Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > EurActiv.PR > Eveniment > Petrom a premiat castigatorii concursului national eco-civic "Scoala lui Andrei"

Petrom a premiat castigatorii concursului national eco-civic "Scoala lui Andrei"

Publicat: 12 Iunie 2009 @ 15:58

Concursul national de educatie eco-civica "Scoala lui Andrei" adresat elevilor si profesorilor din Romania s-a incheiat. Peste 4.300 de elevi din toata tara au intrat in competitia finala cu 189 de proiecte pentru comunitatile in care traiesc. Locul I a fost castigat de "Cavalerii Verzi" de la Scoala generala nr. 11 din Hunedoara cu proiectul "Impreuna putem proteja Gradina Castelului Corvinilor".

Pe 12 iunie a avut loc la Hunedoara festivitatea de premiere a echipei castigatoare a concursului national eco-civic “Scoala lui Andrei” organizat de Petrom in perioada 22 aprilie – 1 iunie. Competitia s-a adresat elevilor si profesorilor tuturor celor 11.500 de scoli generale din Romania dornici sa protejeze mediul si comunitatea in care traiesc.

Peste 4.300 de elevi, coordonati de 238 de profesori, au concurat pentru primul loc. Dintre cele 189 de proiecte inscrise in competitie de catre elevi din toata tara, din mediul rural si urban, pe locul I s-a clasat proiectul "Impreuna putem proteja Gradina Castelului Corvinilor” propus de echipa "Cavalerilor Verzi" de la Scoala generala nr. 11 din Hunedoara.

Proiectul castigator vrea sa redea stralucirea Gradinii Castelului Corvinilor, unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Sud Estul Europei. Printre actiunile propuse sunt ecologizarea si securizarea zonei si transformarea acesteia intr-un parc cu alei si cu spatii special destinate activitatilor educative pentru copii.

Petrom va finanta proiectul castigator cu 10.000 de euro, iar scoala din Hunedoara va primi 15.000 de euro pentru amenajarea curtii scolii si cumpararea de becuri economice pentru un an. In plus, elevii din echipa castigatoare vor pleca in tabara educationala “Tara lui Andrei”, organizata de Petrom in aceasta vara in statiunea Durau din judetul Neamt.

Pe locul II s-a clasat Scoala Generala Boiu, judetul Mures, cu proiectul „Agricultura ecologica - sanatate pentru pamant, sanatate pentru noi”. Echipa de pe locul II va primi din partea Petrom un premiu in valoare de 4.000 de euro, bani care vor fi folositi pentru dotarea scolii sau amenajarea curtii, iar elevii din echipa de proiect vor primi cate o bicicleta.

Locul III a fost castigat de doua echipe: Colegiul National Mihai Viteazul, Slobozia, cu proiectul „Impreuna reusim, orasel sa construim!” si Scoala cu clasele I - VIII din Ruginoasa, judetul Neamt, cu proiectul„Soare si Sanatate”. Petrom va premia fiecare echipa de pe locul III cu 3.000 de euro pentru dotarea sau amenajarea scolii si cu rechizite scolare pentru elevi.

Toti profesorii coordonatori ai echipelor castigatoare au fost premiati cu laptop-uri.

Proiectele inscrise in competitie au fost evaluate si votate de un juriu format din: Daniela Calugaru - reprezentant al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Mona Nicolici- CSR Manager Petrom, Daciana Sarbu- europarlamentar, Aurora Liiceanu - psiholog, Sorin Mierlea – reprezentant al societatii civile, Presedintele Asociatiei Nationale pentru protectia Consumatorilor, Melania Medeleanu – jurnalist Realitatea TV, Tana Pazara – jurnalist Super Kids si Ruxandra Paslaru – jurnalist National Geographic Kids.

Concursul „Scoala lui Andrei” s-a desfasurat in cadrul platformei on-line www.taraluiandrei.ro, un loc de intalnire pentru toti elevii si profesorii din scolile generale din Romania dornici sa protejeze mediul si sa sprijine comunitatile in care traiesc.

Printre cele 189 de proiecte inscrise in concurs se regasesc propuneri precum amenajarea unei gradini eco in cadrul scolii, renovarea Dispensarului Comunal, reamenajarea Oraselului Copiilor, protejarea monumentelor istorice, a parcurilor nationale, modernizarea retelei de iluminat a orasului sau micsorarea pericolului alunecarilor de teren intr-o zona de risc.
Articole legate de acelasi subiect
Conferintele "European CSR Lessons" pot fi revazute pe internet | 23 Mai 2011
'A investi in CSR nu inseamna doar a cheltui bani pe CSR' | 16 Mai 2011
Cei mai generosi donatori din Romania au sprijinit societatea civila cu peste 31 de milioane euro, in 2008 | 27 Noiembrie 2009
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut