Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Concurenta/Finantare UE > Fonduri structurale > Ghid prin labirintul fondurilor europene: 5 programe, peste 30 de linii de finantare si posibilitati de cofinantare

Ghid prin labirintul fondurilor europene: 5 programe, peste 30 de linii de finantare si posibilitati de cofinantare

Publicat: 29 Mai 2008 @ 12:55

Peste 30 de linii de finantare au fost deschise, pana in prezent, in cadrul a cinci programe cu fonduri europene postaderare. La acestea pot avea acces autoritati publice, companii si organizatii non-guvernamentale, care trebuie sa redacteze proiecte "convingatoare" pentru a fi aprobate de autoritati. EurActiv.ro prezinta, pentru fiecare dintre ele, o schema cu informatii structurate, care va poate ghida prin labirintul finantarilor postaderare. O solutie pentru cei care doresc sa apeleze la banci, pentru cofinantarea proiectelor, este prezentata de catre departamentul specializat din cadrul BancPost.


Peste 100 de proiecte depuse pentru componenta de infrastructura regionala, zece licitatii de proiecte deja deschise. Acesta este bilantul celui mai "dinamic" program de finantare cu fonduri structurale, si anume cel Operational Regional. In "Ghidul practic" realizat de EurActiv.ro puteti afla esentialul despre acest program, precum si unde sa gasiti informatiile care va intereseaza.

O licitatie incheiata in luna martie, cinci licitatii deschise si alte patru ghiduri ale solicitantului in varianta intermediara. Acesta este "bilantul" celui mai important program de finantare pentru mediul de afaceri, care insumeaza aproape 3 miliarde de euro. In "Ghidul rapid" pe care il punem la dispozitie puteti afla ce este, ce finanteaza programul si cui trebuie sa va adresati pentru informatii de detaliu.

272 proiecte depuse pana in prezent, la categoria "peste 500.000 de euro", din care au primit finantare 102. 16 licitatii in desfasurare, pentru proiecte "mici". Toate acestea in cadrul programului adresat Dezvoltarii Resurselor Umane, care pune la bataie 3,5 miliarde de euro, in perioada 2007-2013. EurActiv.ro publica un ghid al surselor de informatii despre acest program, la care se adauga 6 exemple de proiecte care pot "inspira" pe cei care doresc finantare.

In primele doua sesiuni de licitatii deschise in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala au fost depuse 1.855 de proiecte in valoare de totala de peste 1,4  miliarde de euro. Cele mai multe proiecte au fost depuse pentru "modernizarea exploatatiilor agricole". In "Ghidul rapid" realizat de EurActiv.ro puteti afla cine poate primi finantare, pentru ce fel de proiecte si care sunt institutiile care trebuie sa va furnizeze informatii de detaliu.

Incepand din 15 mai se pot depune proiecte pentru doua subcomponente ale “Dezvoltarea Capacitatii Administrative” a institutiilor publice, fara termen limita. EurActiv.ro va ofera o schema a programului operational destinat autoritatilor, in care puteti regasi informatiile esentiale: ce se finanteaza, care sunt sumele alocate, cui trebuie sa va adresati pentru informatii si sprijin. 

"Prin EUROacces de la Bancpost vei gasi tot ce ai nevoie pentru accesarea si derularea unui proiect european. E de-ajuns sa vii la noi cu ideea ta de dezvoltare a afacerii si drumul catre fondurile europene nerambursabile ti se va parea mai usor. Pentru ca alaturi de tine vei avea o banca puternica si un consultant specializat", transmit reprezentantii Bancpost.

Ioana Morovan
Articole legate de acelasi subiect
Lansarea finantarilor prin noul Program Operational Competitivitate, cel mai devreme in martie | 12 Februarie 2015
EXCLUSIV Guvernul va infiinta o agentie pentru antreprenoriat care sa gestioneze fondurile destinate tinerilor, inclusiv "Garantia pentru tineret" a Uniunii Europene | 2 Februarie 2015
VIDEO INTERVIU Iuliu Winkler: Exista pericolul ca finantarile "clasice" si cele care implica investitii private, la nivelul Uniunii Europene, sa intre in conflict | 23 Ianuarie 2015
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut