Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Comentarii

Comentarii

Toamna 2014, Bruxelles: Birourile de lobby ale corporatiilor vor lucra in plin; 1-20 angajati/birou; cresc oportunitatile pentru specialisti

Toamna 2014, Bruxelles: Birourile de lobby ale corporatiilor vor lucra in plin; 1-20 angajati/birou; cresc oportunitatile pentru specialisti Un nou Parlament si, din noiembrie, noi membri ai Comisiei Europene: iata motivele pentru care reprezentantii din Bruxelles ai companiilor au mult de lucru in aceasta toamna. 80% din legislatia europeana se stabileste la Bruxelles. Multe corporatii au decis deja sa aiba un birou de lobby in Bruxelles (cu 1-20 angajati), o oportunitate in crestere pentru specialistii din domeniul "public affairs"/lobby. in imagine: Anda Ghiran, specialist lobby


Draga Saj

Draga Saj Parlamentarul roman Sorin Moisa (S&D) i-a adresat o scrisoare lui Sajjad Karim, candidatul Grupului Conservatorilor si Reformistilor Europeni, la Presedintia Parlamentului European. Sajjad Karim a fost primul britanic de origine musulmana ales in Parlamentul European.


Impactul alegerilor europene asupra urmatoarei Comisii Europene (de Alina Garbea)

Juncker (PPE), Schulz (PSE), Verhofstadt (ALDE), Bove/Keller (Verzi), Tsipras (GUE) - cinci candidati si jumatate! Unul dintre aceste nume va avea un rol decisiv in urmatorii cinci ani asupra vietii cotidiene a romanilor, fie si pentru simplul fapt ca acesta va fi la originea unei bune parti din legile aplicabile in Romania (unele estimari situeaza legislatia adoptata la Bruxelles la peste 70% din legislatia aplicabila in Romania). Parlamentul European a promis alegatorilor ca presedintele Comisiei va fi decis in functie de rezultatul alegerilor, insa promisiunea este interpretabila, iar miza mare.


18 martie 2014- noul Razboi Rece si incercarile libertatii

18 martie 2014- noul Razboi Rece si incercarile libertatii Dincolo de inflorituri diplomatice, dincolo de iluzii si naivitati care au menirea sa salveze aparentele de normalitate, discursul lui Vladimir Putin ce a pregatit ceremonia actelor de anexare a Crimeii marcheaza momentul prin care un nou Razboi Rece soseste, dupa doua decenii si jumatate, in Europa. Sfidarea pe care regimul Putin o ofera este neehivoca si brutala. Alipirea Crimeii este semnalul ca marcheaza apoteoza unui stil imperial si tiranic de a strivi natiuni si redesena granite.

de Ioan Stanomir, Contributors


Tinerii - absenteisti la alegerile europarlamentare din 2014? Cateva explicatii

Participarea la vot reprezinta un drept al societatilor democratice si cetatenii il pot exercita doar prin prezenta la urne. Dar ce se intampla cand cetatenii, cu precadere cei tineri, sunt cei care completeaza lista absenteistilor la alegerile europarlamentare? Atunci vorbim despre neinformare, lipsa de incredere in institutiile europene si in politicieni?


Extinderea Uniunii Europene: mai intai, "principiile fundamentale" (de Stefan Fule)

Comisia Europeana a adoptat recent raportul de evaluare a situatiei actuale privind politica de extindere a UE si tarile implicate in acest proces. Tarile din Balcanii de Vest si Turcia au sanse sa adere la UE, insa numai dupa ce vor fi indeplinite criteriile necesare. Croatia, pana nu demult tara candidata, a aderat la UE in acest an, la 1 iulie.
Articol de Stefan Fule, comisar european pentru extindere


Alegerile din Germania - impact asupra Romaniei - opinii - Emil Stoica, analist economic, Londra

Alegerile din Germania - impact asupra Romaniei - opinii - Emil Stoica, analist economic, Londra Alegerile legislative din Germania, programate pe 22 septembrie, au impact asupra proiectului european si, implicit, asupra statelor membre. Ce impact vor avea asupra Romaniei? EurActiv.ro a cerut cateva opinii atat asupr aimpactului economic, precum si asupra impactului cu privire la statul de drept.


Alegerile din Germania - impact asupra Romaniei - opinii - Cristina Guseth, director Freedom House Romania: Publicul din Germania este foarte sensibil la teme precum coruptie si stat de drept

Alegerile din Germania - impact asupra Romaniei - opinii - Cristina Guseth, director Freedom House Romania: Publicul din Germania este foarte sensibil la teme precum coruptie si stat de drept Alegerile legislative din Germania, programate pe 22 septembrie, au impact asupra proiectului european si, implicit, asupra statelor membre. Ce impact vor avea asupra Romaniei? EurActiv.ro a cerut cateva opinii atat asupra impactului asupra Romaniei, din perspectiva democratica. Cristina Guseth, director Freedom House, a declarat pentru EurActiv.ro: "Pozitia crestin-democratilor Angelei Merkel a fost si va fi aceeasi: ferma impotriva oricaror derapaje. Chiar daca ar veni la putere social-democratii, nu ma astept la schimbari majore [in aceasta privinta].


Opinii reprezentanti politici:"Regionalizarea e un proces necesar intr-o tara care a avut mult prea mult timp mania centralizarii"- Dan Luca, PSD Bruxelles

Opinii reprezentanti politici:"Regionalizarea e un proces necesar intr-o tara care a avut mult prea mult timp mania centralizarii"- Dan Luca, PSD Bruxelles In sectiunea Alegeri europarlamentare 2014 vom gazdui opinii exprimate de lideri politici, reprezentanti ONG, analisti, tineri cu privire la teme majore nationale si/sau europene. In comentariul pe care il propune Dan Luca, PSD Bruxelles, acesta sublinieaza tendinta de federalizare, pe model german, care "merge mana in mana cu regionalizarea".


Opinie: Manifest din Bruxelles - lobby pentru mai multi romani in afaceri europene (autor Dan Luca)

Opinie: Manifest din Bruxelles - lobby pentru mai multi romani in afaceri europene (autor Dan Luca) "Ma numesc Dan Luca si am 41 de ani. De 20 de ani lucrez in domeniul afacerilor europene. Am fost implicat in zeci de proiecte europene si am organizat nenumarate conferinte si dezbateri pe teme europene. Traiesc in Belgia din salariul pe care il am si platesc de 10 ani ratele la casa in care locuiesc. Prin prisma experientei, incerc sa propun cateva solutii pentru Romania. Nota Redactiei: Dan Luca este seful PSD Bruxelles.


In Schengen cu cardul, insa nu pentru romani si bulgari. Un proiect al CE faciliteaza libera miscare in Europa a cetatenilor non-UE

Mai grijulie cu Europa decat Germania lui Merkel nu s-a dovedit nicio tara europeana. "Avem nevoie de mai multa, nu mai putina Europa" a declarat in mod repetat cancelarul german. Acum, ca e campanie electorala, ministrul de interne Friedrich vrea sa blocheze accesul romanilor si bulgarilor in Schengen, spatiul privilegiat si liber la miscare din EU. El e sustinut de sindicatul politistilor germani, care intrevede "usi deschise terorismului international". (de Dani Rockhoff, HotNews.ro)


Democratia in Republica Moldova este o butaforie (de Petru Clej)

Caderea guvernului Filat in Republica Moldova in urma unei motiuni de cenzura pune capat unei perioade suprarealiste de patru ani in istoria acestei tari, demonstrand, odata in plus, superficialitatea implantarii democratiei aici. Motiunea de cenzura este rezultatul destramarii coalitiei guvernamentale, Alianta pentru Integrare Europeana (AIE), formata din Partidul Liberal Democrat (PLDM), al premierului Vladimir Filat, Partidul Democrat (PDM), condus de presedintele parlamentului, Marian Lupu, si Partidul Liberal (PL), al carui lider este Mihai Ghimpu.


Cum a ajuns UKIP, un partid populist, sa influenteze radical discursul politicienilor mainstream din Marea Britanie

E o manevra clasica sa directionezi nesiguranta generala spre straini. Problemele reale sunt deficitul democratic din Uniune - o trauma care va trebui tratata mai devreme sau mai tarziu - si taierea cheluielilor publice. Cameron se preface ingrijorat de romani si bulgari tot pentru a atrage simpatia potentialilor sustinatori ai UKIP, dar realist vorbind nu se va putea face nimic in legatura cu liberalizarea pietei muncii - si nu se va vrea, pentru ca economia are nevoie de forta solida de munca in toate domeniile. (de Matei Rosca, HotNews.ro)


Lectia de economie. Esecul de la Bruxelles - explicatiile structurale (de Cristian Socol)

Discutiile legate de esecul / succesul negocierilor pe bugetul UE 2014/2020 conteaza mult mai putin acum. Zarurile au fost aruncate si pare ca a iesit mai putin pentru tarile de coeziune. Majoritatea tarilor au pierdut in valoare reala deoarece rata inflatiei la nivelul UE in perioada 2007-2013, de 18,1%, este mai mare decat cresterile procentuale ale sumelor alocate in exercitiul financiar 2014-2020, comparativ cu precedentul exercitiu financiar. Fata de exercitiul financiar precedent, Polonia a castigat atat la fondurile structurale si de coeziune cat si la fondurile pentru agricultura (plati directe si dezvoltare rurala). Polonia a stiut sa-si maximizeze pierderile fata de propunerea Comisiei - este cu adevarat un castigator.


Deutsche Welle: "Roma locuta, causa non finita"

Intr-un comentariu pentru Deutsche Welle, politologul german Kai-Olaf Lang de la SWP (Stiftung Wissenschaft und Politik) din Berlin - Institutul german pentru Politica Externa si Securitate - crede ca Romania este amenintata de un razboi civil rece, cel putin pana la scrutinul parlamentar din toamna.


Urmatoarele 15 articole din "Comentarii" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Generali

CrossLingual

Allegro Group EURid

Sectiuni

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut