Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > EurActiv.PR > CSR in UE > 610.000 Euro si peste 1.600 km pe bicicleta pentru a promova Integrarea Sociala

610.000 Euro si peste 1.600 km pe bicicleta pentru a promova Integrarea Sociala

Publicat: 2 Septembrie 2010 @ 14:16

Acestea sunt "ingredientele" celei de-a treia editii a Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala. 610.000 Euro este valoarea totala a premiilor in bani care vor fi oferite proiectelor de integrare sociala inovatoare si eficiente din cele 12 tari participante. Pentru a arata ca fiecare dintre noi poate produce o schimbare, o echipa a Fundatiei ERSTE va strabate pe bicicleta o distanta de peste 1.600 km, trecand prin 6 tari si facand opriri in 10 orase.

Fundatia ERSTE deschide pe data de 1 Septembrie 2010 perioada de inscrieri pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011. Patru noi tari pot participa la aceasta editie: Ungaria, Cehia, Slovacia si Moldova, alaturi de celelalte opt deja participante la editiile anterioare.

Premiul pentru Integrare Sociala este acordat la fiecare doi ani, inca din 2007, si are ca obiectiv incurajarea dezvoltarii societatilor civile din tarile Europei centrale si de sud-est. De asemenea, Premiul doreste sa aduca recunoastere publica proiectelor de integrare sociala care produc o schimbare in bine in regiunea mentionata mai sus. 

Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 30 noiembrie 2010. Premiul se adreseaza organizatiilor non-profit, administratiilor publice, membrilor societatii civile, comunitatilor religioase, initiativelor private sau reprezentantilor media din urmatoarele tari: Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Tu ce ai schimba?
Echipa Fundatiei ERSTE va arata cum orice persoana isi poate atinge obiectivele daca isi doreste cu adevarat. Doi membri ai echipei Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala vor demara un tur pe bicicleta, calatorind in 6 din tarile participante pentru a discuta despre integrare sociala cu organizatiile neguvernamentale locale si cu reprezentantii media si a-i incuraja sa se inscrie in competitie. Acestia vor pleca din Viena pe 8 octombrie si vor strabate timp de 2 saptamani Europa centrala si de sud-est, facand opriri in 10 orase de pe traseu: Bratislava, Pecs, Osijek, Vukovar, Brcko, Belgrad, Pancevo, Timisoara, Szeged si Budapesta.

“Orice persoana poate produce o schimbare pentru mai bine si chiar o singura actiune poate avea rezultate, mai mici sau mai mari. Acest lucru a fost deja demonstrat de castigatorii primelor doua editii ale Premiului pentru Integrare Sociala. Secretul succesului consta in angajament, de aceea intrebarea pe care vrem sa o ridicam este "Tu ce ai schimba?" “ spune Boris Marte, membru al Consiliului de Conducere al Fundatiei ERSTE. ”Fundatia ERSTE doreste sa contribuie la dezvoltarea societatilor care incurajeaza participarea egala a tuturor cetatenilor sai si in care oamenii sunt gata sa-si asume responsabilitati si sa actioneze pentru binele comun. Fiecare dintre noi trebuie sa-si aduca propria contributie la binele comun si aceasta este atitudinea pe care Premiul pentru Integrare Sociala 2011 doreste sa o sustina si sa o promoveze” a mai adaugat el.

Intrucat Premiul de anul acesta se adreseaza unui numar mai mare de participanti comparativ cu editiile precedente, va creste si numarul premiilor oferite. La aceasta editie, 30 de organizatii se vor alatura numarului de proiecte de bune practici, aflat in continua crestere, si vor fi invitate pe scena in cadrul Ceremoniei de Premiere care va avea loc in Budapesta, in iunie 2011. Proiectele castigatoare vor fi selectionate si verificate de un juriu format din 20 de personalitati marcante, experti de seama in zonele de integrare sociala, societate civica, politica si media din regiune.

“Premiul capata amploare de la o editie la alta, numarul tarilor participante crescand de la patru, in primul an, pana la douasprezece, in 2010/2011. Entuziasmul participantilor si implicarea lor extraordinara au fost factorii care ne-au incurajat sa extindem acest proiect pentru a ne adresa unui numar mai mare de organizatii si a recompensa mai multe proiecte care sustin integrarea sociala. Incercam sa producem o schimbare prin consolidarea societatilor civile din aceste tari. Dorim sa deschidem un dialog si sa cream oportunitati pentru organizatiile neguvernamentale, pentru ca acestea sa-si atinga obiectivele si sa contribuie la dezvoltarea unor societati mai bune si mai inclusive” a declarat  Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala. 

Suportul financiar oferit castigatorilor pentru angajamentul constant in procesul de dezvoltare sociala este doar unul din beneficiile acestui premiu. In plus, toate cele 100 de proiecte finaliste vor primi recunoastere regionala pentru eforturile depuse prin promovare media asigurata de consultanti de relatii publice profesionisti, timp de doi ani dupa ceremonia de premiere din 2011, actiune finantata de Fundatia ERSTE. De asemenea, toate proiectele finaliste vor fi fi incluse intr-un set de proiecte cu cele mai bune practici si vor fi postate pe website-ul Retelei de Integrare Sociala a Fundatiei ERSTE: www.socialintegration.org/network.

Mai multe detalii despre Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala si despre procesul de inscriere: www.integrationaward.org.

Sursa: Fundatia ERSTE

Articole legate de acelasi subiect
Romania face parte din Conventia pentru infiintarea Agentiei Spatiale Europene | 16 Decembrie 2011
Presedintele Braun&Partners: "Nu poti recastiga increderea consumatorilor oferindu-le produse ieftine pentru beneficii mai mari" | 23 Iunie 2009
Orange, premiat pentru CSR | 12 Iunie 2008
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut