Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > ActivLeader > Monica Macovei, "cea mai europeana femeie" a Romaniei

Monica Macovei, "cea mai europeana femeie" a Romaniei

Publicat: 16 Iunie 2008 @ 14:52

Monica Macovei, "cea mai europeana femeie" a Romaniei
Monica Macovei, fostul ministru al Justitiei, a intrunit majoritatea voturilor juriului editiei romanesti a concurului Femeile Europei 2008. Cei 25 de membri ai juriului - jurnalisti, reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale, personalitati din lumea culturala, politica si business - au considerat ca Macovei intruneste criteriile pentru a reprezenta Romania la nivel european, la selectia care va avea loc la sfarsitul lunii iulie, la Bruxelles, in sediul Parlamentului European.

Macovei le-a devansat pe Margareta Matache, directorul executiv Romania CRISS, si militanta pentru drepturile minoritatii rome si a egalitatii de sanse intre barbati si femei, si pe actrita Anamaria Marinca, protagonista filmului "4 luni, 3 saptamanai si 2 zile".

Corina Vintan, fost purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, a fost selectata - impreuna cu firma de comunicare pe care o conduce, Links Associates - sa organizeze acest concurs in Romania. Ea a remarcat dificultatea cu care au fost facute propunerile, din cauza lipsei dorintei de implicare in astfel de demersuri. "Am avut sase nominalizari si toate sase au intrat in concurs", a spus ea.

Personalitatile care au intrat in finala au fost: Monica Macovei, Anamaria Marinca, Margareta Matache, Iulia Motoc, expert in drept international, cel mai tanar raportor din istoria ONU, dar o persoana putin cunoscuta in Romania, Marta Petreu, profesor de filosofie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, si Andreea Marin Banica, fosta prezentatoare a emisiunii "Surprize, surprize".

Criteriile folosite in desemnarea castigatoarei au fost activitatea dedicata promovarii valorilor europene si a rolului Europei in lume, angajament si initiative personale pentru sustinerea procesului de integrare europeana sau initiative originale si eficiente ale candidatei.

Fost ministru al Justitiei in perioada 2004-2007, Monica Macovei este in prezent consultant special al premierului Republicii Macedonia pe probleme de combatere a coruptiei. Macovei, este, de asemenea, expert al Comisiei Europene in domeniul pregatirii personalului de specialitate din tarile candidate ale UE in domeniul combaterii coruptiei si reformei sistemului juridic.

Premiul Femeia Europei se acorda o data la patru ani. La editia anterioara, personalitatea din Romania nominalizata pentru a participa la aceasta competitie a fost actrita Maia Morgenstern.

Surse: HotNews.ro, Links Associates

Articole legate de acelasi subiect
Bill Clinton obtine eliberarea unor jurnaliste americane din Coreea | 5 August 2009
Doi tineri intreprinzatori romani intra in finala concursului "Tinere sperante europene ale inovarii" - Innovact 2009 | 15 Februarie 2009
UE primeste note mai bune la capitolul inovare | 26 Ianuarie 2009


COMENTARII


1. oare?
Ana David (07 Octombrie 2013 10:49)

As fi fost de acord cu acest titlu pentru dna Macovei daca reusea sa aiba o linie moderata in tot ce spune si face daca tot se pretinde echidistanta. Insa pentru ea este mai important sa fie aperciata de europeni decat sa-si ajute tara, asta insemnand in primul rand sa nu o mai denigreze. Sunt sigura ca poate critica sistemul politic sau judician din Romania fara sa para ca-i uraste pe toti romanii, pana una alta si ea e romanca dar pare sa uite asta!
Raspunde
2. Limba romana
Nicoleta K. (27 Iunie 2008 23:35)

De foarte multe ori cind o tema pe Euractiv.ro imi atrage atentia, calitatea limbii si a traducerilor ma fac sa ma infior si inchid speriata fereastra cu articolul respectiv (necitit, desigur)... Azi nu pot sa imi cred ochilor "cea mai europeana femeie"?????????? In aceste conditii, propun sa trimiteti doar link-uri la articole in limbi originale. Nu este doar parerea mea: euractiv.ro e intr-o pozitie de neinvidiat pentru pacatele de limba.
Raspunde
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut