Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mass-Media > Comisia Europeana a lansat concursul Reporter European - editia 2011

Comisia Europeana a lansat concursul Reporter European - editia 2011

Publicat: 17 Mai 2011 @ 15:07

Comisia Europeana a lansat concursul Reporter European - editia 2011
Reprezentanta Comisiei Europene si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania anunta deschiderea concursului Reporter European - editia anului 2011. La concurs sunt invitati sa participe jurnalistii din presa locala si centrala, reprezentand toate canalele de presa (scrisa, audio, video, online), cat si bloggerii din Romania. Acestia pot trimite materiale publicate sau difuzate in perioada 1 ianuarie - 20 noiembrie 2011 pana pe 30 noiembrie 2011, data postei.

Scopul concursului

Prin intermediul acestui concurs, jurnalistii sunt incurajati sa contribuie la o mai larga dezbatere si analiza a temelor legate de integrarea europeana a Romaniei. Pentru a oferi o plaja mai mare de alegere jurnalistilor dornici sa se implice anul acesta in program, in editia din 2011 a concursului „Reporter European” au fost alese doua teme, si anume:

I. Voluntariatul

2011 reprezinta Anul European al Voluntariatului. Sunt acceptate in concurs materiale care au ca tema voluntariatul, indiferent de forma sub care acesta este realizat in proiectele implementate in Romania. In functie de amploarea lucrarilor dezvoltate de-a lungul anului, acestea pot fi inscrise in cadrul urmatoarelor trei sectiuni:

1. Campanii de presa ce sustin initiative legate de voluntariat; vor fi considerate campanii de presa acele demersuri in care exista minim trei materiale ce trateaza un anumit subiect, iar impactul acestora este unul relevant si masurabil (initiativa prezentata in materialele de presa a reflectat implicarea unor voluntari in diverse actiuni si / sau a stimulat participarea in evenimente sau campanii de voluntariat);
2. Materiale independente, categorie in care intra orice material care face referire la activitati de voluntariat, iar impactul acestora este unul relevant si masurabil (actiunea prezentata in materialul de presa a reflectat implicarea unor voluntari in diverse actiuni si / sau a stimulat participarea in evenimente sau campanii de voluntariat); subiectul abordat reprezinta, in acest caz, tema unui singur material jurnalistic;
3. Blogoreporter european, sectiune dedicata bloggerilor din Romania care vor publica pe paginile lor de internet materiale despre voluntariat / actiuni care au avut un impact relevant si masurabil (initiativa prezentata in material a reflectat implicarea unor voluntari in diverse actiuni si / sau a stimulat participarea in evenimente sau campanii de voluntariat).

II. Reforma politicii agricole comune

Si in acest caz, sectiunile in cadrul carora pot fi inscrise materiale in concurs sunt:

1. Campanii de presa - vor fi considerate campanii de presa acele demersuri in care un subiect relevant pentru tema propusa este dezbatut in minim trei materiale de presa;
2. Materiale independente, categorie in care intra orice material care face referire la reforma politicii agricole comune;
3. Blogoreporter european, sectiune dedicata bloggerilor din Romania care vor publica pe paginile lor de internet materiale cu privire la tema propusa.

Indiferent de tema aleasa, genurile jurnalistice vizate sunt:

- interviu, talk-show, dezbatere
- analiza, comentariu, editorial
- reportaj, ancheta, dosar

Cui se adreseaza programul „Reporter European”

La concurs sunt invitati sa participe atat jurnalistii din presa locala si centrala, reprezentand toate canalele de presa (scrisa, audio, video, online), cat si bloggerii din Romania. Acestia se pot inscrie in competitie cu materiale publicate sau difuzate in perioada 1 ianuarie – 20 noiembrie 2011.

Criteriile de selectie

Criteriile de selectie care vor sta la baza jurizarii sunt: acuratetea informatiei, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul, capacitatea temei alese de a genera dezbatere publica si impactul generat in urma publicarii sau difuzarii materialelor respective. In ceea ce priveste prima tema, vor fi avute in vedere modul in care opinia publica este expusa la ideea de voluntariat, precum si modul in care subiectele abordate favorizeaza producerea unor reactii pozitive in randul publicului.

Jurizare

Juriul va fi format din specialisti mass-media si reprezentanti ai institutiilor europene din Romania (unul din partea Biroului de Informare al Parlamentului European si unul din partea Reprezentantei Comisiei Europene). Juriul va avea in vedere selectarea, in masura in care este posibil, a unui castigator pentru fiecare sectiune in parte, corespunzatoare celor doua teme. Sesiunea de jurizare va avea loc in luna decembrie si va fi urmata de anuntarea castigatorilor printr-un comunicat de presa oficial si de premierea acestora.

Premii

Castigatorii selectati vor fi premiati cu echipamente informatice utile in activitatea lor profesionala. De asemenea, castigatorilor li se va oferi oportunitatea sa efectueze o vizita la Bruxelles sau Strasbourg pentru intalniri / interviuri cu membri ai Parlamentului European si cu oficiali ai Comisiei Europene. Costurile vizitei (avion - clasa economic si diurna pentru acoperirea costului cazarii) vor fi decontate de catre organizatori dupa realizarea vizitei.

Premiu special

Pe langa premiile oferite pentru cele trei sectiuni corespunzatoare fiecarei teme in parte, categorii in cadrul carora vor fi luate in considerare proiectele tuturor participantilor inscrisi in concurs indiferent de varsta, un premiu special va fi acordat unui tanar jurnalist. Vor fi astfel vizati jurnalistii cu varste de pana in 25 de ani, castigatorul urmand sa fie ales dintre participantii inscrisi la oricare dintre teme/sectiuni care se incadreaza in limita de varsta.

Jurnalistii premiati in editiile anterioare ale programului „Reporter European” nu se mai pot inscrie in concurs.

Inscriere si termene limita

Pentru inscriere sunt necesare:

 Candidatii trebuie sa transmita, alaturi de materialul pe care doresc sa il inscrie in concurs, si o scurta evaluare (max. 500 de cuvinte) a impactului generat in urma publicarii/difuzarii.

Candidatii sunt rugati sa trimita materialele in forma tiparita + anexe, prin posta sau curier, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, str. Vasile Lascar 31, 020492 Bucuresti, in plic cu mentiunea: "Pentru concursul REPORTER EUROPEAN" sau in format electronic, tot cu mentiunea "Pentru concursul REPORTER EUROPEAN", pe adresa comm-rep-ro@ec.europa.eu . Candidatii sunt rugati sa includa in dosarul de candidatura datele de contact personale: nume si prenume, adresa postala, telefon, e-mail si data nasterii. Termenul limita pentru transmiterea materialelor este 30 noiembrie 2011, data postei.

Sprijin oferit

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania va oferi sprijin jurnalistilor interesati sa abordeze subiecte legate de voluntariat pe tot parcursul anului 2011, prin:

M.B.

Articole legate de acelasi subiect
Editia de miercuri a revistei Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare si va contine caricaturi ale profetului Mahomed | 13 Ianuarie 2015
TOP EVENIMENTE GLOBAL: 9 decembrie - Ziua Internationala a Luptei Anticoruptie/ Atena se pregateste in avans pentru alegeri prezidentiale/ Israelul si-a dizolvat Parlamentul/ Bilantul Ebola: 6.331 de morti | 9 Decembrie 2014
Stiri interne: Declaratii surprinzatoare din partea lui SOV: "Daca statul roman m-ar fi prins cu tot ce am facut, faceam puscarie pe viata"/ A fost abrogata legea privind sanctiunarea infractiunii privind presiunile asupra justitiei | 3 Decembrie 2014
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut