Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > ActivLeader > Doi tineri intreprinzatori romani intra in finala concursului "Tinere sperante europene ale inovarii" - Innovact 2009

Doi tineri intreprinzatori romani intra in finala concursului "Tinere sperante europene ale inovarii" - Innovact 2009

Publicat: 15 Februarie 2009 @ 23:58

Proiectul "The Hops Eco Farm", propus de Codrin Paveliuc-Olariu si Etienne Ignat in cadrul celei de a 7-a editii a concursului european "Tinere sperante europene ale inovarii", a fost preselectionat pentru finala care va avea loc pe 24 - 25 martie la Reims (Franta). Cu ocazia acestui eveniment, in cadrul Forumului European al Tinerei Intreprinderi Inovante - Innovact 2009, tineri intreprinzatori din Franta, Belgia, Grecia, Italia, Letonia, Norvegia, Polonia, Romania, Rusia si Elvetia vor prezenta cele 28 de proiecte finaliste. Castigatorii vor primi premii in bani, dar si consiliere pentru a-si pune in practica ideile.

Selectionati printre autorii a 100 de proiecte din toata Europa, finalistii au fost invitati sa participe gratuit la cea de a XIII-a editie a Forumului European al Tinerei Intreprinderi Inovante - Innovact 2009. Scopul organizatorilor este de a-i ajuta sa-si dezvolte proiectul, deoarece in cadrul forumului tinerii creatori vor putea sa-l prezinte, sa intalneasca peste 4000 de profesionisti din 20 de tari si 220 de tinere intreprinderi europene inovante. Evaluati in functie de creativitatea, originalitatea, viabilitatea si profesionalismul proiectului lor, laureatii concursului vor fi premiati pe data de 24 martie 2009. Ei vor primi 3 000 € pentru premiul intai si cate 1 500 € pentru locurile 2 si 3.

Codrin, coordonatorul proiectului care va reprezenta Romania, are 25 de ani si este doctorand in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Iasi, specializarea Management si marketing in agricultura. Colegul sau, Etienne, are 23 de ani si este student in anul V al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii "Gheorghe Asachi" Iasi. Amandoi lucreaza si in calitate de consultanti in management si afaceri si au deja experienta in ceea ce priveste concursurile, insa aceasta competitie a constituit pentru ei o adevarata provocare. Proiectul lor presupune realizarea unei ferme ecologice de cultivare a hameiului pentru industria berii, care sa constituie un model de buna practica pentru dezvoltarea rurala, in conditii ecologice si de eficienta economica ridicata. Cei doi finalisti romani nu stiu insa daca vor putea participa la Forumul Innovact de la Reims. Ei cauta inca sponsori care sa le imprumute banii de avans pentru drum, costurile de transport fiind apoi rambursate de catre organizatori.

Organizata de 7 ani cu sustinerea Comisei Europene, aceasta competitie internationala are ca obiectiv evidentierea si participarea la finantarea celor mai bune proiecte antreprenoriale ale studentilor sau tinerilor cercetatori. Lansata de catre Innovact - Forumul "Tinerei Intreprinderi Inovante", sustinut de Camera de Comert si Industrie a orasului Reims (Franta), aceasta initiativa urmareste stimularea spiritului intreprinzator al tinerilor. Concursul Tinere sperante europene ale inovarii ofera celor care au proiecte de creare a unei activitati ocazia de a-si construi un demers antreprenorial si de a-si prezenta ideile in fata unui juriu de profesionisti prezidat de catre Luuk BORG, directorul Secretariatului General al Eureka si responsabil al programului de finantare european Eurostars.

Sursa: Agence Noir sur Blanc

Articole legate de acelasi subiect
Bill Clinton obtine eliberarea unor jurnaliste americane din Coreea | 5 August 2009
UE primeste note mai bune la capitolul inovare | 26 Ianuarie 2009
Bucurestiul a intrat in Cartea Recordurilor cu 3.939 de Mosi Craciun | 22 Decembrie 2008
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut