Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Socio-politic > VIDEO Doliu in Polonia dupa moartea presedintelui Lech Kaczynski si a mai multor inalti oficiali

VIDEO Doliu in Polonia dupa moartea presedintelui Lech Kaczynski si a mai multor inalti oficiali

Publicat: 10 Aprilie 2010 @ 15:53

VIDEO Doliu in Polonia dupa moartea presedintelui Lech Kaczynski si a mai multor inalti oficiali

Download fisiere:

     

Un avion in care se aflau presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, sotia acestuia, Maria, guvernatorul Bancii Centrale din Polonia - Slawomir Skrzypek, seful Statului Major - Franciszek Gagor si alti demnitari polonezi s-a prabusit in apropierea aeroportului Smolensk, din vestul Rusiei. Delegatia poloneza urma sa mearga la Katyn pentru a comemora asasinarea a mii de ofiteri polonezi in al doilea Razboi Mondial.

Ministerul de externe al Poloniei a declarat ca, la aterizarea pe aeroportul militar din Smolenks, avionul prezidential s-a lovit de varfurile copacilor din apropiere din cauza cetii dense. Avionul efectua o cursa pe ruta Varsovia - Smolensk, iar la bordul acesteia se aflau 96 de persoane.
 
Lech Kaczynski (18 iunie 1949 - 10 aprilie 2010) a fost presedintele Poloniei si co-presedintele partidului Dreptate si Justitie. Din 2002 si pana in 2005 a fost primarul Varsoviei, functie pe care a parasit-o in decembrie 2005, cand a fost ales presedinte persoane. Nicio persoana nu a supravietuit, potrivit agentiilor rusesti, care citeaza oficiali de la Moscova.

Autoritatile poloneze au dat publicitatii o lista cu pasagerii avionului prezidential polonez care s-a prabusit sambata langa aeroportul din Smolensk, din vestul Rusiei. Potrivit informatiilor preliminare oferite de autoritati, la bord se aflau 96 de persoane, toate decedand. Delegatia poloneza urma sa mearga la Katyn pentru a comemora asasinarea a mii de ofiteri polonezi in al doilea Razboi Mondial.

Potrivit listei furnizate de Biroul Guvernamental de Securitate din Polonia, publicata de ziarul Rzeczpospolita, pe langa presedintele Lech Kaczynski si sotia acestuia, printre principalii demnitari decedati se numara guvernatorul Bancii Centrale din Polonia - Slawomir Skrzypek, seful Statului Major - Franciszek Gagor, precum si ultimul presedinte al Poloniei in exil - Ryszard Kaczorowski. ">

Oficiali polonezi la bordul avionului prezidential:

Lech Kaczynski - presedintele Poloniei
Maria Kaczynska - sotia presedintelui Poloniei
Ryszard Kaczorowski -  fostul presedinte al Poloniei in exil
Jerzy Szmajdzinski - vicepresedintele al Senatului
Gen. Franciszek Gagor - seful Statului Major al armatei poloneze
Wladyslaw Stasiak - seful Cancelariei prezidentiale
Mariusz Handzlik - subsecretar in administratia prezidentiala
Jerzy Bahr - ambasadorul Poloniei la Moscova
Slawomir Skrzypek - guvernatorul Bancii Centrale a Poloniei
Janusz Kurtyka - presedintele Institutului polonez pentru Memoria Nationala

Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui Lech Kaczynski si fost premier polonez, nu se afla pe aceasta lista. Totodata, lista nu cuprinde numele a 4 reprezentanti ai clerului catolic si 20 de reprezentanti ai familiilor victimelor din Katyn si alte ONG-uri.">

Premierul polonez, Donald Tusk: Plec in Rusia, este cea mai tragica zi din istoria postbelica a Poloniei

Premierul polonez, Donald Tusk, a anuntat intr-o declaratie de presa ca va pleca in Rusia, in locul unde a avut loc accidentul aviatic, si ca Guvernul de la Varsovia se intalneste pentru a discuta masurile ce se impun intr-o asemenea situatie. "Este cea mai tragica zi din istoria postbelica a Poloniei", a declarat liderul Executivului, vizibil afectat de tragedia din Smolensk.

"Procurorii polonezi sunt deja la Smolensk. Astazi vom avea o noua intrunire a guvernului polonez. Fac apel la toti cetatenii polonezi sa se comporte intr-un moment decent in aceasta zi de doliu", a continuat Donald Tusk. Accidentul vine la trei zile dupa ce premierul polonez Donald Tusk si premierul rus Vladimir Putin au participat impreuna, in Rusia, la comemorarea victimelor masacrului din Katyn, potrivit AFP. Astazi, presedintele polonez se indrepta spre aceeasi destinatie. 

Statul Major General al armatei poloneze s-a reunit in sedinta de urgenta

Statul Major General al armatei poloneze s-a reunit in sedinta de urgenta, sambata, dupa ce lideri de rang inalt ai armatei au murit in tragedia aviatica din Rusia. Este vorba despre o tara membra NATO, care a ramas fara presedinte, fara seful Statului Major, comandantul Fortelor Armate Poloneze, comandantul Fortelor Armate Aeriene Polonez, comandantul Fortelor Terestre Poloneze si alti demnitari de rang inalt.

"Conducerea Statului Major General al armatei poloneze este in sedinta de astazi. In fata acestei crize, vor fi luate deciziile corespunzatoare", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al statului major, Dariusz Niedzielski. Conform regulilor militare poloneze, comandantii adjuncti preiau automat conducerea posturilor in astfel de situatii de urgenta, pana la numirea oficiala a unei noi conduceri.

Iata cateva nume care se afla pe lista demnitarilor morti in accidentul aviatic din Smolensk, Rusia: seful Statului Major - Franciszek Gagor, seful Securitatii Nationale - Aleksander Szczyglo, comandantul Fortelor Armate Poloneze - gen. Bronis│aw Kwiatkowski, comandantul Fortelor Armate Aeriene Poloneze - gen. Andrzej Blasik, comandantul Fortelor Terestre Poloneze - gen. Tadeusz Buk, comandantul Fortelor Armate Speciale Poloneze - gen. W│odzimierz Potasinski, Comandantul Marinei - Andrzej Karweta. 

Trupul neinsufletit al presedintelui Lech Kaczynski a fost adus in Varsovia

Trupul neinsufletit al presedintelui polonez a ajuns, duminica, in Varsovia, la bordul unui avion de transport care apartine aviatiei militare a Poloniei. Presedintele in exercitiu, Bronislaw Komorowski, premierul Donald Tusk si alti inalti oficiali polonezi au fost prezenti pe aeroportul militar, unde au primit in cadrul unei scurte ceremonii religioase sicriul care poarta trupul neinsufletit al lui Lech Kaczynski.

La Varsovia a ajuns duminica doar sicriul ce poarta ramasitele presedintelui polonez Lech Kaczynski. Trupul neinsufletit al sotiei sale, Maria, a ramas la Moscova, unde expertii rusi si polonezi continua ancheta pentru a descoperi cauzele catastrofei.

Surse: Site-ul oficial al presedintiei poloneze, Youtube.com, HotNews.ro

Articole legate de acelasi subiect
Traian Basescu, despre sefia SRI: O numire gresita. A fost un soc anuntarea axei Bucuresti-Berlin-Washington | 25 Februarie 2015
Sefia SRI: Presedintele Iohannis il propune pe Eduard Hellvig in fruntea Serviciilor | 19 Februarie 2015
Reuniunea Eurogrupului a luat sfarsit dupa ce Grecia a refuzat sa prelungeasca pachetul actual de asistenta financiara | 17 Februarie 2015
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut