Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Sumare

Sumare

Profil de proiect cu finantare UE: Initial respins fiindca evaluatorii nu au inteles limbajul, prelungit cu 6 luni din cauza intarzierilor in rambursari, finalizat cu succes

Profil de proiect cu finantare UE: Initial respins fiindca evaluatorii nu au inteles   limbajul, prelungit cu 6 luni din cauza intarzierilor in rambursari, finalizat cu succes Un instrument inovativ de marketing research a facut obiectul unui proiect de cercetare finantat cu 746.000 de lei prin Programul Cresterea Competitivitatii Economice. Proiectul, initial respins, a fost rescris "cu alte cuvinte", redepus si contractat dupa mai bine de un an, dupa care, intarzierile in rambursarea cheltuielilor au condus la prelungirea cu 6 luni a perioadei de implementare. "Am reusit, totusi, sa obtinem ceea ce ne-am propus si nu am pierdut bani", a declarat pentru EurActiv.ro Adelina Fronea, Director General al Synergon Consulting.

Brosura instrument de cercetare Attitude Tester

 

Profil de proiect cu fonduri UE: Intreprinderi simulate ale studentilor/ "Intarzierile in evaluare au dus la scurtarea proiectului cu 1 an"

Profil de proiect cu fonduri UE: Intreprinderi simulate ale studentilor/ "Intarzierile in evaluare au dus la scurtarea proiectului cu 1 an" Prin proiectul SIMPRACT, cei zece parteneri implicati, doua organizatii patronale si opt universitati, urmaresc sa-i invete pe studenti in mod practic cum sa devina antreprenori. Minimum 2250 de studenti urmeaza sa dezvolte firme simulate sau sa implice in activitatea acestora. Primul targ de intreprinderi simulate ale studentilor s-a desfasurat vineri, 20 februarie la Universitatea Politehnica din Bucuresti.


Profil de proiect cu fonduri UE: "Intarzierile enorme in selectie si contractare ne-au fortat sa renuntam la parti importante din proiecte"

Profil de proiect cu fonduri UE: "Intarzierile enorme in selectie si contractare ne-au fortat sa renuntam la parti importante din proiecte" Compania Softronic este cunoscuta pentru lansarea trenului electric "Hyperion", desprins parca dintr-un film SF si amplasat pe sinele invechite de cale ferata in Romania. Ceea ce se stie mai putin este ca dezvoltarea productiei de locomotive si activitatea de cercercetare-dezvoltare au fost sustinute si cu fonduri europene. In 5 ani Softronic a implementat trei proiecte, insumand peste 7 milioane lei finantare nerambursabila UE, cu multe beneficii dar si multe batai de cap, acestea din urma cauzate de ineficienta aparatului administrativ.


eBuletin de Europa (1): Proiectul TEN-T "Crocodil", Raportul MCV, Plati de 1 miliard de euro in agricultura

eBuletin de Europa (1): Proiectul TEN-T "Crocodil", Raportul MCV, Plati de 1 miliard de euro in agricultura Reprezentanta Comisiei Europene in Romania (RCE) a publicat primul newsletter saptamanal care contine cele mai relevante stiri venind de la Comisia Europeana, la nivel national si al Uniunii, precum si un editorial semnat de Angela Filote, sefa RCE. "E timpul sa intarim schimbul de informatii intre serviciile nationale de combatere a terorismului, sa regandim legislatia europeana in domeniul luptei anti-tero, sa folosim la maximum instrumentele de intelligence create in cadrul sistemului de informaii Schengen. Totul, cu respectarea valorilor si realizarilor Uniunii Europene, intre care cea mai apreciata de cetatenii UE este libertatea de miscare", spune Angela Filote.


Newsletter achizitii publice (ianuarie 2015): Garantia de buna conduita - neconstitutionala; dosarele monitorizate pe HotNews.ro - in raportul MCV

Platforma "Dosare achizitii publice" realizata de HotNews.ro in cadrul proiectului "Combaterea criminalitatii in achizitiile publice", derulat de Freedom House, cu partener media EurActiv.ro a fost mentionata pozitiv in raportul tehnic al Mecanismului de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene/ Intrerupere de finantari pe POS CCE, din cauza licitatiilor publice/ Curtea Constitutionala a sanctionat garantia de buna conduita, "ochita" si de Bruxelles/ O serie de alte achizitii relevante ale autoritatilor publice.


Newsletter achizitii publice (decembrie 2014): Garantia de buna conduita, sanctionata de Comisia Europeana

O serie de stiri importante pentru domeniul achizitiilor publice, pe finalul anului 2014. In top, avertizarea Comisiei Europene pentru statul roman in privinta garantiei de buna conduita, cunoscuta si drept "taxa de 100.000 de euro pentru contestatii". In plus, cateva cazuri celebre de licitatii lansate de autoritatile publice, intre care un dosar celebru monitorizat pe platforma www.hotnews.ro/achizitii - Primaria sector 6.


One year after: Video Debate "Single European Sky"

One year after: Video Debate "Single European Sky" Cheaper flight tickets, shorter duration, less pollution. What other effects? Key aspects of the adopted EP resolution on Single European Sky were debated on January 30, 2015 by key institutions and organizations acting in the aviation field in Romania and other member states.


VIDEO & TEXT Dezbaterea "Cerul Unic European: un spatiu aerian eficient si performant", 30 ianuarie 2015

Bilete mai ieftine, zboruri mai scurte, emisii de noxe mai putine. Ce alte efecte? Miza, aspectele cheie si implicatiile propunerii legislative "Cerul Unic European" au fost dezbatute de cele mai importante institutii si organizatii din domeniul aviatic din Romania si alte state membre UE, intr-un dialog cu eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, Raportor al Parlamentului European pentru aceasta Propunere de Regulament. Evenimentul a fost organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European si transmis in direct de catre EurActiv.ro.


VIDEO 25 de ani de la executia sotilor Ceausescu

Decembrie 1989, ziua de Craciun: dictatorul roman Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, sunt executati prin impuscare, dupa o sentinta pronuntata in mai putin de doua minute. Evenimentul se producea in urma cu 25 de ani la Targoviste, dupa ce cuplul fugise din Capitala cu un elicopter de pe cladirea Comitetului Central. Sursa: HotNews.ro


Primele Programe Operationale, adoptate de Comisia Europeana. Valoare totala: 1,78 miliarde de euro

Comisia Europeana a adoptat primele doua programe operationale 2014-2020 pentru Romania, cel pentru competitivitate si cel dedicat asistentei tehnice, potrivit unui comunicat de presa remis luni, 22 decembrie. Finantarea Uniunii Europene insumeaza 1,53 miliarde de euro, fonduri care la finalul anului 2020 ar trebui sa se regaseasca in economia reala a Romaniei. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat ca primele linii de finantare vor fi lansate in cel mai scurt timp.


Transmisiunea LIVE VIDEO s-a incheiat: Klaus Iohannis - noul Presedinte al Romaniei: "Asteptarile mari pot duce la rezultate mari si vor duce"

Transmisiunea LIVE VIDEO s-a incheiat: Klaus Iohannis - noul Presedinte al Romaniei: "Asteptarile mari pot duce la rezultate mari si vor duce" Presedintele ales, Klaus Iohannis, a depus juramantul de presedinte, in sedinta solemna a Senatului si Camerei Deputatilor (ora 12:00). La ora 13:00, la Palatul Cotroceni, are loc ceremonia de predare-primire a functiei, de la presedintele aflat la final de mandat, Traian Basescu, la presedintele investit astazi, Klaus Werner Johannis.

Discurs-radiografie si angajament: Romania nu mai are voie sa ramana tara proiectelor mereu incepute si niciodata terminate - de la Constitutie, la autrostrazi, tara vorbelor frumoase si faptelor putine, tara care face legi pentru prezent, nu pentru viitor, pentru interesele particulare, si nu pentru binele comun.

Romania nu poate sa ramana tara rezultatelor mici, tara timpului irosit si a oportunitatilor ratate.


Newsletter achizitii publice (noiembrie 2014): SPECIAL REPORT Proiect jurnalistic expune public frauda din achizitiile publice/ Cele mai relevante licitatii lansate/ Propuneri de reforma a sistemului

SPECIAL REPORT EurActiv: Un proiect european al Freedom House Romania, in parteneriat cu EurActiv si HotNews, evidentiaza frauda si neregulile din sistem si sugereaza cum poate fi imbunatatita situatia actuala; Cele mai relevante licitatii al lunii, in SEAP: 17 milioane euro pentru promovarea brandului national in 9 tari/ ASF - licitatie de 2,8 milioane de euro/ Ministerul de Finante - 1,2 milioane euro pentru consultanta; IPP: Propuneri de reforma a sistemului de achizitii din Romania plecand de la modelul norvegian. Citeste subiectele detaliat.


UPDATE Numaratoare 98,26%: Cele trei partide pro-europene vor avea 55 de parlamentari (din 101). MOLDOVA a votat. 30 noiembrie 2014, zi decisiva: VEST sau EST?

UPDATE Numaratoare 98,26%: Cele trei partide pro-europene vor avea 55 de parlamentari (din 101). MOLDOVA a votat. 30 noiembrie 2014, zi decisiva: VEST sau EST? In ciuda faptului ca Partidul Socialistilor condus de Igor Dodon si Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin ocupa primul, respectiv al treilea loc dupa scrutinul parlamentar de duminica, rezultatele partiale arata ca cele trei partide pro-europene - Partidul Liberal Democrat condus de Vlad Filat, Partidul Democrat al lui Marian Lupu si Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu - au impreuna mai multe voturi decat cele doua partide pro-ruse. PLDM (Vlad Filat) a trecut pe locul doi, in fata comunistilor lui Voronin, care erau initial pe locul doi. Partidul Socialistilor, aflat pe primul loc, este cel mai anti-occidental si anti-romanesc partid din Republica Moldova. Rezultatele anuntate sunt fara voturile din diaspora.

Link: Alegeri in Republica Moldova: duminica, 30 noiembrie - "dezbaterea nu mai este intre partide, ci intre Europa si Rusia" - eurodeputat roman


UPDATE #Moldova: Comentarii despre primele rezultate/ Foto cu observatorii OSCE/ Probleme cu sistemul electronic/ Comisarul european pentru vecinatate incurajeaza votul pro-european/ Interviu exclusiv al presedintelui Republicii Moldova

UPDATE #Moldova: Comentarii despre primele rezultate/ Foto cu observatorii OSCE/ Probleme cu sistemul electronic/ Comisarul european pentru vecinatate incurajeaza votul pro-european/ Interviu exclusiv al presedintelui Republicii Moldova UPDATE Ora 23.00 Primele comentarii despre rezultatele partiale/ Ora 20.00 Pe twitter se comenteaza probleme cu incarcarea datelor d pe buletinele de vot in sistemul electronic/ Presedintele Moldovei, Nicolae Timofti a votat la prima ora (foto http://www.presedinte.md). "Sunt increzator ca oamenii vor opta, in majoritate, pentru vectorul european", a declarat Timofti recent, in interviul exclusiv pentru jurnalistan.ro

UPDATE Johannes Hahn, Comsiar european pentru vecinatate, pe Twitter:


Va juca Internetul in Moldova un rol similar alegerilor romanesti din 16 noiembrie? Fara niciun exit poll aprobat oficial pentru scrutinul din 30 noiembrie, desfasurarea alegerilor este urmarita pe Facebook si Twitter #Moldova #30noiembrie.
Va invitam sa ne transmiteti relatari in timp real, foto&video de la eveniment pe pagina de Facebook EurActiv.ro.


VIDEO&TEXT Planul de investitii de 300 miliarde euro al lui Juncker/ Euroscepticii: "doua paie la trei magari"

 VIDEO&TEXT Planul de investitii de 300 miliarde euro al lui Juncker/ Euroscepticii: "doua paie la trei magari" Presedintele Comisiei Europene a prezentat in plenul Parlamentului European planul prin care vor fi atrase 300 miliarde de euro in economie in urmatorii 3 ani. Mecanismul va fi bazat pe un fond comun cu Banca Europeana de Investitii care va multiplica de 15 ori capitalul initial. Statele membre au fost invitate sa participe si ele la acest fond, iar contributiile respective nu vor fi luate in calcul in cadrul Pactului de Stabilitate si Crestere (deficit bugetar si datorie publica). Euroscepticii si Grupul verzilor au avut interventii critice in urma prezentarii. "Magicianul Juncker vorbeste despre bani care nu exista" sau "Parca dam doua paie la trei magari", au spus dcelarat europarlamentarii grupurilor minoritare politic. Vezi in text cele mai importante declaratii VIDEO & TEXT.


Urmatoarele 15 articole din "Sumare" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Generali

CrossLingual

Allegro Group EURid

Sectiuni

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut