Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > EurActiv.PR > Eveniment > Concurs pentru promovarea tinerelor talente in muzica clasica

Concurs pentru promovarea tinerelor talente in muzica clasica

Publicat: 18 Martie 2008 @ 23:47

Operatorul de telefonie mobila Orange relanseaza concursul de muzica clasica "se cauta Enescu" sub un nou nume - "Premiile Orange pentru tinerii muzicieni", pe 30 martie. Ajuns la a treia editie, evenimentul de anul acesta debuteaza cu trei noi categorii de concurs: instrumentele cu corzi, pian si canto. Finalistul de anul trecut la sectiunea vioara va reprezinta Romania la Eurovision - concursul de muzica clasica pentru tinerii muzicieni. din 2008.

Potrivit organizatorilor, la categoriile instrumente cu corzi si pian se pot inscrie tineri muzicieni cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani, cu conditia sa nu fie studenti la data inscrierii, iar concurentii de la categoria canto trebuie sa aiba intre 16 si 21 de ani.

Concursul „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni” incepe pe 30 martie si este structurat in trei etape. Astfel, etapa intai cuprinde inscrierea si preselectia, in perioada 30 martie - inceputul lunii mai, iar in etapa a doua, programata pentru luna mai, au loc auditia concurentilor calificati in prima etapa si o selectie intermediara.

Selectia finala va avea loc in luna octombrie si va fi, urmata, ca de obicei, de un concert de gala in cadrul caruia vor canta si vor fi premiati finalistii virtuozi.

In ce priveste premiile pentru castigatori, acestea incep de la 5.000 de euro pentru premiul I, continuand cu 2.500 de euro pentru premiul II si 1.500 de euro pentru premiul III. Premiile se acorda pentru fiecare categorie de concurs in parte.

“Suntem mandri ca finalistul de anul trecut la sectiunea vioara, Stefan Besan, si-a reconfirmat valoarea artistica, iar anul acesta reprezinta Romania la Eurovision - concursul de muzica clasica pentru tinerii muzicieni”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania, cu ocazia lansarii oficiale a concursului din acest an.

La randul sau, violonistul Stefan Besan a spus: “Pentru mine acest concurs a reprezentat o oportunitate de a concura cu alti tineri muzicieni, a fost ocazia de a ma exprima si de a dovedi ca sunt unul dintre cei mai buni”.

"Multa lume se intreaba ce am facut cu banii castigati", a adaugat el, precizand ca banii sunt bine pusi in banca in asteptarea studiilor pe care Besan le planuieste in afara tarii. "Din pacate, in afara acestor concursuri, in Romania nu ni se ofera ocazii pentru a ne indeplini menirea acasa si trebuie sa ne gandim sa plecam undeva in afara. Si acesti bani ma vor ajuta foarte mult pentru un inceput bun al carierei mele", a conchis castigatorul concursului de anul trecut.

Pier Giorgio Calabria, membru al juriului la editia de anul trecut si dirijor cunoscut pentru performantele sale la Opera din Chicago apreciaza: “Cred ca ne-am atins telul principal de a-i ajuta pe concurenti cu observatiile noastre si de a crea o punte intre cele doua tabere: muzicienii actuali si cei care am fost candva competitori, iar acum suntem in juriu”.

„Participarea la competitia Orange ofera tinerilor muzicieni din Romania nu numai ocazia de a castiga premii substantiale, dar si experienta unei competitii deschise, obiective, intr-un mediu artistic interactiv”, a declarat si Mihail Ghiga, lector universitar doctor la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Tinerii muzicieni pot gasi informatii despre concurs in materialele distribuite in liceele de profil, in cadrul ministerelor si inspectoratelor scolare, precum si pe website-ul www.auditie.ro 

[EurActiv.ro]
Articole legate de acelasi subiect
Conferintele "European CSR Lessons" pot fi revazute pe internet | 23 Mai 2011
'A investi in CSR nu inseamna doar a cheltui bani pe CSR' | 16 Mai 2011
Cei mai generosi donatori din Romania au sprijinit societatea civila cu peste 31 de milioane euro, in 2008 | 27 Noiembrie 2009


COMENTARII


1. salut
Adelina (14 Noiembrie 2011 20:09)

Salut...ma numesc Adelina ,sunt din R.Moldova. ..Imi place foarte mult sa cint...am inregistrate 5 piese...mi-ar placea mult sa particip la acest concurs...Astet raspunsul Dumneavoastra...adeelinna@mail.md
Raspunde
2. RE: hello
fiorelo (30 Martie 2010 20:37)

M-ai intai studiaza gramatica limbii romane, fara suparare ,te rog o spun prieteneste.............
Raspunde
3. hello
deede (09 Martie 2010 15:54)

as dorii sa concurez cu trupa mea M>D>S>R dar din pacate aven 12-13 ani........ne place foarte mult sa cantam neam conpus singure o melodie dar nu avem negativ :((:((:((:((::((:(:((:((.......si ne doream sa aparem la tv sau sa mergem la un concurs...............noi cautam pe net concursuriii.....Despre trupa :suntem 4 fete ....Deea,Mally.Roxy si Silvia......sii am vrea sa concuram la concurs daca se poate contactatima :D:D:D:D:D..
Raspunde
4. RE: CONCURS
Ludmila (05 Decembrie 2009 19:16)

Mi-ar face deosebita placere sa particip la un concurs de muzica. De mult visez sa-mi incerc talentul. Imi place foarte mult sa cant. Mi-as fi dorit sa particip la cest concurs.
Raspunde
5. sunt crysti am 9 ani si imi place sa cant si sunt din arsa
crysti (07 August 2009 09:32)

imi doresc sa cant de mic si imi doresc sa fiu conoscut
Raspunde
6. As vrea sa cant
Adina (14 Ianuarie 2009 22:39)

Buna ziua ma numesc Adina sunt din Bucuresti si am aproape 16 ani.Mi-as dori foarte mult ca sa pot canta si eu la un concurs de muzica.Acesta este visul meu de cand eream foarte mica si as dori sa pot sa stiu cum ma pot inscrie la oricare concurs de canto .Va multumesc.
Raspunde
7. Sansa mea!
Andra-Mihaela (01 Octombrie 2008 21:01)

Hei! Cum ma pot inscrie? Am 17 ani, cant in mod oficial de 5 ani si am inceput cursuri de canto acum un an. Am participat la multe evenimente insa cred ca sunt pregatita sa particip si la un concurs. Vreau sa ma inscriu. As fi incantata sa ma anuntati cum o pot face. Multumesc!
Raspunde
8. RE: RE: CONCURS
Simona (04 Iunie 2008 10:58)

...Vreau sa cant...Imi doresc din tot sufletul sa ajung o vedeta...
Raspunde
9. RE: CONCURS
Eleonora Enachescu (13 Aprilie 2008 13:11)

As dori sa stiu ce inseamna Academia de Muzica? Unde studiezi si cu cine?E.Enachescu
Raspunde
10. CONCURS
Adriana-Ioana BUTUR (07 Aprilie 2008 20:42)

BunŃ ziua!
Adriana-Ioana BUTUR
Sunt studenta ţn anul II la Academia de MuzicŃ, sec■ia canto-clasic, motivatŃ fiind de ║ansa pe care ne-o oferŃ operatorul de telefonie mobilŃ ORANGE de a concura cu al■i tineri muziceni, m-ar interesa foarte mult sŃ pot participa la acest concurs. Doresc sŃ ║tiu cum mŃ pot inscrie la Concursul de promovare a tinerelor talente ţn muzica clasicŃ ║i care este regulamentul de participare. A║tept rŃspul dumneavoastrŃ pe adresa de e-mail: ioanabutur@yahoo.com.
VŃ mul■umesc anticipat.
Raspunde
11. buna ziua!
Szekely Ana-Maria (28 Martie 2008 19:39)

As dori sa stiu cum ma pot inscrie la acest concurs de promovare a tinerilor talentate in muzica clasica.Eu sunt studenta in anul 1 la Conservator,la sectia canto-clasic si m-ar interesa foarte mult sa pot participa.Astept raspunsul dvs pe adresa mea de mess: see_see_88@yahoo.com.Va multumesc anticipat.
Raspunde
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut