Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Guvernare europeana > EurMonitor: Dupa kazahi, petrolistii azeri intra in Europa prin Romania; Romania a ajuns la minimul de salariati din ultimii 50 de ani: 4,095 milioane; Jimbolia ar putea sta pe milioane de barili de titei

EurMonitor: Dupa kazahi, petrolistii azeri intra in Europa prin Romania; Romania a ajuns la minimul de salariati din ultimii 50 de ani: 4,095 milioane; Jimbolia ar putea sta pe milioane de barili de titei

Publicat: 29 Martie 2011 @ 03:07

EurMonitor: Dupa kazahi, petrolistii azeri intra in Europa prin Romania; Romania a ajuns la minimul de salariati din ultimii 50 de ani: 4,095 milioane; Jimbolia ar putea sta pe milioane de barili de titei
Evenimentele din Libia si Japonia au contribuit la infrangerea cancelarului german Angela Merkel, scrie EurActiv.com. Soferii europeni investesc in masinile ecologice. Cei mai multi dintre ei ar accepta sa plateasca mai mult pentru masini cu emisii reduse de carbon, informeaza RFI. Cum a castigat Ponta in fata lui Vanghelie si mizele unui razboi cu bataie lunga, dezvaluite de HotNews.

Evenimentele din Libia si Japonia au contribuit la infrangerea cancelarului Angela Merkel. Luni, 27 martie, Angela Merkel a pierdut puterea din sud-vestul statului Baden-Wurttemberg, , unde crestin-democratii au guvernat din 1953. Dezastrul nuclear din Japonia si noua pozitie a lui Merkel cu privire la energia nucleara a influentat decisive alegerea electoratului din aceasta regiune, scrie EurActiv.com.

Soferii europeni investesc in masinile ecologice. Cei mai multi soferi europeni ar accepta sa plateasca mai mult pentru masini cu emisii reduse de carbon. Aproape trei sferturi dintre cetatenii UE intervievati au raspuns ca ar fi dispusi sa utilizeze mai frecvent transportul in comun, daca ar putea cumpara un singur tip de bilet care sa fie valabil pentru toate mijloacele de transport, scrie RFI.

Greenpeace propune dublarea zonei de evacuare din jurul centralei nucleare de la Fukushima. Greenpeace a sugerat luni dublarea zonei de evacuare ce proximitatea centralei de la Fukushima, de la 20 la 40 de km, din cauza nivelului ridicat de radiatii din aceasta regiune. Muncitorii japonezi se straduiesc in continuare sa raceasca nucleu centralei de la Fukushima, care a fost afectat in urma cutremurului si a valului tsunami din 11 martie, precizeaza Ria Novosti.

Din culisele demisiei lui Severin. Cum a castigat Ponta in fata lui Vanghelie si mizele unui razboi cu bataie lunga. Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a fost nevoit, luni, sa cedeze in fata lui Victor Ponta si sa-i retraga sustinerea lui Adrian Severin, gasind formula demisiei europarlamentarului. Sursele din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca Vanghelie a negociat pana in ultimul moment mentinerea lui Severin in PSD, impotriva solicitarii lui Victor Ponta, insa fara rezultat. Pentru a evita un conflict direct cu Ponta si chiar excluderea sa din PSD, Vanghelie l-a sfatuit pe Severin sa demisioneze. Excluderea lui Adrian Severin a starnit dezbateri intense in interiorul PSD, potrivit HotNews.

Jimbolia ar putea sta pe milioane de barili de titei. O evaluare preliminara facuta in zona campurilor petrolifere de la Jimbolia, din judetul Timis, indica existenta unor rezerve de hidrocarburi care pot ajunge chiar si la 6 milioane de barili. Considerata altadata cea de-a doua zona petrolifera a tarii, Campia de Vest si-a secatuit in buna masura rezervele de hidrocarburi, exploatate intens in ultimele decenii, relateaza Money.ro.

Romania a ajuns la minimul de salariati din ultimii 50 de ani: 4,095 milioane. Eliminarea muncii la negru ar putea aduce incasari de cel putin 6 mld. euro la buget. Somajul scade, dar numarul de salariati nu creste. Concluzia: angajatii trec la munca la negru sau pleaca din tara. Numarul de salariati cu forme legale de munca a ajuns la 4,095 milioane la finele lunii ianuarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii, ceea ce inseamna cel mai mic numar de angajati din ultimii 50 de ani. In ianuarie 2010 erau 4,33 milioane, iar in ianuarie 2008 erau 4,76 milioane, informeaza Ziarul Financiar.

Piste de biciclisti cu bani de la UE. Ministerul Mediului are la dispozitie 50 de milioane de lei pentru constructia de piste pentru biciclisti, a anuntat ministrul Laszlo Borbely. Proiectele vor demara in aceasta primavara, 90% din costuri urmand sa fie suportate de Uniunea Europeana, restul banilor fiind alocati de autoritatile locale." Daca fondurile nu vor ajunge, le putem suplimenta", a spus Borbely. El a tinut sa precizeze ca pista pentru biciclisti nu inseamna "ca tragi o linie pe trotuar", scrie Capital.

Dupa kazahi, petrolistii azeri intra in Europa prin Romania. Dupa Kazahstan, un alt stat cu rezerve importante de petrol si gaze naturale intra in Uniunea Europeana prin poarta de est, Romania: Azerbaidjan. Tranzactie copiata aproape la indigo dupa achizitia de catre KazMunaiGaz a Rompetrol. Diferentele vin din ordinul de marime. O tranzactie aparent mica de la inceputul acestui an are toate sansele sa aduca pe piata romaneasca, dar si europeana a combustibililor pe baza de petrol un jucator extrem de mare si ambitios, potrivit Money.ro.

Premiera absoluta in Germania. Dupa infrangerea conservatorilor si liberalilor in alegerile regionale partiale de duminica un land german va avea pentru prima data in istorie un premier ecologist. Scrutinul constituie insa si un semnal important pentru intreaga clasa politica europeana.Conservatorii cancelarului Merkel si liberalii ministrului german de externe Westerwelle pot fi considerati victime electorale ale catastrofei japoneze. Dezastrul de la Fukushima si scurgerile radioactive au dominat ultima faza a campaniei electorale. Deloc de mirare ca ecologistii au putut deveni autorii unui veritabil tsunami politic in Germania, potrivit Deutsche Welle.

Sinteza realizata de Cristina Bobe

Articole legate de acelasi subiect
Premierul Albaniei, aflat in vizita la Bucuresti, cere din nou Romaniei recunoasterea provinciei Kosovo ca stat independent | 28 Februarie 2015
Iohannis: Contam pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei solutii privind Schengen. Merkel: Nu pot sa promit acum | 27 Februarie 2015
Iohannis, mesaj catre romanii din Germania: Vreau sa schimbam modul de a face politica in tara | 27 Februarie 2015
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut