Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Dezbateri > Manifestatie in favoarea independentei Tinutului Secuiesc la Londra - "Tara Secuilor nu e Romania"

Manifestatie in favoarea independentei Tinutului Secuiesc la Londra - "Tara Secuilor nu e Romania"

Publicat: 12 Iunie 2011 @ 22:52

Manifestatie in favoarea independentei Tinutului Secuiesc la Londra - "Tara Secuilor nu e Romania"
O manifestatie in favoarea independentei Tinutului Secuiesc a avut loc la Londra. Protestul a durat cateva ore, iar in timpul acestuia manifestantii au instalat pe un trotuar din capitala britanica afise cu mesajele "Tara Secuilor nu este Romania", dar si "Dreptate pentru Ungaria". Evenimentul a fost surpins de un cameraman amator. La solicitarea Realitatea TV, Ministerul de Externe a raspuns ca s-a luat legatura cu autoritatile britanice pentru lamuriri. Acestea au comunicat ca mitingul a fost organizat la initiativa unei persoane private - Andras Karaly.

Participantii la protest s-au declarat impotriva Tratatului de la Trianon, au adus cu ei o harta a Ungariei Mari, si au impartit pliante.

Potrivit Antenei 3 care citeaza martori de la fata locului, protestatarii au scandat si mesaje antiromanesti. Protestul s-ar fi incheiat dupa cateva ore.

Unele dintre mesaje aveau insa un ton cel putin agresiv. Ca, de exemplu, "91 de ani fara compromisuri! Numai solutia armata este acceptabila?". Alte pancarte comparau un Regat Unit destramat cu Ungaria fara Tinutul Secuiesc.

La solicitarea Realitatea TV, Ministerul de Externe a raspuns ca s-a luat legatura cu autoritatile britanice pentru lamuriri. Acestea au comunicat ca mitingul a fost organizat la initiativa unei persoane private - Andras Karaly. Intrucat scopul manifestatiei era comemorarea implinirii a 91 de ani de la "dezmembrarea Ungariei".

Informatia a fost difuzata de Realitatea TV, Antena 3 si preluata de Gandul. Informatii suplimentare nu au aparut pana in acest moment pe niciun alt canal media.

 

Acest scandal vine la putin timp dupa scandalul legat de deschiderea unei "reprezentante a Tinutului Secuiesc" la Bruxelles"

Deschiderea unui birou de reprezentare a Tinutului Secuiesc la Bruxelles nu are efecte politice, dar este "un elemente de desconsiderare si a Constitutiei, si a romanilor", considera presedintele Traian Basescu.

Si MAE considera regretabila orice actiune care ar viza inaugurarea unei "reprezentante" a unei asa-zise "unitati administrativ-teritoriale" din Romania care nu exista si nu are fundament constitutional sau legal

Membrii Parlamentului European au primit o invitatie din partea eurodeputatilor Laszlo Tokes, Csaba Sogor si Iuliu Winkler la o receptie ocazionata de deschiderea "reprezentantei Tinutului Secuiesc'' la Bruxelles

de Ionut Baias

Articole legate de acelasi subiect
One year after: Video Debate "Single European Sky" | 27 Ianuarie 2015
VIDEO & TEXT Dezbaterea "Cerul Unic European: un spatiu aerian eficient si performant", 30 ianuarie 2015 | 26 Ianuarie 2015
VIDEO Gesine Meissner, eurodeputat: "Guvernele europene trebuie sa fie mai cooperante pentru trafic aerian eficient" | 21 Ianuarie 2015


COMENTARII


1. RETRAGEREA CETATENIEI ROMANE
oarecare (13 Iunie 2011 16:34)

"Daca Tara Secuilor nu e Romania " STATUL ROMAN AR TREBUI SA LE RETRAGA CETATENIA .IN MOMENTUL IN CARE VOR DEVENI APATRIZI VOR AVEA SONORUL REDUS LA ZERO SI VOR FI OBLIGATI SA-SI CAUTE O ALTA PATRIE.... Dar ...cat UDMR-ul e la putere(de 20 de ani e la putere!) noi vom canta ceardasul dupa partitura lor...."DORMI ROMANE DORMI IN PACE"
Raspunde
2. mi se pare adevarat
rrertter (13 Iunie 2011 10:24)

Nici nu are cum. Nici nu stiu unde e tara secuilor si nici nu ma intereseaza. In rest e simplu....cui nu-i convine, valea! Si eu am fost pe la Berlin la un moment dat si cand am simtit ca nu ma simt ca in tara mea....am plecat, n-am cerut sa-mi faca acolo o Romanie. La fel sa faca si cei care nu se simt in tara lor prin partile astea.....sa se duca frate, cu tot cu limba lor perversa....
Raspunde
3. manifestatie ?!
ocapas (13 Iunie 2011 09:53)

Pentru d-l ziarist :
Am citit de doua ori articolul si nu am reusit sa gasesc un numar al manifestantilor .Nici macar o aproximare . Poate a venit omul cu familia in parc sa se distreze si voi sustineti ca e manifestatie organizata .
FOARTE SUPERFICIAL ARTICOLUL !
Puterea presei = fasss
Raspunde
4. cati unguri sunt in ro? vreo 3%
gogu (13 Iunie 2011 09:17)

in harghita 70% dintre unguri sunt tigani, fosti iobagi la mosiile grofilor. dar ma rog, ei acum sunt maghiari, deoarece vorbesc maghiara. iar o parte destul de mare dintre unguri sunt ortodoxi. cum naiba au ajuns ei sa fie ortodoxi intr-un context istoric in care s-a cautat ca romanii sa fie deturnati de la credinta ortodoxa?
1. RE: cati unguri sunt in ro?
sandor (13 Iunie 2011 21:32)

Mare e gradina ta Doamne..Unde ai invatat istorie? [editat de moderator] Secuii nu au fost NICIODATA iobagi,si-au pastrat libertatile individuale si colective pina la sfirsitul epocii feudale.Incercarea principilor Transilvaniei de ai-i arunca in iobagie a dus la efecte inverse,ca rascoala lui Doja,care nu a fost ,asa cum ne invatau in comunism,o rascoala de eliberare sociala si de schimbare a relatiilor feudale,ci din contra,o miscare pornita pentru PASTRAREA acesator relatii,pentru ca tocmai ele garantau libertatile secuilor.Tot asta e motivul pentru care ii gasesti pe secui in armata lui Mihai Viteazul.Familia Bathory a incercat sa le retraga libertatile,asa ca Moise Secuiul,capitanul Tinutului secuiesc l-a sprijinit pe Mihai in batalia de la Selimbar,punind umarul la zdrobirea lui Andrei Bathory.Care,dupa batalie,incercind sa fuga, a fost prins de catre secui si a primit ce merita,mai bine a pierdut ceea ce avea in plus,adica capul. [editat de mdoerator]
NOTA redactiei: Va rugam frumos sa folositi un limbaj decent la adresa celorlalti cititori. Pe viitor astfel de mesaje nu vor mai fi editate ci sterse. Va multumim.
1. RE: RE: cati unguri sunt in ro?
sandor (13 Iunie 2011 22:05)

Limbajul meu a fost super elevat fata de limbajul celui caruia i-am raspuns.Faceti o simpla comparatie,e simplu,textele sint alaturate.Va ofer si un punct de reper:eu cel putin nu l-am facut pa ala tigan,asa cum si-a permis el sa ma faca pe mine,cu largul dv.concurs.Sau moderarea functioneaza doar intr-o singura directie?Ce Dumnezeu,sintem pe Hotnews,nu la Antena3.Sau ar fi vremea sa imi pierd iluziile??
1. RE: RE: RE: cati unguri sunt in ro?
Dan (14 Iunie 2011 01:46)

Omul nu te-a facut pe tine tigan ci si-a exprimat o parere fata de evolutia tiganilor din zona care au fost maghiarizati si au ajuns sa se creada maghiari pur sange. Ca e foarte controversata si neargumentata cu cifre, date etc. parerea lui e altceva. Un procent (mic) exista si pe linia asta. iti pot da exemplul tiganilor de pe Clisura Dunarii care se cred sarbi:) numai pentru ca au locuit la marginea unor sate sarbesti si au invatat limba. Nu vad insa nimic rau in asta. M-am saturat insa sa tot vad pe formuri mistouri de genul "mai baietica", "tie iti lipsesc neuronii", "vai de mama ta de parlit" etc (le redau pe cele mai blande). Chiar nu putem discuta civilizat?
Raspunde
Raspunde
Raspunde
Raspunde
2. MAE ??!!!
costica (13 Iunie 2011 08:20)

M-as mira ca MAE sa lamureasca ceva.... MAE de fiecare data apare, da un comunicat ce moare odata ce l-au emis, adica nu se mai aude de el dupa... iar astia pas cu pas maine poimaine or sa ne puna in fata autonomiei teritoriale....
Pai, Guvernul Romaniei deja foloseste in documente oficiale numele de Tinutul Secuiesc. Uite aici in HG 402/21.04.2010 cum in MO apare aceasta HG referitoare la Stema comunei Lieni din Covasna. Zice HG cu pricina:

"Borna de hotar semnifica faptul ca localitatea se afla la granita dintre Tinutul Secuiesc si Tara Barsei. "

Adica, apare in acest HG denumirea de Tinutul Secuiesc!!! La sesizarea Forumului Civic al romanilor din Covasna-Harghita, Curtea de apel Brasov a anulat HG dar Guvernul Romaniei a facut RECURS !!!! RECURS impotriva romanilor din Covasna si Harghita !!!! Cum sa mai credem in MAE, sunt simple si formale actiuni !!! Putin timp si autonomia Tinutului Secuiesc va fi un fapt implinit....Noi, romanii din zona ne vom repatria in tara muma.....
Raspunde
3. Mare lucru...
Adrian (13 Iunie 2011 03:44)

Acum o luna musulmanii il jeleau pe Osama bin Laden in cadrul unui protest tot din Londra...
Raspunde
4. ultimul an
Clujeanul (13 Iunie 2011 00:57)

Agresivitatea extremistilor maghiari (si a multor politicieni UDMR si maghiari deopotriva) in ultimul an nu mai are limite.
Cred ca nu e saptamana fara un eveniment antiromanesc si revizionist.
Visez la momentul in care nu va mai fi UDMR in parlament.

Nu sunt pentru violenta, dar vazand unde s-au dus aia sa manifesteze, i-as invita la Cluj, in orice piata (inclusiv in fata statuii lui Matei Corvin), sa faca asemenea manifestatii si sa strige sloganuri antiromanesti.
Raspunde
5. problema e ca secuii nu-s unguri
mda (13 Iunie 2011 00:52)

or fi ei "magyar" - in spiritul politicii de maghiarizare care a denumit "maghiari" tot ce vorbea limba maghiara (se pare ca nu ungurii detin patentul pentru aceasta scamatorie, ci francezii lui Napoleon :D), dar nu-s, unguri, sunt o etnie / natie cu totul diferita. si, dincolo de parerile nu foarte pozitive ale ungurilor din Ungaria despre fratii lor din Romania, nici ungurii de aici nu au tocmai ganduri bune despre fratiorii lor secui.

pe de alta parte, cat timp regiunea aceea este in buda (cum, de altfel, e cam toata Romania, dar romanilor le e prea lene ca sa se revolte impotriva hotiei), miscarile extremiste vor avea suport popular. unguri sau ne-unguri, secuii nu-s chiori, si-si dau si ei seama ca Romania intra dezavantajos in contrast cu dezvoltarea post-comunista nu numai a Ungariei, ci a cam oricarui alt stat din randul fostelor republici socialiste.
1. RE: problema e ca secuii nu-s unguri
sandor (13 Iunie 2011 22:29)

Imi pare rau sa te dezamagesc,DAR CHIAR SINTEM MAGHIARI.Originea etnica a secuilor nu e foarte clara,provin probabil dintr-un trib de origine turcica care li s-au alaturat maghiarilor undeva pe drum,in timpul migratiei.Sa nu uitam ca in momentul sosirii in Europa,toata suflarea ungureasca nu depasea 100 000 suflete,asa ca un trib distinct a putut ramine in continuare distinct relativ usor.La asta a mai contribuit si dislocarea lor in masa pe granite,si scoaterea lor de sub autoritatea principilor Transilvaniei.Secuii ,in schimbul serviciului militar,nu plateau dari si se supuneau direct regelui.
In mia de ani care a trecut,au devenit parte organica a natiunii maghiare,a spune ca secuii nu sint maghiari e ca si cum ai spune ca ploiestenii nu sint romani,doar se stie ca pe vremea lui Carol I acestia faceau revolutie "republicana"..
Inteleg resentimentele si dorinta de revansa ,dar e bine sa fie insotite de argumente nu de afirmatii penibile si semidocte.Sper ca de data asta am fost suficient de elevat pentru a fi editat.
Raspunde
Raspunde
2. cam p_ute
sandor (13 Iunie 2011 00:49)

mai baieti,eu intimplator sint ungur,dar inainte de am sari sa ma injurati,ginditi-va un pic:
1."Potrivit Antenei 3 care citeaza martori de la fata locului"...cum dracu de s-au nimerit lingaii lui felix acolo,fix cind trebuia???La Londra???
2.Pe unul din bannere apare "Erdely",adica Ardeal,ortografiat "Erdey",adica fara "l".E ca si cum ai scrie Rominia,chiar mai rau,ca acolo lipseste o literauna esentiala,"ly"in maghiara se citeste simplu "y",e ca si cum un nevorbitor de limba maghiara ar fi scris fonetic cuvantul respectiv..Fara sa ma indoiesc ca si printre extremistii nostri nu s-ar afla destui cretini si analfabeti,dealtfel,ca sa fii nationalist extremist TREBUIE sa fii retardat si analfabet,mie totusi imi cam pute a facatura.Am mai vazut chestii asemanatoare la Tg Mures,in 1990...
Raspunde
3. Altai
Flavius Aetius (13 Iunie 2011 00:04)

Mai bine ar cere drepturi in tinutul lor traditional Altai.
Au uitat cum au intrat in Europa si ca s-au stabilit acolo unde nu era mai nimeni = Panonia si la poalele Carpatilor - Tatra unde bastinasii au fost mai toleranti.
Se pare ca de batuta din campiile Catalaunice nu-si mai aduc aminte nici de tricolorul si opinca fluturand pe Parlamentul de la Budapesta 1919 si 1945
Raspunde
4. site-urile locale de stiri
anamaria (12 Iunie 2011 23:59)

au difuzat stirea inca de dimineata, asa ca Antena si Gandul nu au descoperit nimic. Despre trimiterile "subtile"la folosirea armelor pentru obtinerea autonomiei nimic, ca doar sunt fotografii si inregistrare video?
Raspunde
5. PDL-ule ..poti sa uiti!!!
marcus (12 Iunie 2011 23:55)

eu am crezut in PDL atunci cind am votat ultima oara .. iar daca acuma nu scot nici un cuvant.. sa-mi tai mana daca mai pun vreun vot pe careva .... indiferent de partid... toti sunt la fel. Demagogi si oportunisti pusi pe capatuiala.
Dupa iei se pare ca tara nu exista decat in viziunea unei mari vaci de muls.
1. RE: PDL-ule ..poti sa uiti!!!
Je (13 Iunie 2011 00:29)

Pai e mai bine ca politicienii nostri nu spun nimic si nu ii baga in seama, pentru ca daca li se va da atentie vor striga apoi ca sunt discriminati
1. RE: RE: PDL-ule ..poti sa uiti!!!
cornel periprava (13 Iunie 2011 07:11)

tradatorii de tara ar trebui judecati si condamnati;suntem o tara de drept mai avem inca ceva legi si pentru cei care fac rau natiunnii.Suntem ori prosti ori facem parte din complot.atitudinea de indiferenta arata cat suntem clar in una din categorii.
Raspunde
Raspunde
Raspunde
2. Pai nu e Romania :)
unu (12 Iunie 2011 23:37)

Pai daca Tara Secuilor nu e Romania, sa se duca si sa o caute acolo unde e :DD.
1. RE: Pai nu e Romania :)
MO (13 Iunie 2011 12:58)

Ungurii din tara lor adevarata au o expresie pt \'conationalii lor de aici\'....= bogosi tigani; cu asta am spus tot dar sa aiba urechi cine nu le-a avut pana acu....
Raspunde
2. RE: Pai nu e Romania :)
Roman (13 Iunie 2011 00:26)

Corect!!!

Dumnezeu sa pazeasca ROMANIA!!!
1. RE: RE: Pai nu e Romania :)
sica (13 Iunie 2011 10:13)

de ce taci Basescule?..deja ai dat primele legi in favoarea lor!..tradatorule!..pe Ceausecu l-am impuscat pt mai putin,tu nu o sa ai ,,onoarea" asta..TRADATORII SUNT SPANZURATI..voi ,,inteligentii "lui peste civilizati ,moderni"..spuneati ca nu este posibil ,ca Vadim este nebun,depasit..poate ca omul are si putina nebunie ca orice geniu..insa se confirma ca A AVUT DREPTATE.este mai inteligent si mai intelept decat toti idiotii de pe scena noastra politica
Raspunde
Raspunde
Raspunde
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut