Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mass-Media > Promovarea brandului turistic national pe canale TV internationale costa 17,2 milioane de lei

Promovarea brandului turistic national pe canale TV internationale costa 17,2 milioane de lei

Publicat: 2 Februarie 2011 @ 01:23

Download fisiere:

     Documentatia de atribuire

Ministerul Dezvoltarii intentioneaza sa aloce 17,2 milioane de lei, fara TVA, pentru difuzarea de spoturi publicitare pe canale TV internationale in anul 2011, in vederea promovarii Romaniei ca destinatie turistica si cresterea gradului de constientizare asupra noului brand turistic national. In acest sens, Ministerul Dezvoltarii a postat pe e-licitatie.ro un anunt de participare.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului lanseaza procedura de achizitie de publicitate pe canale internationale de televiziune, cu un buget maxim de 4.000.000 Euro fara TVA, actiune cofinantata in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa 5, operatiunea "Crearea unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica prin definirea si promovarea brandului turistic national", a precizat Ministerul Dezvoltarii.

Potrivit acestuia, obiectivul general al campaniei este promovarea brandului turistic national pe canalele internationale de televiziune "in scopul crearii unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica, a cresterii gradului de cunoastere a tarii pe plan international si a cresterii numarului de turisti proveniti in special de pe principalele piete prioritare identificate in Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National 2007 - 2026".

Vor fi difuzate spoturi de 30 secunde si de 20 de secunde in proportie egala (50% spoturi de 30 de secunde si 50% spoturi de 20 de secunde). Ofertantul va asigura distributia spoturilor pe durata unei campanii de 12 luni iar numarul difuzarilor va fi distribuit in mod egal pe zile. MDRT doreste ca cel putin 60% din spoturile difuzate pe fiecare din cele trei posturi sa fie difuzate la ore de maxima audienta corespunzatoare fiecarei regiuni geografice acoperite de fiecare dintre acestea.

Posturile de televiziune vizate sunt primele trei posturi de televiziune internationale in functie de audienta in randul persoanelor care calatoresc (in interes de afaceri si de placere, minim 6 calatorii pe an) conform datelor furnizate de European Media and Marketing Survey (EMS) pentru anul 2010.

Criteriul de atribuire a contractului este oferta cea mai avatajoasa din punct de vedere economic in conditiile celui mai mic cost pe punctul de audienta, conform media planului oferit. Durata contractului este de 12 luni de la data atribuirii acestuia.
Brandul turistic al Romaniei, cu sloganul "Explore the Carpathian garden", lansat in iulie la Shanghai, a starnit o serie de controverse din cauza asemanarii izbitoare cu un alt logo comercializat pe internet.
Elena Udrea a declarat atunci ca produsul a fost achizitionat "in urma unei licitatii publice de la o mare firma de brand". Firma se numeste THR-TNS, iar Udrea a subliniat respectabilitatea firmei argumentand ca aceasta are contracte cu tari precum Spania, Grecia, SUA, Cuba.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 10 martie 2011, urmand ca ofertele sa fie deschise pe 14 martie.

Claudia Pirvoiu

Articole legate de acelasi subiect
Editia de miercuri a revistei Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare si va contine caricaturi ale profetului Mahomed | 13 Ianuarie 2015
TOP EVENIMENTE GLOBAL: 9 decembrie - Ziua Internationala a Luptei Anticoruptie/ Atena se pregateste in avans pentru alegeri prezidentiale/ Israelul si-a dizolvat Parlamentul/ Bilantul Ebola: 6.331 de morti | 9 Decembrie 2014
Stiri interne: Declaratii surprinzatoare din partea lui SOV: "Daca statul roman m-ar fi prins cu tot ce am facut, faceam puscarie pe viata"/ A fost abrogata legea privind sanctiunarea infractiunii privind presiunile asupra justitiei | 3 Decembrie 2014
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut