Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > EurActiv.PR > CSR in Romania > Gala Good CSR 2009: BCR a castigat premiul "Cel mai bun raport scurt de CSR"

Gala Good CSR 2009: BCR a castigat premiul "Cel mai bun raport scurt de CSR"

Publicat: 26 Noiembrie 2009 @ 18:08

Banca Comerciala Romana a fost premiata pentru cel mai bun raport scurt de responsabilitate sociala corporativa (CSR), de tipul C, sub indicatori internationali, in cadrul programului de raportare si comunicare internationala, Good CSR 2009, dezvoltat de catre Braun&Partners Network. Programul a reunit, anul acesta, 22 de companii din Ungaria, 5 din Romania si alte 2 din Polonia.

Rapoartele scurte si cartile Good CSR din cele trei tari participante au fost lansate, saptamana aceasta, la Budapesta. Cu aceeasi ocazie, un juriu independend a desemnat cele mai bune rapoarte din regiune, acordand premii pentru: cel mai bun raport scurt de CSR, cel mai bun raspuns la provocarile industriei FMCG, cea mai buna cooperare strategica cu organizatiile civice si cel mai bun sistem de management de CSR.

Castigatoare a premiului pentru cel mai bun raport scurt de CSR, BCR a convins juriul "datorita modului transparent de comunicare a practicilor de CSR, guvernantei corporative si angajamentului fata de comunitate", mentioneaza un comunicat al grupului Braun&Partners.

Sub 28 de indicatori GRI (Global Reporting Initiatives), BCR prezinta in raport puncte din strategia bancii de implicare in comunitate, caracteristici economice, indicatori privind managementul resurselor umane, al resurselor sociale, de mediu si de produs.

Companiile castigatoare, pe tari:
Romania: Banca Comerciala Romana - Cel mai bun raport scurt de CSR;
Ungaria: Coca-Cola HBC Magyarorszßg Kft - Cel mai bun raspuns la provocarile industriei FMCG; Pannon GSM Tßvk÷zlÚsi Zrt - Cea mai buna cooperare strategica cu organizatiile civice, Richter Gedeon Nyrt - Cel mai bun sistem de management de CSR.

Cele cinci companii romanesti incluse in programul Good CSR 2009 sunt: Banca Comerciala Romana, EurActiv Romania, Farmaciile DONA, Orange Romania si Romstal Imex S.R.L.

"Standardele internationale, in special cele elaborate de GRI, ofera indicatori relevanti, care ne ajuta sa comunicam consistent, ne permite sa ne evaluam intr-un mod profesionist performantele sociale, economice si de mediu, sa ne comparam cu alte companii din industrie si sa evoluam in permanenta", a explicat pentru EurActiv.ro Ramona Chirila, directorul de comunicare al BCR, decizia companiei de a intra in program.

Potrivit acesteia, intrarea in programul Good CSR a BCR nu a fost o strategie dictata de actuala criza economica, ci de "strategia noastra de implicare in comunitate, in cadrul careia transparenta si dialogul cu stakeholderii este esentiala. Prin urmare, acest raport scurt de CSR este doar un prim pas".

Si pentru Orange Romania, decizia de a realiza un raport scurt cu indicatorii GRI "tine de politica de CSR a companiei aliniata la normele internationale", si nu de contextul economic actual, a spus Catalina Pislaru, PR specialist al companiei. De altfel, Orange este una dintre primele companii din Romania care a realizat un raport de CSR, incepand cu anul 2003.

"Din experienta acumulata pana acum, putem spune ca succesul proiectelor de CSR, indiferent de starea economiei, depinde de investitia sustinuta pe termen lung", a adaugat ea.

"Pentru EurActiv.ro, aparitia raportului este o recunoastere a eforturilor de a informa mediul de business asupra problematicii CSR in Romania. Credem cu tarie ca toate companiile, indiferent de amploarea activitatilor desfasurate, trebuie sa actioneze responsabil. Acest raport este un instrument foarte util de masurare si cuantificare a activitatilor de responsabilitate sociala si poate reprezenta un punct de pornire pentru a construi mai eficient o politica de CSR", a completat Silvia Tuvene, director de marketing, EurActiv Romania.

Ana Maria Petculescu, director de marketing, Farmaciile Dona, a spus: "Am ales standardul GRI pentru ca este un sistem folosit la nivel international si este validat de intiativele din ce in ce mai numeroase de utilizare. (...)Farmaciile DONA realizeaza activitati de CSR de foarte multi ani. Participarea la program a fost influentata doar de nevoia de a gasi un instrument care sa ne ajute sa identificam practicile corecte, atat ale noastre cat si cele ale celorlalte jucatori de pe piata".

Programul de raportare si comunicare, Good CSR, dezvoltat de Braun & Partners, se vrea un instrument pentru companiile care vor sa publice rapoarte scurte si complete de responsabilitate sociala corporativa si sa comunice partilor lor cointeresate realizarile in domeniu. Totodata, acesta ofera posibilitatea de a avea, in aceeasi platforma, toate activitatile de CSR, de la IMM-uri, pana la multinationale.

Articole legate de acelasi subiect
Comisia Europeana: Romania trebuie sa investeasca si sa faca reforme in domeniul cercetarii si inovarii | 12 Iunie 2014
Laserul de la Magurele: Institutul de Cercetare pentru Fizica si Inginerie Nucleara a semnat contractul de 66 milioane euro pentru realizarea Sistemului Fascicul Gamma | 21 Martie 2014
Gala Societatii Civile va avea loc pe 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti | 17 Mai 2012
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut