Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Dosare (LinksDossiers)

Dosare (LinksDossiers)

Dezbatere CRPE - Euractiv: Amintiri din cosmarul birocratic: Turnati aici! Care e cea mai stupida taxa, autorizatie, procedura birocratica

Dezbatere CRPE - Euractiv: Amintiri din cosmarul birocratic: Turnati aici! Care e cea mai stupida taxa, autorizatie, procedura birocratica In ultmile zile am tot discutat la CRPE de stupiditatea si lipsa de logica a unor procedure birocratice, fie ca era vorba de fonduri europene si de pasii pentru completarea unei cereri de finantare, sau documente justificative, de plata impozitelor sau marirea numarului de asociati intr-o companie. Ca cetatean sau om de afaceri, interactionand cu statul nu prea te simti servit, ajutat. Mai degraba pus in dificultate, ca si cand apelarea la serviciile statului si utilizarea infrastructurii pentru care tu platesti, este de fapt o favoare facuta de birocrati.
Ce facem - lansam aici, ca dezbatere un serial pe care il denumim "Amintiri din cosmarul birocratic" unde discutam pe cazuri concrete si experiente personale, procedurile birocratice de care ne-am lovit si care sunt total incoerente, lipsite de logica si nu fac altceva decat sa puna bariere fara sens in relatia cu autoritatile publice. Autor: Dragos Dinu, coordonator sector public, CRPE


DOSAR Trei ani de fonduri structurale: 4.700 de proiecte contractate, 1 miliard de euro plati/ Schimbari la orizont

DOSAR  Trei ani de fonduri structurale: 4.700 de proiecte contractate, 1 miliard de euro plati/ Schimbari la orizont 24.000 de proiecte au fost depuse, pana la data de 30 noiembrie 2010 in Romania, pentru a primi fonduri structurale europene. Din acestea, aproape 4700 de proiecte au semnat contractile de finantare. In acest timp, la Bruxelles se pregatesc noi documente financiare iar la Bucuresti se discuta despre posibila modificare a Regiunilor de dezvoltare.


Ancheta fonduri europene (6): De la "Cea mai mare catastrofa urbana" din Galati la catastrofele ISPA

Ancheta fonduri europene (6): De la "Cea mai mare catastrofa urbana" din Galati la catastrofele ISPA In 2006, ISPA a devenit proiectul de infrastructura fundamentala pentru un oras care a ratat dureros de multe proiecte ambitioase: autostrada, pod peste Dunare, aeroport, spital regional, asociere metropolitana cu Braila, port de ambarcatiuni, refacerea cheului istoric, construirea terminalului de pasageri si containere si introducerea portului Galati in circuitul"Croaziere pe Dunare", arata o ancheta realizata in cadrul proiectului Transparenta fondurilor europene in Romania 2010, derulat de ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei si finantat prin Programul PHARE.


Ancheta fonduri europene (5): Modernizarea a doua zone turistice este amanata de mai bine de sase ani

Ancheta fonduri europene (5): Modernizarea a doua zone turistice este amanata de mai bine de sase ani Modernizarea a doua zone turistice este amanata de mai bine de sase ani. Un segment dintr-o sosea de centura a pierdut definitiv cursa pentru obtinerea banilor necesari constructiei, arata o ancheta realizata in cadrul proiectului Transparenta fondurilor europene in Romania 2010, derulat de ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei si finantat prin Programul PHARE. Acestea sunt o parte infima dintre cele aproape o suta de proiecte de mare infrastructura, depuse pe schema de finantatare Phare Coeziune Economica si Sociala 2003, care nu s-au concretizat din cauza sincopelor birocratice.


Ancheta fonduri europene (4): Drumul vinului - betie romaneasca de peste noua milioane de euro din bani europeni

Ancheta fonduri europene (4): Drumul vinului - betie romaneasca de peste noua milioane de euro din bani europeni Peste 9,5 milioane de euro au fost risipiti de autoritatile romane pe o sosea de nici 40 de kilometri - denumita pompos "Drumul vinului", arata o ancheta realizata in cadrul proiectului Transparenta fondurilor europene in Romania 2010, derulat de ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei si finantat prin Programul PHARE. Proiectul finantat din Programul Phare 2004-2006 de Coeziune Economica si Sociala ar fi trebuit sa promoveze turismul culinar in judetele Mures si Alba.


Ancheta fonduri europene (3): Doua minciuni care au pacalit UE

Ancheta fonduri europene (3): Doua minciuni care au pacalit UE Centrul Expozitional Moldova este un proiect inca nefinalizat, dar deja invechit si care nu mai entuziasmeaza pe nimeni. Miza lui era intrarea pe o finantare europeana in programul PHARE 2004 - 2006. Un nou muzeu facut din bani publici, care va fi intretinut tot din bani publici cel putin cinci ani, vreme in care legea nu permite modificarea destinatiei cladirii, arata o ancheta realizata in cadrul proiectului Transparenta fondurilor europene in Romania 2010, derulat de ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei si finantat prin Programul PHARE.


Pariul strainilor cu agricultura romaneasca

Fermieri italieni, danezi, francezi, germani sau olandezi cultiva sute de mii de hectare din suprafata agricola a Romaniei. Secretul lor e seriozitatea, concentrarea parcelelor si o cunoastere intima a capitalismului.


Coeziunea europeana la raport: statele UE stau prost la proiecte feroviare, de energie si mediu. Romania e printre codase

Conform unui raport privind programele de coeziune pentru perioada 2007-2013, in ultimii trei ani s-au alocat 93 de miliarde EUR (27 % din finantarea UE) pentru proiecte de investitii in locuri de munca si crestere economica in Europa. Raportul cere statelor membre sa imbunatateasca punerea in aplicare a programelor si sa utilizeze in mod optim banii.


Dosar: Captarea si stocarea carbonului - posibil raspuns la problema poluarii

Dosar: Captarea si stocarea carbonului - posibil raspuns la problema poluarii Captarea si stocarea carbonului (CSC) este o tehnologie in curs de dezvoltare, aparuta ca solutie pentru limitarea emisiilor nocive eliberate prin arderea combustibililor fosili. Sustinatorii ideii spun ca acest procedeu va opri raspandirea noxelor in atmosfera prevenind poluarea aerului, in timp ce detractarii protesteaza impotriva riscului de scurgere a depozitelor odata ingropate si nu sunt convinsi de eficacitatea tehnologiei. De asemenea, unii experti de mediu nu sunt multumiti de faptul ca aceasta tehnologie poate deturna atentia de la cautarea resurselor regenerabile de energie.


Dosar: Educatia pe tot parcursul vietii - o prioritate a sistemelor de invatamant globale

Dosar: Educatia pe tot parcursul vietii - o prioritate a sistemelor de invatamant globale Cerintele noului secol au ridicat peste tot in lume intrebari precum: 'pana cand' si 'prin ce metode' invatam? De la angajatori, autoritati si pana la fiecare individ in parte, raspunsul pare sa fie unanim: invatarea permanenta nu mai e un lux, ci o conditie necesara pentru adaptarea la cerintele profesionale, sociale, economice si informationale mereu in schimbare.


Dosar: Reglementarile europene pentru siguranta si protectia calatoriilor aeriene, in continua evolutie

Dosar: Reglementarile europene pentru siguranta si protectia calatoriilor aeriene, in continua evolutie Crearea pietei unice europene si punerea in practica a libertatii de circulatie a persoanelor si bunurilor a dus la nevoia unei mai bune reglementari a spatiului aerian european si la crearea unei piete unice a aviatiei. In mod traditional, domeniul aviatiei a fost unul strict reglementat, dominat de companii aeriene si aeroporturi detinute de stat dar, cum spatiul aerian este considerat a fi un bun comun ce trebuie gestionat colectiv, indiferent de granitele nationale, restrictiile comerciale pentru zboruri in interiorul Uniunii Europene au fost eliminate odata cu reglementarea pietei interne. Astfel, orice companie aeriana poate opera servicii aeriene pe orice ruta din interiorul UE.


Dosar: Continuturile online - intre piraterie si copyright

Dosar: Continuturile online - intre piraterie si copyright Odata cu migratia masiva a continuturilor culturale spre spatiul online, se intensifica si aparitia disputelor legale pentru prevenirea pirateriei, protectia copyright si castigul financiar din aceasta afacere infloritoare.


Probleme sesizate in Romania, la aplicarea initiativelor Comisiei Europene in domeniul IMM

Probleme sesizate in Romania, la aplicarea initiativelor Comisiei Europene in domeniul IMM "Small Business Act", un document al Comisiei adresat micilor afaceri, urmeaza sa fie adoptat in curand de Parlamentul European. Intre timp, in Romania, reprezentantii IMM-urilor atrag atentia ca doua initiative legislative recente nu respecta prevederile acestui document: "Proiectul Codului de Procedura Civila nu transpune Directiva europeana privind combaterea intarzierii platilor si noul impozit forfetar nu este in spiritul documentului european adresat micilor afaceri - "Small Business Act", considera Consiliul national pentru IMM din Romania.

Combaterea intarzierii platilor - pozitia CNIPMMR

Small Business Act

 

Planul de protejare a industriei auto franceze creste temerile UE privind masurile protectioniste

Planul de protejare a industriei auto franceze creste temerile UE privind masurile protectioniste Presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat un plan de acordare a unui ajutor in valoare de 6,5 miliarde euro producatorilor auto francezi, plan ce provoaca stupoare in randul liderilor europeni, incepand cu Cehia, actuala detinatoare a presedintiei europene, care cere intrunirea unui summit de urgenta pe aceasta tema. Comisia Europeana a precizat ca va examina indeaproape propunerile.


Dosar: eLearning - oricine, oricand, oriunde

Dosar: eLearning - oricine, oricand, oriunde John Chambers, director al Cisco, spunea in 1998, ca educatia este factorul esential care a dus la cresterea companiei sale. Dupa mai bine de 20 de ani, cuvintele lui sunt cum nu se poate mai actuale: cunoasterea reprezinta avantajul competitiv al oricarei firme si al oricarui individ. Odata cu dezvoltarea spectaculoasa a internetului in anii '90, posibilitatile de folosire a spatiului virtual au devenit practic nelimitate, acumularea de "cunoastere" putandu-se face mai rapid si mai usor decat oricand.


« Precedentele 15 articole  | 

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Generali

CrossLingual

Allegro Group EURid

Sectiuni

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut