculoza, schizofernia, etc. nu vor fi considerate boli ci comportamente sociale care sa fie stimulate asa cum este stimulata homosexualitatea
1. RE: istorie
user (04 Iulie 2011 18:13)

Homosexualitatea nu este boala si nu este "stimulata".

Singurul lucru care este stimulat este un dialog social. In Romania nu exista dialog (inca)
Raspunde
Raspunde
2. niciodata nu a fost considerata o boala
Mircea (04 Iulie 2011 11:11)

adevarul este simplu, de il ocolim: este vorba de un stil de viata la fel de nesanatos precum consumul de droguri sau oricare alt infractiune grava; probabil ca exista o curiozitate in gena umana, curiozitate care se manisfesta mai intens la unii; poate o fi si varsta insa hai sa fim seriosi si sa ne dam seama ca totusi este o distractie...si ca orice distractie are timpul si locul ei...
Raspunde
3. acceptarea...
egroeg (04 Iulie 2011 11:09)

moment istoric?
pentru un fenomen contra-naturii?
un fenomen cauzat probabil de niste neuroni lezati?
Poti accepta,cand majoritatea evidenta este normala,unul-doi-trei astfel de indizvizi ca fiind bolnavi,dar o societate intreaga sa-i accepte,si inca un moment istoric, drept fiinte normale,este evident o jignire adusa majoritatii umane si ma intreb,pana la urma, daca nu cumva traim intr-o societate bolnava?
1. RE: acceptarea...
user (04 Iulie 2011 18:17)

Cand zici contra-naturii ai IDEE ce se intampla in natura ca sa zici ca ceva e contra ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
Raspunde
Raspunde
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut