Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > InterActiv > EurActiv lanseaza Premiile pentru Dezbaterea Europei la Nivel National

EurActiv lanseaza Premiile pentru Dezbaterea Europei la Nivel National

Publicat: 18 Mai 2009 @ 10:55

EurActiv, reteaua independenta de portaluri media specializate in afaceri europene, lanseaza astazi un apel la nominalizarile pentru Premiile EurActiv pentru Dezbaterea Europei la Nivel National, Premii care recunosc ideile europene realizate cu succes la nivel national si local si care pot fi aplicate in alte tari.

Nominalizarile pot fi individuale, pentru politicieni, educatori, artisti, jurnalisti, oameni de cultura sau de afaceri, cat si la nivel de organizatii cum ar fi organizatii neguvernamentale, grupuri culturale, companii, organisme publice municipale sau regionale, care au implementat ideile supuse dezbaterii, au promovat sau au pus la indoiala politicile europene la nivel national.

Nominalizarile pentru acest premiu pot fi facute in oricare din cele zece limbi (bulgara, ceha, engleza, franceza, germana, maghiara, poloneza, romana, slovaca si turca) pe un blog special al Premiilor EurActiv gazduit de www.blogactiv.eu. Termenul limita pentru nominalizari este 15 septembrie 2009, dupa care juriul va selecta trei castigatori pentru fiecare dintre cele zece portaluri EurActiv. Procesul de nominalizare este neoficial si public: oricine poate prezenta sugestii si replici la alte initiative (toate vor fi moderate).

Din randul celor 30 castigatori nationali, juriul va alege cinci finalisti pan-europeni. Acesti cinci finalisti vor participa la Bruxelles la o prestigioasa ceremonie de premiere in care va fi anuntat marele castigator, pe 12 noiembrie 2009.

Blogul Premiilor EurActiv este disponibil la adresa http://EurActivAwards09.Blogactiv.eu si va putea fi accesat in zece limbi (bulgara, ceha, engleza, franceza, germana, maghiara, poloneza, romana, slovaca si turca). Regulamentul in limba romana si link catre formularul de nominalizare: http://euractivawards09-ro.blogactiv.eu/regulamentul-competitiei/

EurActiv lanseaza aceste Premii ca parte a unui an de initiative pentru a sarbatori cea de-a zecea sa aniversare, cat si a cincea aniversare a Retelei sale CrossLingual, care cuprinde acum 10 portaluri in limbi locale.

Christophe Leclercq, publisher-ul EurActiv.com, a declarat: „Dupa dezvoltarea pe care am cunoscut-o la Bruxelles, principala contributie a EurActiv la viitorul Europei o reprezinta portalurile nationale de politici. Acestea sprijina dezbaterile acolo unde e nevoie de ele: in fiecare tara. Prin aceasta experienta, am insotit aparitia dificila a unei reale politici europene de comunicare in ultimii cinci ani. Sunt necesare masuri cu adevarat descentralizatoare, nu numai de implementare locala, ci si de „intiativa la nivel local”. Iata de ce am decis ca, pentru a sarbatori aniversarea noastra, sa le combinam pe cele doua: dezbaterea europeana si initiativele practice la nivel national. Intr-adevar, multi alti „actori europeni” realizeaza lucruri deosebite la nivel national: acestia merita recunoastere la nivel national si european, dar si... prin imitatie!”

Margot Wallstr÷m, vicepresedintele Comisiei Europene, responsabila de Strategia de Comunicare, a spus: "Dezbaterea este substanta vitala a democratiei. Numai atunci cand dezbaterea europeana este ancorata la nivel national, regional si local, cetatenii europeni se vor implica, vor participa si vor cauta sa fie informati in legatura cu deciziile UE care ii afecteaza concret. De aceea, este binevenit faptul ca EurActiv a gasit o metoda de a recunoaste munca acelor comunicatori exceptionali care lucreaza pentru a promova aceasta dezbatere."

Adrian Lungu, editor la EurActiv Romania, a spus: "Dupa mai bine de doi ani de cand Romania a devenit membra cu drepturi depline a Uniunii Europene, discutiile noastre 'europene' - cate exista - se fac cu privirea atintita spre Bruxelles si Strasbourg. Acesta este contextul in care EurActiv doreste sa anime ideea de dezbatere europeana la nivel national, reamintind fara echivoc si fara complexe: Bruxelles-ul suntem noi!"

Premiile EurActiv pentru Dezbaterea Europei la Nivel National sunt lansate simbolic de Ziua Europei, care se aniverseaza pe 9 mai pentru a marca ziua in care s-au pus bazele Uniunii Europene. Lansarea, perioada nominalizarilor si ceremonia de decernare a lor coincid si cu alegerile europene si instalarea in functie a noului Parlament European si a colegiului de Comisari.

[EurActiv.ro]

Articole legate de acelasi subiect
Mai multa vizibilitate pentru comunicatele de presa in UE | 27 August 2010
Premiile EurActiv recompenseza dezbaterea Europei la nivel national | 13 Noiembrie 2009
Premiile EurActiv: juriu de nivel inalt si nominalizari valoroase | 31 Iulie 2009


COMENTARII


1. answer this topic
Delia Carpenter (09 Martie 2012 11:20)

Buildings are not cheap and not every person can buy it. But, personal loans was invented to help people in such kind of cases.
Raspunde
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut