Fostul președinte Traian Băsescu, nașul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea lui Cîrstoiu pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susținerea PSD și PNL dovedește ”incompetența” liderilor celor două formațiuni.

”În primul rând, cred că nu trebuia să spună public că l-am sfătuit să nu (candideze - n.r.). Dar realitatea este că asta este o probă exact a incompetenței oamenilor politici. Când ai două organizații extrem de puternice la București, și PSD-ul, și PNL-ul, să vii să le aduci peste noapte din afară, să le spui «ăsta e candidatul vostru pentru Primăria Capitalei», poți să fii sigur că organizațiile nu se vor mobiliza. Și ca umilința organizațiilor să fie totală, liderii celor două organizații au fost puși să fie șefi de campanie. Ce v-am spus că sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni? Nu pot să înțeleagă, nu au capacitatea de a înțelege ziua de mâine, e la fel ca ăsta: «io nu-s moldovean, io-s din Buzău, mă jigniți!»”, a afirmat vineri, la Prima News, Traian Băsescu, relatează News.ro.

Băsescu a spus că finul său ”a înțeles că a greșit pentru că, oricât ai fi de bun medic, politica are regulile ei și, dacă nu le știi, cazi în capcanele politicii”.

Fostul președinte a criticat în termeni duri actuala clasă politică:

”E o clasă politică incompetentă. Hai s-o luăm simplu! Ciolacu e președintele PSD. Comparați-l cu Năstase, ca și calibru. Comparați-l cu Adrian Năstase! Ciucă, nea Nicu, generalul, este președintele liberalilor. Comparați-l cu Stolojan, comparați-l cu Stoica ca om politic, care au fost lideri liberali. (...) Stolojan. (...) Nu putem spune că Stolojan nu înțelegea ce e cu țara asta. Crin Antonescu, un alt lider liberal care nu poate fi comparat cu Ciucă”.