Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Guvernare europeana > Cel de-al patrulea europarlamentar implicat in scandalul "mita pentru amendamente" este spaniolul Pablo Zalba Bidegain

Cel de-al patrulea europarlamentar implicat in scandalul "mita pentru amendamente" este spaniolul Pablo Zalba Bidegain

Publicat: 27 Martie 2011 @ 14:35

Cel de-al patrulea europarlamentar implicat in scandalul "mita pentru amendamente" este spaniolul Pablo Zalba Bidegain
Membru al Partidului Popular European si al Partidului Popular din Spania Pablo Zalba Bidegain este cel de-al patrulea europarlamentar implicat in scandalul "mita pentru amendamente". Austriacul Ernst Strasser si slovenul Zoran Thaler si-au dat demisia din Parlamentul European, insa Adrian Severin a refuzat sa-si dea demisia din PE, dupa ce s-a retras din grupul socialistilor europeni.

Implicarea europarlamentarului spaniol Pablo Zalba Bidegain  in scandalul mitelor a fost anuntata de consilierul eurodeputatului Monica Macovei, Mihai Politeanu, pe blogul sau. In inregistrarea facuta de jurnalistii de la The Sunday Times cu spaniolul Bidegain, acesta se arata si dispus sa schimbe legi in schimbul primirii de bani, precizeaza Politeanu.

Surse europarlamentare declarau recent, pentru Agerpres, ca cinci dintre cei 60 de eurodeputati carora reporterii britanici de la 'The Sunday Times' le-au propus plata anumitor sume de bani in schimbul sustinerii si promovarii unor amendamente legislative in Parlamentul European au acceptat oferta falsilor lobby-isti.

Trei europarlamentari, intre care si Adrian Severin, au fost dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de bani unor jurnalisti ai ziarului britanic "Sunday Times" care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Cei trei sunt social-democratul roman Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler si un fost ministru austriac de Interne, Ernst Strasse.

Austriacul Ernst Strasser si slovenul Zoran Thaler si-au dat demisia din Parlamentul European, insa Adrian Severin a refuzat sa-si dea demisia din PE, dupa ce  s-a retras din grupul socialistilor europeni.

Catalina Ciociltan

Articole legate de acelasi subiect
Premierul Albaniei, aflat in vizita la Bucuresti, cere din nou Romaniei recunoasterea provinciei Kosovo ca stat independent | 28 Februarie 2015
Iohannis: Contam pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei solutii privind Schengen. Merkel: Nu pot sa promit acum | 27 Februarie 2015
Iohannis, mesaj catre romanii din Germania: Vreau sa schimbam modul de a face politica in tara | 27 Februarie 2015


COMENTARII


1. 3-4-5....????
EUPro (28 Martie 2011 09:28)

Pana la urma cati au fost? Observam ca treptat-treptat mai apar si altii, la inceput erau doar 3...Si vorbim aici de cei care 'au cazut in plasa" falsilor lobbysti/jurnalisti.

DAR PROBLEMA ESTE ALTA: IN TOATE CAZURILE IN CARE LOBBYSTII NU AU FOST FALSI, CI CU ACTE IN REGULA, CATI PARLAMENTARI EUROPENI AU PRIMIT BANI, CATI BANI SI PENTRU CE LEGI??

ACESTEA SUNT DE FAPT PROBLEMELE DE REZOLVAT, NU DACA ISI DA DEMISIA SAU NU D-NUL SEVERIN. DIN ACEST PUNCT DE VEDERE SUNTEM ALATURI DE D-NUL SEVERIN! FELICITARI, VA SPRIJINIM SI SUNTEM ALATURI DE DVS! DE CE SA-SI DEA SEMISIA CINEVA CARE DE FAPT A PROCEDAT NORMAL, ASA CUM SE PROCEDEAZA IN P.E.?!

FITI TARE PE POZITIE, D-LE SEVERIN! NU VA SPRIJINIM PENTRU CA SUNTEM DE ACORD CU MITA/CORUPTIA, CI PENTRU CA PRIN ATITUDINEA DVS. DEMASCATI DE FAPT O PRACTICA - LEGALA!!!! - A ACESTUI P.E.!! SI BINEINTELES CA NU LE CONVINE!

DAR SA DEMONSTREZE CA TOATE LEGILE SI AMENDAMENTELE DE PANA ACUM NU S-AU FACUT TOT PE BANI!! SI SA DEMONSTREZE CUM A TRCUT ACEL CODEX ALIMENTARIUS!! SI ALTE LEGI CE CONTRAVIN POPULATIEI DIN REGIUINILE CONSIDERATE DE EI...PERIFERICE! MAI NOU VOR SA SCOATA SI PLANTELE MEDICINALE/TRATAMENTELE NATURISTE DE PE PIATA, SA RAMANA DOAR MARILE CONCERNE FARMACEUTICE CU OTRAVURILE LOR!!! SI ACESTE CONCERNE OARE CUM AU AVUT CASTIG DE CAUZA - NU TOT CU BANI!!!??

ASTA SA INVESTIGHEZE ACEI JURNALISTI DACA SUNT ATAT DE VITEJI! DAR NU SUNT - PENTRU CA DE FAPT SI EI SUNT PLATITI LA RANDUL LOR DE ALTCINEVA CU ANUMITE INTERESE- SI TOT ASA!!

SUNTEM ALATURI DE DVS., D-LE SEVERIN!
Raspunde
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut